Hyviä ja onnellisia asioita elämässä

Tänään on oman elämäni ja terveyteni kannalta jälleen tärkeä päivä. Tällä päivämäärällä nimittäin tasan kaksi vuotta sitten lopetin tupakoinnin ja sen jälkeen en ole tupakasta henkostakaan vetäissyt. Tuosta päätöksestä ja onnistumisestani lopettaa tupakointi olen edelleen suunnattoman ylpeä ja lopettaminen on varmasti yksi parhaita päätöksiäni. Kokemuksistani ja ajatuksistani liittyen tähän aiheeseen löytyy myös vuosi sitten kirjoittamani postaus, kun olin viettänyt vuoden savutonta elämää. Postauksen löydät täältä.

 

Mitäpä sitten sain tilalle? Aivan erilaisen elämän! Ensimmäisenä sain terveemmän arjen. Olen sairastellut todella vähän sen jälkeen, kun heivasin tupakat elämästäni. Esimerkiksi viime talvena ja koko raskausaikana en sairastanut ainoatakaan flunssaa, mistä olen todella iloinen. Tämä talvi oli siis varmasti ensimmäinen, jonka olen saanut viettää täysin terveenä.

 

Pääsimme matkustamaan enemmän, koska laitoimme tupakoinnista säästyneet rahat matkakassaan ja näillä rahoilla olemme reissumme toteuttaneet ja sama jatkuu edelleen. Seuraavaa lomaa siis vain odotellessa, kunhan vauva kasvaa hieman isommaksi, jotta voimme lähteä koko perhe matkalle taas.

 

Kolmas asia on tuo maailman rakkain pikkuprinsessamme, jonka olen saanut elämääni tupakoinnin lopettamisen jälkeen. Päätin nimittäin häidemme jälkeen, kun perheen perustaminen tuli ajankohtaiseksi aiheeksi parisuhteessamme, että lapseni ei joutuisi altistumaan tupakalle missään vaiheessa, vaikka itse elämässäni olenkin huonoja päätöksiä tehnyt. Siksi ihan jo itsenikin ja oman terveyteni vuoksi ja myös perheenlisäys mielessäni päätin lopettaa tupakanpolton. Halusin olla mahdollisimman hyvä koti masuasukilleni. Kun tunsin vihdoin päässeeni irti tupakan otteesta, oli seuraavaksi lapsemme tervetullut elämäämme ja tiesin että saatoin tulla raskaaksi hyvillä mielin ilman stressiä siitä aiheuttaisinko vauvalle harmia huonojen elintapojeni myötä.

 

Niinpä eilen saatoin olla vain ja ainoastaan hyvin onnellinen, kun lähdimme koko perhe metsälenkille pitkän talven jälkeen ensimmäistä kertaa. Talvisinhan ulkoilemme lähinnä jäällä, koska lähistömme metsäpolut ovat lähinnä ylä- ja alamäkeä ja jäisillä poluilla ei oikein talviaikaan eteenpäin pääse. Nyt kuitenkin poluilta lumet ja jäät ovat jo sulaneet, joten nappasin pienen jääkarhun poikasen kantoreppuun ja lähdimme koko porukka ulkoilemaan ja nauttimaan aurinkoisesta kevätsäästä. Kokemukset kantorepusta olivat muuten loistavat. Vauva nukahti lähestulkoon saman tien päiväunille reppuun ja tuhisi tyytyväisenä koko lenkin lukuun ottamatta pientä hetkeä, kun vauva heräsi metsureiden moottorisahojen ääniin, kun metsässä kaadettiin puita.

WP_20160421_17_28_05_Pro_edited IMG-20160421-WA0006_edited WP_20160421_17_34_25_Pro_edited WP_20160421_17_35_26_Pro_edited WP_20160421_18_44_44_Pro_edited WP_20160421_17_39_49_Pro_edited WP_20160421_17_45_53_Pro_edited WP_20160421_17_45_58_Pro_edited WP_20160421_17_56_19_Pro_edited WP_20160421_17_59_42_Pro_edited

One Reply to “Hyviä ja onnellisia asioita elämässä”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: