Ensimmäinen matka vauvan kanssa

”Alisan ensimmäinen päivä päiväkodissa. Meitä jännittää. Saavumme hoitopaikkaan, jossa hoitaja katsoo Alisaa happamasti. Alisan suuta ympäröi aamuinen ruokalista. Maitoviikset ja –parta koristavat suun ympäristöä, olinhan juuri lähtiessä imettänyt pienen vauvani. Hoitaja kertoo, että tässä hoitopaikassa ei ole likaisia lapsia, sillä ne pestään pyykinpesukoneessa. Nainen nappaa Alisan syliinsä ja nakkaa lapsen suruttomasti edestä täytettävään pyykinpesukoneeseen ja käynnistää koneen. Katson jähmettyneenä ja järkyttyneenä, kun lapseni itkee lohduttomasti pyörivässä koneessa ja muuttuu pian elottomaksi. Säntään huutaen ja itkien riuhtomaan pesukoneen luukkua auki, joka ei aukea. Lyön konetta ja huudan hysteerisenä.” Sitten säpsähdän hereille. Tajuan, että minulla on oikeasti kyyneleet silmissä, vaikka kauhutarina tapahtui onneksi vain unessa. Nousen ylös ja tarkistan, että Alisa nukkuu kehdossaan. Siellä se pieni rakas tuhisee tyytyväisenä ja hänellä on kaikki hyvin. Menee hetki ennen kuin rauhoitun ja katson vain, että Alisa todella on siellä kehdossa edelleen. Voisi siis sanoa, että tätä äitiä hieman jännitti lapsen jättäminen hoitoon ensimmäisen kerran, vaikka kyseessä ei tässä kohtaa vielä olekaan päivähoidon aloittaminen vaan muutama tunti kummien seurassa, niin alitajunta onnistui maalaamaan kyllä hirveitä mielikuvia tulevasta. Järjellä kun mietin, niin toki ymmärsin, että Alisa on jäämässä kahden kumminsa hoitoon, jotka ovat täysjärkisiä ihmisiä molemmat ja huolehtivat ja käsittelevät vauvaa kyllä parhaalla mahdollisella tavalla, mutta alitajunta se vain teki tepposet. Pari päivää ennen reissua huomasimme myös, että Alisa ei suostunut syömään enää tuttipullosta, vaikka pullossa tuttua ja turvallista äidinmaitoa olikin. Alisa oli viimeksi pullosta syönyt ristiäisissä ja parin viikon tauon jälkeen pullo ei sitten enää kelvannutkaan. Onneksi meillä oli pari päivää aikaa vielä treenata pullosta syömistä, jotta reissu ei jäänyt siitä kiinni, ettei Alisaa olisi onnistuneet muut syöttämään kuin minä. Juuri parahiksi perjantaille tuttipulloilu alkoi taas luonnistumaan. Monta kertaa jo mietin, että uskallanko sittenkään lähteä Queenin keikalle laisinkaan vai jäisinkö sittenkin itse Alisan kanssa kotiin, mutta kyllä keikka sitten loppujen lopuksi kutkutti niin paljon, että reissuun lähdettiin.

 

Ensimmäisen matkamme päämäärä vauvaperheenä oli siis Helsinki. Edessä oli paljon uusia juttuja, joita emme vielä vauvaperheenä olleet kohdanneet ja Alisalle aika iso maailmanavarrus kerralla. Olihan kyseessä ensimmäinen pidempi automatka, ensimmäinen ravintolakäynti, ensimmäinen kerta, kun Alisa jäi hoitoon ilman kumpaakaan vanhempaa, ensimmäinen hotelliyö ja muutenkin paljon uusia paikkoja, ääniä, tuoksuja, ihmisiä ja arjen rutiineista poikkeavia tilanteita. Meitä kaikkia siis melkoisesti jännitti tämä ensimmäinen minimatkamme ja mietimme, että miten selviäisimme kaikesta uudesta ja ihmeellisestä niin, että koko porukalle jäisi hyvä mieli reissusta.

 

Automatkat molempiin suuntiin menivät hyvin. Alisa lähinnä nukkui ja välillä heräili mussuttamaan tuttia kuin Simpsonien Maggie konsanaan ja katseli turvakaukalossa roikkuvia lelujaan. Sekä meno- että tulomatkalla pysähdyimme kerran huoltoasemalla, missä vaihdettiin vaippa ja minä imetin. Menomatkalla Alisan imetys oli vähän haasteellisempaa, kun ensin Alisa sai hirveän raivarin ja sitten olikin autossa imetysasennon etsimisen kanssa vähän haasteita ja loppujen lopuksi imetin jalat kohti kattoa kuskin selkänojan päällä, jotta sain Alisan hyvään asentoon vatsani päälle. Imetyksistäkin kuitenkin selvittiin vaikka olisi siinä auton ohittaneilla ihmisillä ollut kummasteltavaa, että mitä ihmettä auton takapenkillä oikein tapahtui!

WP_20160603_13_44_04_Pro_edited
Ryhmä Rämä tien päällä 😀

Päästyämme Helsinkiin ensimmäinen määränpää oli italialainen ravintola Villetta, johon parkkeerasimme itsemme pizzalle. Pizzeriassakin Alisa nökötti tyytyväisenä sylissä tai turvakaukalossa meidän rohmutessa nälkäisiin vatsoihimme superherkullista pizzaa. Varmaan muuten yksi parhaista pizzapaikoista, mitä Suomesta löytyy. Nam! Heti alkumatkasta huomasimme myös, että Alisan vaunujen yksi rengas ei pitänyt ilmaa sisällään, mutta onneksi reissusta selvittiin vähän vajaamallakin renkaalla.

WP_20160603_14_36_12_Pro_edited WP_20160603_14_46_49_Pro_edited

Kun me teimme Larin kanssa lähtöä Queenin keikalle ja olin juuri imettänyt Alisan, saapui Alisan kummitäti hotellille. Selittäessäni juuri Alisan hoitoon liittyviä asioita ja kertoessani mitä ovat muun muassa maitoöverit, päätti Alisa ihan konkreettisesti näyttää mistä on kyse ja oksensi valtavan maitolastillisen kummitädin päälle. Yhteinen taival alkoi Alisalla ja kummitädillä siis vaatteiden vaihdolla ja oksennuksen siivouksella. Nauroimme, että oliko tämä nyt se kummin kaste. Toisaalta vähän nolotti, kun toisen kauniit vaatteet ovat heti yltä päältä oksennuksessa, kun hän hyvää hyvyyttään saapuu hoitamaan vauvaamme, mutta sitten taas toisaalta tilanne rauhoitti mieleni ja oli jotenkin turvallinen olo lähteä keikalle, kun kummitäti ei paljoa oksennuksia hätkähtänyt vaan jäi varmoin ottein vaihtamaan kuivaa vauvalle päälle ja siistimään oksennuksen tahrimaa ihoa.

WP_20160603_20_04_24_Pro_edited
Vanhemmat vapaalla!

Kun saavuimme keikalta puolen yön aikaan takaisin hotellille, oli vastassa mitä ihanin näky. Lapsi nukkui rauhallisena yöuniaan vaunuissa ja kummit olivat iloisia ja hyväntuulisia. Kaikki oli siis mennyt loistavasti! Kuulemani mukaan Alisa oli syönyt hyvin ja saanut olla sylissä, nukkunut oli alkuun pätkissä ennen kuin nukahti yöunille, vaippaa oli vaihdettu ahkerasti ja pääsääntöisesti tyttö oli ollut iloinen ja hymyileväinen. Voisiko ensimmäinen kerta hoidossa mennä enää paremmin ja myös lastenvahtien nappaamat kuvat (alla) puhuvat puolestaan?! Alisan ilta onnistui paremmin kuin hyvin ja kummien nukuttamana Alisa veteli unia vaunuissaan aamuun asti, kunnes seitsemältä herättiin uuteen päivään.

IMG-20160604-WA0002_edited IMG-20160604-WA0004_edited IMG-20160604-WA0006_edited

Lauantaina meillä olikin sitten tiedossa ihana, runsas hotelliaamiainen, jonka jälkeen Alisa pääsi jatkamaan aamu-unia vielä isin kainaloon, kun minä suuntasin hotellihuoneemme kylpyammeeseen vielä hetkeksi loikoilemaan ja nauttimaan lämpimästä vaahtokylvystä. En olisi uskonut, että tällainenkin rento hemmotteluhetki koittaisi minulle ensimmäisen matkamme aikana. Hotellihuoneen luovutuksen jälkeen ennen kotimatkaa oli vielä pari etappia jäljellä. Alisa pääsi näkemään Larin puolen sukulaisiaan ensimmäistä kertaa ja tutustumaan taas pariin uuteen syliin. Kävimme myös moikkaamassa ihastuttavaa kummipoikaamme ja hänen perhettään. Voi että tuo pieni näillä näppäimillä liikkeelle lähtevä lapsonen onkin suloinen tähtisilmä!

WP_20160604_08_03_46_Pro_edited WP_20160604_08_09_03_Pro_edited WP_20160604_08_42_10_Pro_edited WP_20160604_09_36_35_Pro_edited WP_20160604_09_16_49_Pro_edited

Näillä kokemuksilla eiköhän me uskalleta pian uudestaankin reissuun; niin mukavat tunnelmat ja muistot jäi meidän ensimmäisestä pikku matkastamme.

 

3 Replies to “Ensimmäinen matka vauvan kanssa”

  1. Ihana teksti kuvien kera! Alisan hoito oli kyllä ihanaa ja helppoa! Odotan jo innolla seuraavaa kertaa! Haleja! ❤
    Terkuin, Reetta-kummi

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: