Mökkeilyä Konginkankaalla

Viime viikon perjantaina suuntasimme nokkamme kohti Konginkankaalla sijaitsevaa mökkiä, jonne lähdimme viettämään lomaa kummipoikamme ja hänen perheensä kanssa. Mökkielämää vietimme tiistaihin saakka ennen kuin palailimme reissulta kotiin. Viikonlopuksi oli lupailtu aika epävakaista säätä, mutta me saimme onneksi nauttia aurinkoisista ja lämpimistä päivistä muutamia sadekuuroja lukuun ottamatta. Sateen yllättäessä vetäydyimme mökkiin sisälle kuuntelemaan sateen ropinaa ja heti auringon jälleen pilkahtaessa ja pilviverhon repeytyessä kiiruhdimme jälleen ulos nauttimaan kesästä.

DSC_0395_edited
Ryhmärämä kesäisissä touhuissa mökkirannalla. Meillä oli mitä parhain mökkiporukka!

DSC_0251_edited DSC_0274_edited DSC_0293_edited DSC_0384_edited

Aamut vauvan kanssa alkoivat mökilläkin aikaisin ja aamuvaippaa saunalla vaihtaessa luonto oli ihanan rauhallinen ja tyyni. Kasteisella nurmikolla kimmelsi aamuauringon säteet ja hiljaisuuden rikkoi vain lintujen sirkutus. Yhtenä aamuna jäimme ihastelemaan laiturin päähän toviksi järvellä aamuauringon lämmöstä nauttivaa upeaa joutsenta, jolla ei ollut kiire yhtään mihinkään.

DSC_0279_edited DSC_0283_edited DSC_0286_edited DSC_0288_edited DSC_0291_edited

Mökillä pojat viihtyivät kaikenlaisten vempeleiden kimpussa, kuinkas muutenkaan. Soutuveneeseen viritettiin heinikosta löytynyt perämoottori, joka saatiin vielä toimintakuntoonkin. Pienen testikierroksen jälkeen kummipoikamme isä älysi laittaa tulpankin perälautaan kiinni, niin säilyi peputkin kuivana veneilyn ajan. Veneellä pojat kävivät hieman pörräämässä järvellä. Kalastusvermeetkin oli pakattu veneeseen mukaan ja purkkiin etsitty matoja valmiiksi, mutta kalastus jäi aikalailla haaveeksi, koska pienin veneilijä ei ihan vielä malttanut rauhoittua kalastamaan vaan tarvittiin enemmän toimintaa. Veneilyäkin suositumpi menopeli oli iso mönkijä, jolla miesväki ajeli päivittäin useampaankin otteeseen pitkin metsäteitä.

DSC_0266_edited
Valmiina veneilemään ja tulpatkin on veneessä paikoillaan.
IMG-20160710-WA0007_edited
Koska veneretkeltä ei suurta saalista tullut mukana, niin päätti Lari iltahämärässä istahtaa laiturin nokkaan kalalle. Tosin tämäkään koitos ei tuottanut meille kala-ateriaa seuraavalle päivälle. 😀

Nalalle mökkireissu oli lähes tulkoon unelmien täyttymys. Nala sai läpsytellä tassuinensa rantavedessä ja hypätä pitkiä uimahyppyjä laiturin nokasta järveen. Nala nouti järveen viskotut kepit tunnollisesti kerta toisensa jälkeen yhä uudelleen rantaan. Uimisen lisäksi Nala sai viettää koiranelämää haistelemalla kesän tuoksuja heinikoissa ja piehtaroida nurmikolla jäseniään venytellen. Päiväunet maistuivat milloin nurmikolla auringosta nauttien ja milloin varjoissa viilentyen. Ainoan varjon Nalan paratiisiin teki pesuhetki. Lari pesi Nalan kauttaaltaan järvessä ja shampoopesun jälkeen laiturilla turkkiin laitettiin vielä hoitoaine vaikuttamaan. Tavalliseen pesuun verrattuna Nalallekin kuin myös pesijälle mukavaa oli se, että pesutuokiosta puuttui kaikenlainen suihkulla ikuisuuksia kestävä kastelu ja huuhtelu, koska tuo puoli Nalan kanssa hoitui vain viskaamalla kepin järveen niin Nala hoiti turkin kastelun ja huuhtelun näin aivan omatoimisesti. Kummipoikamme perheen koiruus, kultainennoutaja Ville, sen sijaan ei nauttinut omasta pesuoperaatiostaan senkään vertaa. Nalan koirakaverille järveen meno oli yhtä kauheaa kuin muurahaispesään istuminen, joten järveen koira raahattiin väkipakolla, jotta kesäinen pesu saatiin suoritettua. Järvessä Ville ei näyttänyt järin nauttivan olostaan, vaan ilme muistutti enemmänkin sitä kuin joku olisi lykännyt suuhun sitruunan. Kumpainenkin karvakuono selvisi pesuistaan kuitenkin hienosti ja paratiisielämä luonnonhelmassa sai jatkua.

DSC_0263_edited DSC_0265_edited DSC_0258_edited DSC_0260_edited DSC_0406[1]_edited DSC_0414[1]_edited DSC_0415[1]_edited DSC_0419[2]_edited

Mökkireissulla nautittiin myös herkullisista ruuista. Ruokalistalla oli muun muassa hampurilaisia pariinkin otteeseen; perinteisiä hampurilaisia naudanlihapihvillä, cheddarilla, sinihomejuustolla, avokadolla, muilla vihanneksilla ja kastikkeilla sekä kanahampurilaiset leivitetyillä kanapihveillä, halloumilla, vihanneksilla, kastikkeilla ja ruisleivällä. Menuun mahtui myös muurikalla tehtyä pyttipannua ja aasialaisvaikutteista hapanimelää kanaa ja riisiä, josta tarkemmin löydät tarinaa täältä. Lisäksi mökillä herkuteltiin muurinpohjaletuilla, grillibanaaneilla, jäätelöllä ja karkeilla. Kyllä kelpasi menun puolesta lomailla! Ruuanlaittoon linkittyi eräs hauska tilannekin mökillä. Viimeiseksi illaksi mökille saapui kummipoikamme isän lapsuudenystävä perheineen ja illalla lasten mentyä nukkumaan naiset painuivat höpöttelemään vauvakokemuksistaan saunan lauteille ja miehet alkoivat paistamaan grillissä iltapalamakkaroita. Miehet päivystivät grillillä itkuhälyttimien kanssa, kun kaikilla oli itkuhälyttimet vartioimassa omien muksujen unta. Näin ne vuodet vaan muuttaa meitä ja elämä vie eteenpäin. Eipä olisi vielä pari vuotta sitten tullut mieleenkään, että lomailtaa mökillä säestäisi itkuhälyttimien kohina eikä radiosta pauhaava rokki.

DSC_0388_edited
Lettumestari joutui välillä paistelemaan lettuja sateenvarjon alla.

  DSC_0378_edited

Toki myös yksi reissumme kohokohdista oli laatuaika lasten kanssa. Oman lapsemme lisäksi rakkaiksi ovat tulleet myös kummipoikamme ja hänen isoveljensä. Nuo energiapakkaukset ovat aivan mahdottoman ihania lapsia ja laatuaika heidän kanssaan on meille täysin korvaamatonta. Innolla odotamme jo seuraavaa kertaa, kun näemme ja seuraavaa reissua vaikka mökkimaisemissa tai muissa merkeissä. Duracell-pojat saivat Alisaankin hymyä aikaiseksi ja Alisa nautti vilkkaiden poikien seuraamisesta, vaikka itse onkin vielä niin pieni, ettei yhteiset leikit ole vielä mahdollisia.

DSC_0252_edited
Toivottavasti ensi kesänä päästään uudelleen samalla porukalla näihin maisemiin lomailemaan.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: