Uudet luurit

Meille on muuttanut kaksi uutta tulokasta, nimittäin uudet puhelimet. Aiemmat puhelimet olivat kyllä vielä ihan käypäset masiinat ja ehjät, mutta päätettiinpä nyt hommata itsellemme vähän jotain uutta ja kivaa. Minähän olen raha-asioissa aika pihi ihminen enkä mielelläni laittaisi roposiani uuteen tavaraan jos vanhan vaihtaminen ei ole vielä välttämätöntä. Nyt kuitenkin Lari laittoi puheenlahjansa kovaan testiin ja sai kuin saikin minut ylipuhuttua, että molemmille ostettiin aivan tuliterät puhelimet, jotka vasta saapuivat markkinoille.

WP_20160611_20_09_30_Pro_edited

Vanhaa puhelintani olin manaillut jo tovin, että en pitänyt puhelimeni tietyistä ominaisuuksista ja muutamia puutteitakin puhelimessa oli. Vanhassa puhelimessani oli puhelimen kameraksi huipputason kamera, mutta se oli käytössä hidas. Ohilentävistä joutsenista oli turha edes haaveilla saavansa valokuvaa muistoksi. Myös Nalan valokuvaaminen oli haastavaa, koska Nala harvemmin on paikallaan kuin patsas paitsi nukkuessaan ja hitaalla kameralla valtaisasti heiluvasta turkista on aika haasteellista saada tarkkoja kuvia. Lähikuvaaminen oli myös vanhalla puhelimella hankalaa, koska aivan lähelle kamera ei suostunut tarkentamaan. Puhelimessa myös akun kesto oli heikkoa ja puhelimen saikin ladata minun käytölläni pari kertaa päivässä. Puhelimeen ei myöskään saanut kaikkia tarvitsemiani sovelluksia ja käytössä puhelin alkoi olemaan jo jokseenkin hidas. Markkinoille oli parin vuoden aikana tullut jo monia paljon ketterämpiä vaihtoehtoja. Myös Larin puhelimessa alkoi olla muutamia puutteita, minkä vuoksi puhelimien vaihto oli ihan perusteltua.

WP_20160611_20_09_57_Pro_edited

Pitkään pohdimme, että mihin puhelimiin sitä sitten vaihtaisimme. Minulla ainakin puhelimelle on miljoona vaatimusta ja vain harva laite täyttää nuo vaatimukset. Ihan kuitenkaan älytöntä hintaa en puhelimesta halua maksaa ja lähemmäs tuhannen euron puhelimet saavat minun puolestani jäädä kauppojen hyllyille. Puhelimessa piti siis olla huippuluokan kamera, koska en omista erikseen järjestelmäkameraa ja blogiin haluan puhelimellani pystyä kuvaamaan kuitenkin julkaisukelpoisia kuvia. Tosin järjestelmäkamerakin on kyllä hankintalistalla ja sellaisen vielä joskus hankin. Niin paljon tulee kuitenkin räpsittyä kuvia ja valokuvaukseen olisi kiva perehtyä tarkemminkin laadukkaan kameran myötä. Puhelimen tuli myös olla nopea ja kätevä käyttää. Halusin että kosketusnäyttö toimii särmästi, sovellukset avautuvat viivyttelemättä, kamera ottaa kuvat nopeasti ja muutenkin inhoan sitä jos teknisten laitteiden kanssa täytyy jatkuvasti odottaa, kun milloin laite lataa mitäkin asiaa. Puhelimen tuli olla myöskin helposti käytettävä ja käyttöominaisuuksiltaan selkeä. Minä en todellakaan ole mikään tekniikan ihmelapsi ja uuden luurinikin otin käyttöön vasta, kun Lari oli asentanut siihen valmiiksi kaikki tarvitsemani sovellukset, aktivoinut ne käyttöön, siirtänyt kaikki yhteystiedot, kalenterin ja muut tarpeelliset jutut vanhasta puhelimestani. Näiden ominaisuuksien lisäksi puhelimen muotoilun piti miellyttää silmää, luurin tuli olla käteen sopiva ja värin kultainen.

WP_20160611_20_10_23_Pro_edited

Niinpä meille muutti kaksi uutukaista Sonyn puhelinta. Larille limekultainen ja minulle ruusukultainen. Vielä en ole ihan parin päivän käytöllä varma, että tuleeko meistä uuden puhelimeni kanssa ylimmät ystävykset, mutta monessa asiassa uusi luuri on kyllä päihittänyt edeltäjänsä jo mennen tullen. Yllätyin siitä, että Windowsin käyttöjärjestelmän vaihtaminen Androidiin ei ollutkaan niin vaikeaa. Kuvittelin, että harjoittelisin uuden puhelimen käyttöä viikkoja enkä yhtään pääsisi jyvälle Androidista, mutta puhelinhan tuntui ihan näppärältä jo ensimmäisenä päivänä. Puhelin on myös huomattavasti nopeampi käyttää joka suhteessa kuin vanha puhelimeni. Kamerallakin tuntuu saavan oikein hyvin kuvia, mutta sen kanssa kuten myös muutamien sovellusten kanssa, asetuksia on joutunut hivenen ihmettelemään, jotta ne on saatu säädettyä itseä miellyttäväksi. Kaiken kaikkiaan luulen kyllä, että ihan hyvät kaverit meistä kuitenkin vielä tulee kunhan tutustumme toisiimme vielä vähän paremmin. Ainakin minulla on nyt kultainen puhelin ja olen siitä hyvin iloinen!

WP_20160611_20_09_44_Pro_edited

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: