Vauvan ensimmäinen neuvolakäynti

Tänään vauvalla oli ensimmäinen neuvolakäynti reilun kahden viikon iässä. Muutamat viime yöt ovat olleet meillä aika haastavia. Vauva on valvottanut ja yöunien kanssa on ollut vähän etsiskelyä. Onneksi viime yö oli kuitenkin jo lähestulkoon luksusta, koska saimme nukkua koko porukka muutaman useamman tunnin pätkän oikein sikeästi ja yösyötötkin olivat suhteellisen nopeita, jonka jälkeen sujuvasti jatkettiin taas unia. Ei siis tarvinnut mennä neuvolaan aivan zombiena vaan oltiin koko porukka levänneitä.

WP_20160415_21_22_17_Pro_edited
Isän ja tyttären kylpyhetki

Neuvolassa vauva sai kehuja sievästä olemuksestaan, pirteydestään, tarkkaavaisuudestaan sekä jäntevyydestään. Napa oli parantunut alun pienen erittelyn jälkeen hienosti ja tyttö oli myös kasvanut hurjasti. Paino oli 3130 grammaa ja pituuttakin oli tullut syntymämittoihin 2,3 senttiä lisää. Vaikka taas jännittikin lähteä vauvan kanssa kotoa liikkeelle, niin neuvolakäynti meni oikein hyvin ja rauhallisesti. Vauva lähinnä nukkui ja kertaalleen heräsi syömään. Itseä aina jännittää, että mitä jos vauva saakin hirveän raivarin jostain enkä osaakaan rauhoittaa vauvaa. Tähän asti kuitenkin pienistä itkuista olemme selvinneet hyvin, kun olemme olleet vauvan kanssa jossakin liikenteessä. Ensimmäisen neuvolakäynnin kunniaksi kauppareissun yhteydessä kävimme myös vähän palkitsemassa itseämme hyvin alkaneesta vauva-arjesta Pandan tehtaanmyymälässä.

WP_20160418_11_32_57_Raw_edited IMG-20160418-WA0002_editedMinun huolehtiessa muun muassa imetyksestä on Lari puuhastellut nämä kaksi viikkoa muun muassa keittiössä huolehtien muonituksestamme. Viikonloppuna meillä herkuteltiin kotitekoisilla hampurilaisilla, joihin Lari teki pari erilaista majoneesiakin alusta alkaen itse. Vauva-arkea ei ole tarvinnut ainakaan aloittaa huonosti ravittuna, vaan ruokapöydässämme on kyllä ollut vähistä yöunista ja uuden elämän opettelusta huolimatta mitä parhaimmat ruuat.

WP_20160416_16_42_21_Pro_edited

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: