Pihahommia

Viikko sitten sunnuntaina kävimme kukkaostoksilla, kuten jo aiemmin kerroinkin ja tällä viikolla pikku hiljaa noita ostamiamme kukkia ja hyötykasvien taimia olen istutellut ruukkuihin, jotka sijoittelin sekä etu- että takapihallemme ja parvekkeellemme. Takapihalle parin hortensian seuraksi tuli muutamaan koriin kesäneilikkaa ja erilaisia petunioita. Toissa kesänä väkertämäämme ”ruumisarkkuun” eli isoon kukkalaatikkoon istutin tänä vuonna hyötykasvit. Sinne pääsi kasvamaan chili, kesäkurpitsa, munakoiso, ruohosipuli, persilja, basilika, herneen versot ja pinaatti. Kylvin multaan myös rucolan ja tammenlehtisalaatin siemeniä, mutta koska nuo siemenet ovat jo vanhoja ja ehkä vähän huonosti talven aikana säilöttyjä, niin en vielä osaa sanoa lähteekö siemenistä mitään kasvamaan. Jos ei lähde niin sitten haen kaupasta uudet siemenet. Lisäksi amppeliin istutimme tomaatin. Kaksi pihamme aitaa vasten kasvavaa humalaa siirsimme uusille paikoille ja nähtäväksi jää alkavatko humalat kasvamaan uusilla paikoillaan vai oliko siirto niille liikaa ja kasvu loppuu siihen. Nurmikkomme vaatii vielä hieman elvytystä ja uutta nurmikon siementä, mutta tuntuu ettei meidän pihassa oikein mikään kasva huonon maaperän vuoksi. Vähän sama fiilis kuin Saharan hiekkaan koittaisi jotain istuttaa. Onneksi ruukkuihin istutetut kesäkukat tuovat väriä ja kesän tuntua pienelle pihallemme.

DSC_0004_edited DSC_0012_edited DSC_0011_edited DSC_0014_edited DSC_0013_edited DSC_0006_edited DSC_0009_edited

Parvekkeelle amppeleihin pääsivät petunia ja muutama orvokin alku, jotka tosin olivat aika kärsineen oloisia, kun Lari raijasi kotiin varastomyymälästä löytämänsä viimeiset kappaleet. Eiköhän nuo kuitenkin elvy nyt kun ovat päässeet multaan kasvamaan ja saavat vettä ja ravinteita. Parvekekaiteen laatikkoon ja sohvaryhmän pöydälle väriä tuomaan tulivat myös petuniat.

DSC_0015_edited DSC_0016_edited DSC_0017_edited DSC_0018_edited

Etupihallemme oven viereen tervetulokyltin alle pieneen koriin istutin hehkuvan pinkin petunian ja toiselle puolelle ulko-ovea koriin laitoin begonian ja pari valkeaa petuniaa. Vanha saunakiulumme sanoi jo aiemmin talven aikana sopimuksensa irti, eikä enää oikein palvellut alkuperäisessä käyttötarkoituksessaan. Hommattuamme uuden vesikiulun saunaan en kuitenkaan heittänyt vanhaa kiulua roskiin vaan säästin sen kesää varten ajatuksenani istuttaa siihen jotakin värikästä kesällä. Nyt tuo saunakiulu sai kolme keltaista orvokin tainta, jotka toivon mukaan innostuvat kasvamaan. Etupihalle kukkapenkkiin leimurivistöön istutin myös yhden uuden leimun taimen, koska yksi oli sanonut talven aikana sopimuksensa irti.

DSC_0026_edited DSC_0027_edited DSC_0024_edited DSC_0023_edited

Kyllä nyt kelpaa meidänkin nauttia kesäpäivistä!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: