Äidin ristiriitaisia tuntemuksia

Olen huomannut, että vauvan kanssa elämä on ristiriitaista. Toisaalta odotan innolla, että mitä uutta vauva oppii tänään tai tällä viikolla. Odotan vauvan tulevia huippuhetkiä. Milloin hän hymyilee tai milloin oppii nauramaan? Milloin kääntyy, ryömii ja oppii konttaamaan? Kauanko joudun odottamaan, kun lapseni ottaa ensimmäisen askeleen tai kun kuulen sen ihanan sanan, jonka olen odottanut kuulevani niin pitkään; äiti. En malttaisi odottaa, että näen kaikki lapseni monet kehitysvaiheet. Toisaalta sitten taas en halua luopua pienestä sylivauvastani. Saisinko pitää tuon pienen käärön sylissäni aina? Voisin pussailla poskia ja nenänpäätä loputtomiin ja päristellä huulilla vauvan vatsaa joka päivä, jotta näen hänen valloittavan hymynsä. Ristiriitaisia tuntemuksia on vaikea hallita. Katsoin juuri eilen valokuvia sairaalasta, kun Alisa oli juuri syntynyt. Oliko se todella niin pieni? Jo nyt on haikeus siitä, miten valtavan nopeasti rakas vauvani kasvaa, mutta samalla olen innostunut ja odottavainen sen suhteen, että näen mitä kaikkea Alisa jatkuvasti oppii ja miten nopeasti kasvaa ja kehittyy.

 

Saimme Larin työkaverilta ihastuttavan vauvalahjan. Tai emme me saaneet vaan hurmaava Alisa sai lahjan. Supersöpöt ensikengät, jotka vielä hetken ovat Alisalle liian isot, mutta niin kuin juuri sanoin kuinka hurjaa vauhtia vauva tuntuu kasvavan, niin kohta ennen kuin huomaammekaan saa Alisa söpöt kengät käyttöönsä. Iso kiitos tästä ihastuttavasta lahjasta!

WP_20160521_16_50_04_Pro_edited WP_20160521_16_50_34_Pro_edited

Olohuoneessa hyllyllä meillä on tallessa myös minun ensimmäiset kenkäni. Punaiset, pienet lenkkarit palvelivat minua aikoinaan, kun tapailin ensimmäisiä askeliani ja opettelin kävelemään. Kengät ovat nykyisin niin huonokuntoiset, ettei niistä Alisalle ole ensikengiksi, joten on todella hyvä, että Alisa sai upeat kengät lahjaksi. Eipähän tarvitse äidin ikivanhoilla töppösillä töppöstellä sitten, kun liikkeelle lähtee. Eipä siihenkään enää kauaa mene, yksi silmien räpäytys.

WP_20160521_16_53_09_Pro_edited

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: