Kukkaostoksilla

Sunnuntaina meidän poppoo suuntasi kukkaostoksille ja tulipahan todettua, että aika viime tipassa oltiin tänä vuonna liikenteessä. Ihanan lämmin toukokuu oli laittanut innokkaimmat puutarhurit liikkeelle jo hyvissä ajoin toukokuun puolella, joten esimerkiksi kaikki orvokit oli jo loppuunmyyty. Orvokkeja sen sijaan Lari löysi kuusi elämäänsä kyllästynyttä yksilöä eilen varastomyymälästä, josta nappasi ne mukaansa ja katsotaan miten ne lähtevät nyt ruukkuihin istutettuna kukoistamaan vai lähtevätkö enää laisinkaan. No mutta orvokkeja lukuun ottamatta muuten löysimme kyllä etsimämme. Vauvan kanssa tuli vain huomattua, että enää ei ihan niin vain pohdiskellakaan, että mitä kukkia mihinkin laitetaan ja millaisia värejä sommitellaan yhteen. Alisa kun oli vahvasti sitä mieltä, että nyt ne kukat kyytiin ja äkkiä kotiin maitobaarille. Hoppuillen saatiin kuitenkin ihan kiva kattaus kukkia mukaan ja niitä olen tässä alkuviikosta istutellut omiin ruukkuihinsa. Vielä vähän on loppuviikolle tehtävää ennen kuin kuvailen sitten pihamme kesäistä ilmettä tänne blogin puolelle myös. Alisan kanssa pihan laittoon ei oikein ole voinut uppoutua samalla tavalla kuin aiempina vuosina. Aina on vartti siellä ja toinen täällä aikaa laittaa pihaa ja sitten jatkaa taas seuraavalla kertaa vaikkapa Alisan päiväunien aikana, mitkä eivät yleensä kovin pitkiä ole.

DSC_0009 2_edited DSC_0010 2_edited DSC_0011 2_edited DSC_0012 2_edited

Kukkaostoksilta mukaan tarttui iso määrä petunioita, kesäneilikkaa ja begonia ja hyötykasveista muun muassa tomaatti, chili, kesäkurpitsa, munakoiso ja pinaatti. Myös muutamaa yrttiä laitamme vielä kasvamaan ja kylvimme multaan myös vähän tammenlehtisalaatin ja rucolan siemeniä. Toivottavasti kukat ja hyötykasvit lähtevät kasvamaan mukavasti, jotta saadaan nauttia väreistä pihalla ja parvekkeella sekä kesäisistä mauista ruokapöydässä.

DSC_0013 1_edited

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: