Tunnelmia ensimmäiseltä äitienpäivältäni äitinä

WP_20160508_19_08_11_Pro_edited WP_20160508_19_08_52_Pro_edited

Ensimmäinen äitienpäiväni äitinä on ollut juuri sitä mitä toivoinkin. Yhdessäoloa perheen kanssa, ulkoilmasta ja auringosta nauttimista, herkuttelua ihanalla ruualla ja sitä, että olen saanut nuuhkia keuhkot täyteen vauvan tuoksua, kun tuo pieni tuhisija on möngertänyt sylissäni ja samalla olen miettinyt, että mistä ihmeestä tämä nyytti tähän oikein ilmestyi. Vieläkin nimittäin ajoittain on aivan epäuskoinen olo, että olen todella äiti ja minulla on tytär. Tietysti muistin omaa äitiäni paketilla myös ja tänä vuonna pakettiin valikoitui lukutoukka-äidilleni luettavaksi Maaret Kallion Lujasti lempeä –uutuuskirja, jonka varmasti lainaan jossain vaiheessa itsellenikin luettavaksi, koska kirja vaikutti todella mielenkiintoiselta. Minä sain omilta vanhemmiltani Vauva-lehden viideksi kuukaudeksi ja innolla odotan jo, että pääsen uppoutumaan ensimmäisen postista saapuvan lehden pariin, koska aihe ainakin on hyvin ajankohtainen tällä hetkellä! 😀

WP_20160507_14_05_49_Pro_editedWP_20160506_14_06_30_Pro_edited

Tämä viikko on ollut äitiyden aikana kaikista rankin. Viikon tavoite oli saada järjetön maidontuotantoni kuriin. Tästä asiasta keskustelin maanantaiaamuna lääkärin kanssa ja hänen ohjeistuksellaan hommaa lähdettiin viemään eteenpäin. Tarkoitus oli tosiaan saada maidon määrä vastaamaan pikemminkin vauvan tarpeita kuin pakastimemme tilavuutta. Lääkäri antoi hivenen turhan vaativat ohjeet, joita noudattamalla minulle kehkeytyikin sitten tiehyttukos ja sen seurauksena rintatulehdus. Tulehdus nosti pahimmillaan lähes 39,5 asteen kuumeen ja olo oli kaikin puolin todella heikko ja tukala. Lääkärin määräämistä antibiooteista elimistöni meni aivan sekaisin ja seuraavaksi oksentelinkin sitten antibioottien aiheuttamien vatsakramppien vuoksi. Pelkäsin jo, että tätäkö äitienpäiväkin tulisi olemaan, pelkkää selviytymistä. Kuin taikaiskusta oloni sitten paranikin niin, että eilen alkoi olla ensimmäinen lähestulkoon terve päivä lukuun ottamatta vielä vatsanväänteitä. Tänään olo on ollut jo todella hyvä, ruokahalu on palautunut normaaliksi, kuume laskenut kokonaan, lihaskolotukset ja muutkin kivut hävinneet ja voimaton olo on tiessään. Tuli sitten sekin hulluus koettua, mutta onneksi se on nyt takana päin. Näköjään tätä vanhemmuutta edetään ongelma ongelmalta selättäen aina uudet vastaan tulevat ongelmat.

 

Tänään kuitenkin olen vain ja ainoastaan nauttinut tästä päivästä ja terveestä olostani. Aamu tosiaan alkoi imetyksellä ja oli todella helpottavaa imettää, kun huomasi, että olo ei ole enää kuin katujyrän alle jääneellä. Päätinkin heti aamulla, että tänään en stressaa mistään vanhemmuuden ongelmista, varsinkaan imetyksestä. Ylös noustuamme pääsin suoraan aamiaispöytään, johon oli katettu englantilainen aamiainen papuineen ja pekoneineen. Sain myös Larilta ja prinsessaltamme ihanan äitienpäivälahjan. Paketissa oli Nomination-koruuni uusi palanen, jossa luki sydämen kera ’Mother’s day’.

WP_20160508_09_40_36_Pro_edited WP_20160508_09_41_13_Pro_edited WP_20160508_09_45_19_Pro_edited WP_20160508_10_15_08_Pro_edited

Päiväuniaikaan lähdimmekin sitten koko perheen voimin vaunulenkille nauttimaan upeasta kelistä! Minäkin pääsin nauttimaan auringosta ja valosta, mikä tuli kyllä todella tarpeeseen monen päivän neljän seinän sisällä kököttämisen jälkeen. Monta päivää olin jo katsellut ikkunasta ulos hirveissä olotiloissani, että paljon mieluummin ulkoilisin auringossa kuin makaisin sängyssä kahden täkin alla ämpäri vieressäni.

WP_20160508_16_15_45_Pro_edited WP_20160508_15_58_34_Pro_edited

Vaunulenkin jälkeen vuorossa olikin sitten päivällinen, jossa Lari kyllä ylitti itsensä ja yllätti minut aivan täysin. Ruoka oli niin herkullista, että jos en olisi tiennyt syöväni kotona, niin olisin voinut luulla syöväni tasokkaassa pihviravintolassa. Koko raskausaikana en ole saanut kunnollista pihviä, koska tykkään syödä punaisen lihan mediumina, mutta raskausaikana kaikki liha tulee kypsentää läpikypsäksi, mikä taas ei oikein ole minun makuuni. Niinpä olin toivonut äitienpäivälle kunnollista pippuripihviä ja sen todellakin sain, kunnollisen nimittäin. Menuun kuului naudan sisäfileestä valmistettu pippuripihvi, kermaperunat, pekoniin käärittyjä parsatankoja, kermaperunat sekä itsetehty hollandaisekastike. Jälkkäriksi oli uunijäätelöä. Täysi kymppi!

WP_20160508_17_04_42_Pro_edited WP_20160508_17_22_40_Pro_edited WP_20160508_17_22_51_Pro_edited WP_20160508_17_35_29_Pro_edited WP_20160508_18_02_31_Pro_edited WP_20160508_18_04_21_Pro_edited

Kiitos elämäni rakkaudet mitä ihanimmasta ensimmäisestä äitienpäivästäni! ❤

WP_20160508_18_19_57_Pro_edited

3 Replies to “Tunnelmia ensimmäiseltä äitienpäivältäni äitinä”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: