Kesän ensimmäiset herkut grillistä

Viikonloppuna startattiin kesän grillikausi viimein (mikäli aiempaa makkaran grillausta ei lasketa) ja grillissä valmistui juustotäytteiset broilerin leikkeet pekoniin käärittynä. Broilerin kaveriksi uunissa valmistettiin kesäinen jättirösti Jamie Oliverin herkullisella reseptillä ja lisäksi vielä fetasalaattia. Tarkkaa ohjetta broilerien marinadista ei tullut kirjoitettua ylös, mutta marinadiin tuli muistimme mukaan muun muassa 1tl Dijon-sinappia, ½ dl teriyakikastiketta, puolikkaan sitruunan mehu, loraus punaviinietikkaa, mustapippuria, tilkka vaahterasiirappia, hyppysellinen sokeria sekä silputtua purjoa ja salottisipulia. Marinoitujen ja ohuemmaksi nuijittujen leikkeiden päälle laitettiin ripaus suolaa ja mustapippuria ja tämän jälkeen fetaa ja parmesaanilastuja ja leike pyöräytettiin rullalle, jonka päälle kietaistiin pekonisiivu ja koko komeus kiinnitettiin vielä cocktailtikulla, jotta paketti ei aukea grillissä. Rullan sisälle voi laittaa myös marinoitunutta sipulia. Sitten paketit grillattiin aluksi hiilien päällä, siten että lihoista saatiin pinnat paistettua kiinni, jonka jälkeen Lari jatkoi grillausta epäsuoralla menetelmällä, mikä tarkoittaa sitä, että hiilet siirretään toiselle laidalle grilliin ja broilerit vastakkaiselle puolelle, jolloin liha jää mehevämmäksi kypsyessään eikä kuivu liian kuumuuden vuoksi.

WP_20160522_10_50_05_Pro_edited WP_20160522_13_50_44_Pro_edited

Jättirösti

 

Jättiröstin ohje on tosiaan suoraan bongattu Jamie Oliverin resepteistä emmekä ole muokanneet sitä omassa käytössämme juuri lainkaan. Alkuperäiseen ohjeeseen päälle kuuluisi tehdä vielä uppopaistettuja munia 4 kappaletta, mikä tekee röstistä ruokaisamman, mutta me jätimme ne tällä kertaa pois, koska lautasella oli niin paljon muutakin syötävää. Tässä röstin ohje vielä suomennettuna.

IMG-20160524-WA0002_edited

Ainekset:

  • 600g perunaa (yleisperuna on hyvä röstiin)
  • 3 isoa porkkanaa
  • ½ tl Dijon-sinappia
  • ½ sitruunan mehu
  • oliiviöljyä
  • 100g pakasteherneitä
  • 100g pinaatinlehtiä
  • (4 kananmunaa)
  • 50g fetaa

 

Kuori perunat ja porkkanat ja raasta ne raastimen karkeammalla raastinpuolella. Laita raaste siivilään ja heitä päälle hyppysellinen suolaa, jotta neste lähtee irtoamaan raasteesta. Anna nesteen irrota puolisen tuntia. Sillä välin valmista kastike sekoittamalla pienessä kulhossa sinappi, sitruunan mehu ja sekaan ohuena norona oliiviöljyä pieni loraus. Mausta kastike suolalla ja pippurilla ja jätä sivuun maustumaan. Suurempaan kulhoon laita loraus oliiviöljyä ja hyppysellinen mustapippuria. Puristele käsin raasteesta ylimääräiset nesteet pois. Laita raaste kulhoon, jossa on öljy ja mustapippuri. Sekoita hyvin ja kumoa uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä levyksi ja tee levyyn ohuempia ja paksumpia kohtia ja reikiä, jotta pehmeää ja rapeampaa tulee paiston aikana joka puolelle röstiä. Painele käsin levy tasaiseksi ja paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia. Kiehauta vettä kattilassa ja käytä herneet kiehuvassa vedessä sen verran että sulavat. Huuhdo pinaatinlehdet. Kun rösti on paistunut, niin levitä levyn päälle pinaatit, herneet ja fetapalat ja kaada päälle Dijon-kastike. Tarjoa heti tuoreena joko sellaisenaan tai lisäkkeenä.

 

Meillä oli sen verran nälkäistä porukkaa, etten kerennyt edes annosta alkaa kuvailemaan, kun herkut menivät jo parempiin suihin, mutta näillä ruuilla oli kyllä erittäin hyvä aloittaa grillikesä!

 

One Reply to “Kesän ensimmäiset herkut grillistä”

  1. Päivitysilmoitus: Jättirösti | Vesta box

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: