Ajatuksia ja muistoja juhlista

Ajattelin palata vielä hetkeksi ristiäistunnelmiin ja itse asiassa vähän muutenkin juhla-aiheeseen. Minusta on ihanaa, että olivat juhlat mistä syystä hyvänsä järjestetty, niin olisivat ne sellaiset, että myös perhe ja mahdollisesti muutkin sukulaiset tai ystävät pääsisivät osallistumaan juhlan ohjelmaan ja kulkuun ja näin saisivat olla myös enemmän osallisina suuressa päivässä. Alisan ristiäisissä esimerkiksi Raamatusta lasten evankeliumin luki Larin veli ja rukoukseen osallistuivat papin lisäksi vanhemman roolissa Lari, minun isäni isovanhemman roolissa sekä yksi lapsemme kummeista. Ristiäisissä kuultiin myös Lohtu-kappale, jonka esittivät Larin kaksi serkkutyttöä. Tällaiset hetket tekevät mielestäni juhlasta myös mieleenpainuvamman ja vuosienkin päästä vielä muistaa, mitä kastetilaisuuden aikana tapahtuikaan. Samalla kaavalla mentiin myös esimerkiksi häissämme vajaa kolme vuotta sitten. Tuolloin Raamattua luki veljeni ja esirukoukseen osallistuivat meidän molempien äidit. Hääjuhlassa oli myös monia hyvällä huumorilla varustettuja ohjelmanumeroita, joihin vieraat pääsivät osallistumaan. Hauskana yksityiskohtana häistämme muistan esimerkiksi sen, kun Larin piti silmät sidottuna tunnistaa morsiamensa jalka tunnustelemalla minun sekä muiden sukulaistemme ja ystäviemme jalkoja. Lari tunnisti sukkahousut, mutta jalka jäi tunnistamatta nimittäin eräällä kaasoistani oli täsmälleen samanlaiset sukkahousut kuin minulla. Tuolle hauskalle sattumukselle naurettiin silloin paljon, että miten mies voi olla varma silmät sidottuna, että nämä ovat vaimoni sukkahousut!

 

Myös puheet kuuluvat mielestäni juhlaan kuin juhlaan. Isommissa juhlissa, kuten vaikkapa juuri ristiäisissä, on ihana kuulla etukäteen suunniteltuja maljapuheita ja Alisankin ristiäisissä Lari piti hienon, ytimekkään puheen ja nostettiin Alisan kunniaksi malja. Minulle juhlapuheet jäävät jotenkin hirmuisen hyvin muistiin ja onkin hauskaa, että Lari lainasi ristiäispuheessaan muumipappaa samoin kuin isäni teki Larin ja minun häissä pitämässään juhlapuheessa. Saa nähdä jatkuuko muumiperinne osana puheita tulevissakin juhlissa. Puheista hyvin on jäänyt mieleeni myös esimerkiksi isäni pitämä puhe veljeni rippijuhlissa yli kymmenen vuotta sitten. Tuolloin veljeni oli intohimoinen nettipelaaja, josta hän välillä sai vähän kuullakin, että tarvitseeko siellä tietokoneella aina notkua. Juhlapuheessa isäni nosti esille hienosti sen, että oli pannut merkille veljeni englanninkielen taidon kehittymisen, kun hän oli oppinut käyttämään englantia pelatessaan pelejä ympäri maailmaa asuvien pelaajien kanssa. Myös pienempiin perheen kesken vietettäviin juhliin sopii mielestäni hienosti puheet, joskaan niitä ei tarvitse niin kovin suunnitella etukäteen. Miksei jouluna, itsenäisyyspäivänä ja juhannuksenakin voisi perheen kesken nostaa maljan ja sanoa pari kaunista sanaa.

WP_20160305_20_02_45_Pro_edited

Ajattelin näin ristiäisten jälkimainingeissa tähän vielä hieman laittaa kuvia Alisan ihanista ristiäislahjoista, joista kaikista olemme hyvin kiitollisia. Alisa sai lahjaksi muun muassa hellyttävän vauvakirjan, vaaleanpunaiset muumimukin ja –kulhon, söpöt helistintossut, ihania vaatteita, pari uimapukua jo valmiiksi alkavaa vauvauintia varten, soivan bambi-korurasian, suojelusenkelin, joka toivottaa voimaa, kauneutta ja rauhaa jokaiseen Alisan päivään, kauniin hopeisen enkeliriipuksen, perinteisen valokuvakehyksen, johon saa kaivertaa vauvan tiedot, hauskan hippo-pankin, nallerasiat hiuskiehkuralle ja hampaalle sekä mukavan pesämunan omalle tililleen. Ihania lahjoja tyttärellemme ja itse asiassa kävin katsomassa mitä kaikkea muuta samaiselta valmistajalta löytyy, mistä tuo aivan ihan enkelipatsas on peräisin ja aloin jo himoitsemaan paria muutakin ihanaa figuuria jo saamamme enkelin kaveriksi.

WP_20160515_13_09_52_Pro
Larin kommentti valokuvakehyksestä oli, että onpa hyvä, että mukana tuli myös kuva vauvasta niin ei tarvitse itse teettää valokuvaa kehyksiin 😀

WP_20160515_13_10_39_Pro WP_20160515_13_11_13_Pro WP_20160515_13_12_51_Pro WP_20160515_13_13_02_Pro WP_20160515_13_13_14_Pro WP_20160515_13_18_54_Pro WP_20160515_13_19_07_Pro

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: