Ihanat aamut

Kirjoittelin äitiyslomalle jäätyäni päiväni lempihetkistä, joista ensimmäisenä olivat kiireettömät aamut runsaine aamupaloineen, kun rauhassa sai nautiskella puuron ja herkkuleivät sekä kaikessa kiireettömyydessään katsella vain ulos ikkunasta ja nauttia olostaan. Tuohon aikaan veikkailin myös, että kiireettömyys ja kaikki seesteisyys tulisi arjesta katoamaan vauvan synnyttyä.

IMG-20160504-WA0002_edited
Larin nappaama kuva yhdeltä aamulta, kun me Alisan kanssa nukuimme aamu-uniamme. Larista oli hauskaa miten äiti ja tytär nukkuvat vierekkäin samassa asennossa.

Toisin kuitenkin kävi. Aamuistani on kyllä poistunut runsaat, hitaat aamupalat, mutta kiireettömyys on aamuissani säilynyt. Parhaita hetkiä edelleenkin elämässäni ovat aamut, mutta nykyisin ne ovat hyvin erilaisia kuin ennen vauvan syntymää. Aamut alkavat meillä seitsemän ja kahdeksan välillä, kun Alisa heräilee aamupalalle. Tuolloin nostan hänet kehdosta vierelleni sänkyyn ja samalla kun siristelemme molemmat silmiä auki vielä unen pöpperössä, imetän vauvan, joka yön jälkeen yleensä on hyvin nälkäinen. Imetyksen jälkeen käymme vaihtamassa kuivan vaipan ja tulemme sänkyyn makoilemaan vieretysten uudelleen. Riippuen siitä, miten yö on mennyt, jatkamme aamua vielä torkkumalla tai mikäli yö on ollut rauhallinen ja hyväuninen, niin minä lueskelen Vauva-lehteä tai sen digijulkaisuja tai kirjoittelen blogiin ajatuksiani, kuten vaikkapa tällä hetkellä. Samalla vauva tuhisee kainalossani tyytyväisenä massu täynnä maitoa ja nukkuu vielä pätkissä pari tuntia aamupäivän aikana ja aina välillä heräilee imetykselle. Alisan ollessa hereillä tuijottelen vain tuota ihanaa aikaansaannostamme silmiin ja höpöttelen Alisalle mitä nyt mieleen sattuu juolahtamaan. Välillä myös laulelen Alisalle, jolloin hän yleensä rauhoittuu takaisin unten maille. Nämä äidin ja tyttären yhteiset aamut ovat ehdottomasti päivien parhaita hetkiä, jolloin todella nautin äitiydestä joka hetki. Voi kun saisin pitää näistä aamuista kiinni aina.

WP_20160518_10_27_36_Pro_edited

One Reply to “Ihanat aamut”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: