Edessä kesäloma ja Juhannus!

Huomenna se koittaa! Juhannus nimittäin ja ainakin melkein yöttömän yön juhlinta. Meillähän toki juhlinta on tänä vuonna aika erilaista kuin aiemmin siinä mielessä, että meno on rauhoitettu vauva-arkeen sopivaksi. Muuten puitteet noudattelevat kyllä pitkälti samanlaista kaavaa kuin aiempinakin vuosina aina lapsuudestani saakka. Juhannuksena täräytämme hyvällä perheporukalla autot kohti metsän keskellä sijaitsevaa hirsimökkiä, jossa sauna lämpiää ja järven laineet liplattelevat rantaan. Meillä juhannustaiat tehdään lähinnä ruuanlaiton parissa loihtimalla makoisat pöperöt koko porukalle. Grilli kuumenee joka päivä ja siellä valmistuu huolettomat kesäherkut koko viikon ajan. Juhannuksen menu startataan grillaamalla itse marinoitua broileria ja lisukkeina on kreikkalaista salaattia, omatekoista perunasalaattia, tuoretta leipää ja enpäs tiedäkään meinasiko Lari jo tälle aterialle testata grillattua raparperia myös. Jossakin välissä juhannuksena on tarkoitus myös paistella lettuja ja herkutella niitä mansikka-vadelmahillon ja kermavaahdon kera. Suupielet hillosta muikeana voikin sitten kerätä mökkisaunaan muhkeat vastat ja löylyjen lämmössä vastoa alkuvuoden pölyt kintuista. Jonakin päivänä illan hämärtyessä Lari suuntaa varmastikin isäni kanssa järvelle narraamaan kaloja. Voihan siinä käydä niinkin, että kalat ovat parempia narraajia ja ahvenet haetaan kaupan kalatiskiltä. Toivottavasti kokonkin pääsemme jossakin mökkimme läheisyydessä tänä vuonna näkemään. Se tekisi juhannuksestakin viimeistä silausta myöten perinteikkään ja täydellisen.

wp_20150619_19_15_53_pro_edited[1]

Näissä tunnelmissa meidän on hyvä aloittaa tänään perheemme yhteinen kesäloma. Tänään pakataan kimpsut ja kampsut matkalaukkuihin ja huomenna sitten nostellaan tavarat autoon. Autossa matkustamme sitten kuin sillit purkissa kesälaitumelle ensimmäiseksi lomaviikoksi ja sen jälkeen vielä kaikki aikataulut ovatkin täysin auki, mutta niitähän kerkeää sitten sumplimaan loman edetessä. Tänä kesänä en ole halunnut ottaa paineita lomasuunnitelmista vaan nautimme ensimmäisestä kesästä vauvan kanssa ja teemme sitä mikä hyvältä tuntuu. Aikaa pitää jäädä olemiseen ja ihmettelyyn. Mihinkään ei saa olla kiire ja sumputetut menot ja täydet kalenterit on unohdettu tältä lomalta tyystin. Radiosta kuunnellaan hyvää musiikkia, jääkaappiin valmistetaan hedelmäinen jäätee ja rauhallisina hetkinä köllötellään sängyllä koko porukka ja luetaan vaikka mielenkiintoisia lehtiä.

wp_20150517_033_edited[1]

Aurinkoista kesää ja ihanaa juhannusta kaikille!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: