Pihaprojekti

Sehän alkaisi olla taas se aika vuodesta käsillä, kun piha ja parveke pitäisi somistaa kesäkuntoon. Tänä keväänä arjen ja ajatukset ovat täyttäneet kyllä kaikki muut asiat paitsi pihan istutukset ja aikaa ei olekaan jäänyt pihan ehostamiselle. Tällä viikolla olisi kuitenkin tarkoitus kunnostautua vielä tälläkin saralla. Tekemistä riittäisi useammallekin käsiparille. Nurmikko vaatii jo kiivaasti ruohonleikkurin käsittelyä, pihakalusteet pitäisi öljytä, kalusteiden pehmusteet pitäisi kaivaa talviteloiltaan sekä parvekkeelle että takapihallemme, kukkapenkit täytyy siivota ja ruukkuihin pitäisi istuttaa kesäkukat ja hyötykasvit. Kukkien ja hyötykasvien kanssa taidan odottaa vielä hieman lähemmäs kesäkuuta ennen kuin alan niitä istuttamaan, koska minun tuurillani joku yöpakkanen kuitenkin vie mennessään vaivalla istutetut kasvit, mutta muuten pihan voisi laittaa kesäkuntoon jo loppuviikosta, mikäli säät vain sallivat. Tosin silloin, kun muutimme tähän nykyiseen asuntoomme, niin teimme loppukeväällä pihan kunnostus- ja istutustöitä kädet kohmeessa vesisateessa, joka vaihtui välillä raekuuroksi.

 

Tänä keväänä tai sitten menneen talven aikana pihallemme on käynyt jotakin kummaa. Tai ei se välttämättä niin kummaa ole, kun puutarhurina olen toiminut minä, joka en ole mikään maailman loisteliain viherpeukalo. Aiemmin keväällä kukkapenkeistä lähtivät kasvamaan krookukset ja tulppaanit. Myös pari narsissin tynkää näyttäytyi. Sitten kasvu kuitenkin tyssäsi siihen, eikä noista tyngistä kasvanutkaan kauniisti kukkivia kevään kukkasia. Lisäksi näköjään nauhukset ovat sanoneet sopimuksensa irti, koska ne eivät ole lähteneet kasvamaan kukkapenkistä lainkaan ja yksi leimukin on päättänyt heittää rukkaset tiskiin. Tavallisesti upeasti keväisin kukkivaan ruusumanteliinkaan ei tänä vuonna tullut kuin muutama hassu kukka. Mitä ihmettä meidän kaikille kasveille oikein on tapahtunut? No ei auta kuin suunnata puutarhalle ostamaan uudet taimet samalla kun haemme ruukkuihin kesäkukat.

 

Onneksi sekä ulko-oven vieressä että takapihallamme on edes hiukkasen väriä, koska Alisan ristiäislahjakukat kukkivat ruukuissaan upeasti. Alisa sai lahjaksi pari hortensiaa, jotka kerkesin jo viikonloppuna istuttamaan ruukkuihinsa. Siitä oli hyvä aloittaa tämän kevään ja kesän pihaprojekti.

WP_20160515_16_04_12_Pro_edited WP_20160515_16_05_21_Pro_edited

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: