Ensimmäiset aurinkolasit

Tänä viikonloppuna pitkästä aikaa vaunulenkin sijaan lähdimme metsään lenkille, missä Nala sai juosta vapaana sielunsa kyllyydestä ja Alisa nukkui päiväunet isän rinnalla kantorepussa. Toukokuun aurinkoiset päivät ovat tuoneet tarpeen taas uudelle vauvatarvikkeelle; aurinkolaseille. Vauvan silmät ovat herkät kirkkaalle auringonvalolle sekä uv-säteilylle ja näköaistikin on vielä varsin kehittymätön, joten silmien suojaaminen aurinkoisella säällä on todella tärkeää. Monestihan ulkona ollessa vauvan saa suojaan aurinkovarjon alle ja muutenkin varjo on ulkona pienelle vauvalle paras paikka, mutta esimerkiksi lenkkeillessä vauvan silmät eivät aina pysy auringolta suojassa, joten aurinkolaseille tulee nopeasti ulkona viihtyvälle perheelle tarve. Meille oli saman tien täysin selvää se, että aurinkolasit hakisimme Alisalle kunnollisesta silmälasiliikkeestä ja markettilasit jättäisimme suosiolla kauppojen hyllyille. Halusimme ostaa pikkuisille silmille laadukkaat lasit, joissa uskon myös hinnan olevan laadun ja turvallisen tuotteen tae, joka oikeasti suojaa silmiä auringon haitallisilta säteiltä ja kirkkaalta valolta ja joissa esimerkiksi mahdolliset näköä haittaavat heijasteet ovat minimoitu. Kunnolliset lasit myös istuvat vauvan päähän ja pysyvät menossa mukana. Tosin Alisa on vielä niin pieni, että pienimmätkin saatavilla olevat lasit ovat vielä hieman isot, mutta Alisa kasvaa nopeasti ja kohta lasit istuvat nenälle jämäkästi.

WP_20160528_18_18_59_Pro_edited

Vauvojen laseja ostaessa ei paljon selata katalogeista tämän kesän aurinkolasimuotia, koska vauvojen kehysmuodin suurimmat innoittajat löytyvät uima-altaasta tai kärpäsistä. Nämä uimalaseja muistuttavat lasit kuitenkin pysyvät päässä parhaiten ja suojaavat silmiä myös sivuilta. Sitä paitsi vauvat ovat aivan ylisöpöjä, vaikka näyttäisivätkin esimerkiksi kärpäseltä. Jos vauvojen aurinkolasivalikoimassa kehyksen malleissa ei ole paljoa valinnan varaa niin väreissä kyllä on. Alisalle valikoitui kirkkaat puna-siniset lasit. Kun kokeilimme aurinkolaseja Alisalle, niin pari ensimmäistä kertaa olivat pelottavia ja itkuhan siitä meinasi tulla, mutta kolmannella kerralla Alisa tuntui jo tottuneen laseihin ja katseli niillä aivan rauhallisesti ikkunasta ulos kirkkaaseen päivänvaloon.

WP_20160529_16_27_02_Pro_edited IMG-20160529-WA0004_edited IMG-20160529-WA0012_edited

Ulkoilun ja shoppailun lisäksi tähän viikonloppuun on mahtunut myös hyvää ruokaa, tietenkin! Grillissä valmistui pulled porkia, maissia ja rosamundaa. Perunoille Lari valmisti aurajuusto-kermaviilikastikkeen ja possulle barbeque-kastikkeen. Tämän lisäksi lautaselle mahtui vielä raikasta vihersalaattia. Grilliruoka houkutteli paikalle myös Alisan kummisedän, joka pääsikin harjoittelemaan muun muassa vaipanvaihtoa. Pitihän tuokin taito ottaa haltuun, koska ensiperjantaina meillä on kova koitos edessä. Pitkään ja hartaasti odotettu Queenin ja Adam Lambertin keikka odottaa Helsingissä ja Alisa jää ensimmäistä kertaa hoitoon. Kummallakohan on suuremmat vieroitusoireet? Tyttärellä vai äidillä? Luulen, että koko keikan ajan minulla sydän läpättää ja mietin miten rakas lapseni pärjää, vaikka varmastihan Alisa pärjää mitä mainioimmin kahden kumminsa hoivattavana tuon muutaman tunnin ajan. Henkisesti olen yrittänyt valmistautua erossa oloon jo muutaman viikon ajan, mutta luulen, että Alisan kummit saavat potkia minut hotellihuoneen ovesta ulos, jotta saan itseni liikkeelle tuhannennen lähtösuukon jälkeen.

IMG-20160529-WA0003_edited WP_20160529_15_33_14_Pro_edited

4 Replies to “Ensimmäiset aurinkolasit”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: