Uuden opettelua

Olemme nyt kerenneet opettelemaan uutta arkeamme reilun viikon tässä kotosalla. Arki on kerennyt jo yllättämään monella tapaa. Ehkä eniten siten, että miten äidinvaisto ja taito toimia vauvan kanssa onkaan niin sisäänrakennettuna meihin naisiin. Etukäteen jännitin ja pelkäsin, että miten oppisin vauvanhoidon, kun en ollut koskaan aiemmin vaihtanut edes vaippaa vauvalle. Niin se äidinvaisto kuitenkin vain heräsi heti vauvan syntymän hetkellä ja sitä alkoi vaistomaisesti toimimaan kuten emo pentunsa kanssa. Myös Lari on osoittautunut mitä parhaimmaksi isäksi, vaikka se ei mikään yllätys ollutkaan, koska jo entuudestaan oli tiedossa miten hyvin Lari tulee juttuun lasten kanssa. Viime päivien ihanin näky on varmastikin ollut se, kun Larilla ja prinsessallamme on aamupäivisin isin ja tyttären yhteinen leikkihetki ja Lari laulaa vauvalle perinteisiä lastenlauluja. Muun muassa Fröbelin Palikat on tullut tutuksi jo tähän mennessä!

WP_20160413_21_40_48_Pro_edited
Nämä varpaat ovat 11 päivän ikäiset ❤

 

Vaikka vanhemmuus onkin herännyt sisäänrakennettuna ominaisuutena meissä molemmissa, niin on arki silti ollut täynnä uuden opettelua, ihmettelyä ja loputtomasti kysymyksiä. Miten itkevän vauvan saa rauhoittumaan? Miten syliin nukahtanut vauva ei heti heräisi, kun hänet laskee omaan kehtoon unille? Kuinka monta tuntia voi nukkua ennen kuin vauva pitää viimeistään herättää syömään? Missä välissä itse kerkeää nukkumaan, kun vauva valvottaa puoli yötä? Miten kääntää vuorokausirytmi, kun vauva on aktiivisimmillaan yön pikkutunteina? Mistä voin olla varma, että vauvallamme on kaikki hyvin? Milloin imetys ei enää satu? Miten sovittaa yhteen näin pienen vauvan rintaruokinta sekä tuttipullolla syöttäminen? Mitä tehdä, kun lapsi alkaa itkemään vaunuissa ulkoilun aikana? Miten selvitään ensimmäisestä kauppareissusta uudella kokoonpanolla? Milloin saisimme syödä Larin kanssa yhdessä siten, että molempien ruoka on vielä lämmintä? Miten huomioida parisuhde vauva-arjessa? Miten huomioida Nalaa, kun arjesta suuri osa pyörii vauvan tarpeiden ympärillä? Miten olla suukottelematta ja halimatta vauvaa silloin, kun se sitten vihdoin nukkuu pitkään ja sikeästi, mutta kun olisi jo ikävä tuota maailman täydellisintä tytärtämme? Olenko muistanut kertoa kaikille perheenjäsenilleni joka päivä ja monta kertaa, kuinka paljon heitä jokaista rakastan? Missä välissä löydämme aikaa omille harrastuksillemme? Alku on ollut siis täynnä mitä moninaisempia kysymyksiä ja niihin on yhdessä etsitty vastauksia ja myös neuvolasta saatu paljon hyviä ohjeita ja vinkkejä arjen pyöritykseen.

WP_20160413_17_39_35_Pro_edited
Tänään kerkesimme herkuttelemaan Köyhillä Ritareilla kera vaahterasiirapin ja kermavaahdon. Tosin jälkkärimme söimme Larin kanssa eri aikaan ja Lari söi omansa jäähtyneenä, koska pikku-neitimme päätti ilmoittaa heränneensä päiväuniltaan juuri silloin, kun Ritarit olivat pannulla valmiina. 😀

 

Vaikka elämä onkin muuttunut lähes täysin, niin hetkeäkään en vaihtaisi uudesta elämästämme pois. On tuo vauva vaan vielä miljoona kertaa rakkaampi kuin mitä etukäteen osasinkaan edes kuvitella. Tai no voisin luopua imetyksen tuottamasta kivusta aivan saman tien, mutta muusta en kyllä sitten luopuisi mistään hinnasta. Olen sitä mieltä, että meillä on nyt aivan täydellinen perhe. Hyvä meidän tiimi!

 

7 Replies to “Uuden opettelua”

 1. Ihanan lämminhenkinen blogi sulla, on tullut lueskeltua alusta asti 😊 Teidän perheellä tuntuisi olevan kaikki palat kohdillaan.
  Käy liittymässä facebookissa imetyksen tuki ry:n sivulle, sieltä saa kultaakin kalliimpia neuvoja 😊 Itse pelastunut monesta tiukasta tilanteesta sen sivun avulla.
  Iloa ja jaksamista vauva-arjen keskellä, muistakaa nauttia joka hetkestä!

  Tykkää

  1. Kiitos ihanasta kommentistasi 😊 Tuo imetys tosiaan on kyllä yksi taiteen laji ja onneksi yksi imetystukimamma löytyy kaveripiiristäkin, joten on apu tarvittaessa lähellä 😊

   Tykkää

 2. sanoisko niin, että perinteisiä lastenlauja eivät on frööbelit ja larin varsinkin luulisi osaavaan niitä joita äitinsä, isänsä, minä ja moni muu lauleskeli hänelle 😉

  Tykkää

 3. Niin kyllähän täällä soi oravanpesät ja kuuraketit, mutta ne on niin huonoja leikkiin että tuollainen vuonna 1987 perustetun bändin biisitkin lasken jo perinteisiksi 😉 Ja ainakin itse kavereiden lasten kanssa leikkinyt fröbelin palikoiden tahtiin jo sen parikytä vuotta😊

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: