Kesäkeitto

Perinteinen kesäkeitto on yksi ehdottomista kesän herkuista mitä on vähintään kerran kesässä saatava. Kaikkein parhaimman fiiliksen kesäkeitolla herkutteluun saa jos hakisi vielä tuoreet ainekset aamulla torilta, mistä sitten päivällä voi keitellä herkullisen keiton, mutta tällä kertaa ainekset löytyivät ruokakaupan vihannesosastolta. Kesäkeiton reseptin ajattelin kirjoitella blogiin jo viime kesänä, mutta raskauspahoinvointi pääsi yllättämään niin, että keitto jäi tekemättä, kun pahoinvointi hellitti vasta syyskuussa. Nyt kuitenkin on tämän kesän ensimmäinen keitto keitelty ja herkuteltu kera tuoreen leivän ja maitolasillisen. Kylläpä maistui hyvälle kahden vuoden tauon jälkeen ja ehkä joutuu tekemään uuden keiton vielä myöhemmin tänä kesänä. Kesäkeitto on myös siitä loistava ruoka, että se maistuu ainakin minulle helteiselläkin kelillä. Kesäkeittomme valmistui Kotikokista löytyvällä Äidin kesäkeitto –reseptillä, joka on myös kopioituna tähän lähes samanlaisena.

DSC_0171_edited

Kesäkeitto

 

 • ½ litraa vettä
 • suolaa
 • ½ kg uusia perunoita
 • nippu uusia porkkanoita
 • 1 uusi kukkakaali
 • 7 dl punaista maitoa
 • 1 ½ rkl vehnäjauhoja
 • 100g tuoreita herneitä
 • 1 tl sokeria
 • ripaus suolaa ja valkopippuria
 • 2-3 rkl voita

 

Hankaa ja pese perunat ja porkkanat puhtaiksi ja pilko sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Huuhdo ja paloittele myös kukkakaali. Siivoa herneet valmiiksi. Kiehauta vesi ja lisää sinne pilkotut perunat ja suola. Keitä puolipehmeiksi noin 5min. Lisää paloitellut porkkanat ja kukkakaali. Keitä lähes kypsiksi noin 5 min. Sekoita jauhot maitoon ja lisää seos sekoittaen keiton joukkoon. Keitä vielä hetki ja lisää huuhdotut herneet. Lisää voi ja sokeri. Mausta valkopippurilla ja suolalla. Tarkista maku. Koristele halutessasi persiljasilpulla.

DSC_0167_edited DSC_0170_edited

One Reply to “Kesäkeitto”

 1. Päivitysilmoitus: Kesäkeitto | Vesta box

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: