Matkakuumetta

Pakko myöntää, että tässä kohtaa elämää minulle on iskenyt aivan hirveä matkakuume. Unelmoin jatkuvasti siitä, mihin kaikkialle olisi ihana matkustaa. Mietin mitkä olisivat niitä kohteita, joihin haluaisin lähteä viettämään parisuhteen laatuaikaa ja mitkä taas ehdottomia perhekohteita. Olen pyöritellyt mielessäni lukuisia unelmia siitä, mitä kaikkea tahtoisin maailmasta näyttää Alisalle. Haluan tarjota perheelleni rakastavan ja välittävän ilmapiirin lisäksi myös elämyksellisiä kokemuksia ja mahdollisuuden tutustua eri kulttuureihin, maailman eri keittiöihin ja oppia historiastamme näkemällä historiallisia nähtävyyksiä, paikkoja ja rakennuksia. Ei sillä, että tokihan vieraat kulttuurit kiinnostavat minua ehkä eniten perheestämme. Siinä missä Lari janoaa laiturin nokkaan mökkimaisemaan kalastamaan niin minun sieluni huutaa maailmalle. Joskus on mielessä käynyt vaihtoehto muutostakin johonkin ulkomaille, mutta siihen minusta tuskin olisi. Pidän Suomesta asuinpaikkana ja onhan täällä asiat todella hyvin moneen muuhun maailman kolkkaan verrattuna. Turvallisesta lintukodostamme on kuitenkin päästävä välillä maailmallekin pyrähtelemään.

 

Meksiko

cimg1107[1]_edited

Meksiko on unelmieni paratiisikohde, jossa Larin kanssa vietimme mitä ihanimman häämatkamme tammikuussa 2014. Siitä asti olemme tienneet, että jokin päivä palaamme vielä noihin maisemiin uudelleenkin. Meksiko ja Maya Riviera on pyhitetty parisuhteellemme. Siinä vaiheessa, kun pääsemme pakkaamaan laukut Meksikon lomaa varten, pakataan vain kahdelle.

 

Kolmården

9695559670_06c1818255_o[1]

Photo credit: henke via Foter.com / CC BY-NC-ND

 

Ruotsissa sijaitsevaan Kolmårdenin eläinpuistoon matkustaisin perheen kanssa. Itse kävin kummieni ja veljeni kanssa Kolmårdenissa lomailemassa lapsena ja reissusta jäi niin kivat muistot, että saman kokemuksen haluaisin tarjota lapsellenikin. Pidän myös itse eläinpuistoista, joten tietysti itsekin olisin aivan innoissani päästessäni tuohon upeaan eläinpuistoon uudelleenkin. Etenkin Kolmårdenin safari on painunut muistoihini elävästi ja olisi kiva nähdä vieläkö safarilla olisi yhtä jännittävää kuin aikoinaan lapsena oli. Tosin enää safarille ei taida päästä ajamaan omalla autolla kuten aikoinaan, vaan safaria pääsee ihastelemaan yläilmoista jonkin koppihissin tapaisen kyydistä.

 

Kenia

25717072491_6b299569db_c[1]

Photo credit: Martha de Jong-Lantink via Interior Design / CC BY-NC-ND

 

Safareista puheenollen Kenian ihan oikeille safareille olisi hienoa päästä tutustumaan ja yöpyä safarin tuntumassa fiilistellen mahdollisimman autenttista afrikkalaista elämäntapaa. Kenia voisi olla todella mielenkiintoinen matkakohde perheellemme siinä vaiheessa, kun Alisakin olisi jo isompi lapsi.

 

Tanska

8637548987_359c952947_c[1]

Photo credit: 2benny via Decorators Guru / CC BY

 

Tanskassa on parikin kohdetta, mitkä kiinnostavat. Kööpenhaminan tivoli ja Legoland olisivat mielenkiintoisia kohteita vierailla lapsen kanssa ja Tanskassa en ole itsekään koskaan aiemmin käynyt. Kuvien perusteella Kööpenhamina vaikuttaa mielenkiintoiselta ja viihtyisältä kaupungilta, johon olisi mukavaa päästä tutustumaan ihan vain vaikka pidennetyn viikonlopunkin verran kera puolison ja ottaa pieni hetki parisuhteelle arjen pyörityksen keskeltä.

 

Disneyland

14940179091_17ddb07385_c[1]

Photo credit: aRJedi via Interior Design / CC BY-NC

 

Pienenä unelmoin aina, että pääsisin joskus matkalle Disneylandiin. Se olisi ollut pienelle tytölle unelmien täyttymys. Kuvittelin mielessäni, kuinka menisin moikkaamaan Tuhkimoa upeaan linnaan ja tapaisin muutkin Disneyn prinsessat. No omassa lapsuudessani tällaista reissua ei tullut vastaan vaikka muuten olenkin päässyt reissaamaan mielestäni paljon niin ulkomailla kuin kotimaassakin. Nyt isompana tyttönä unelmoinkin, että joku päivä pääsisin Disneylandiin Pariisiin oman tyttäreni kanssa ihastelemaan prinsessoja ja kaikkea muutakin hienoa ja ihmeellistä, mitä puisto kätkee sisäänsä.

 

Korfu

12234391143_f575343cd8_b[1]

Photo credit: GoSouthEast via Foter.com / CC BY-NC-SA

 

Kreikkaan Korfun saarelle suunnittelimme jo vähän menevämmekin, mutta nyt voipi olla, että seuraavat reissusuunnitelmamme ensi kesälle heittävät aivan täysin häränpyllyä. Korfulle joskus vielä varmasti kuitenkin matkustamme ja Korfuakin olisi ihana päästä koluamaan läpi perheen voimin. Larille Korfu on tärkeä paikka, koska pienenä hän reissasi Korfulla vanhempiensa kanssa, joten lapsuusmuistojen verestäminen olisi erityisesti Larille erittäin tärkeää. Itseäni kiinnostaa etenkin kreikkalaisen keittiön herkut. Pari vuotta sitten Turkin lomallamme kävimme pyörähtämässä päivän Kreikassa Kosin saarella ja tuolloin menetin sydämeni kreikkalaiselle ruualle.

 

Sisilia

14787572212_05086a53a8_c[1]

Photo credit: jarimakila via Remodel Blog / CC BY

 

Myös Sisilia on pyörinyt jo jonkin aikaa mielessä mahdollisena seuraavana matkakohteena. Italia on yksi lempikohteistani, joissa olen käynyt ja Italiassa on tullutkin jo lomailtua kolmeen otteeseen. Silti aina vain uudelleen voisin matkustaa Italiaan, koska italialainen ruoka on mitä taivaallisinta ja Italiaan kätkeytyy myös lähestulkoon kaikki täydellisen lomakohteen ominaisuudet; historiaa, kulttuuria, nähtävyyksiä, hyvää ruokaa, elämyksiä, aurinkoa, meri ja mitähän vielä.

 

Kroatia

6041095682_8d74d1bbcc_b[1]

Photo credit: Antti Simonen via DesignHunt / CC BY

 

Kroatiaa ei ole ehkä vielä kansoitettu ihan yhtä tiiviisti turistien toimesta kuin muita Euroopan rantakohteita, vaikka kyllä senkin turistimassat ovat jo löytäneet. Kroatia on mielenkiintoinen maa, johon olisi ihana päästä tutustumaan syvemminkin. Kroatian kulttuuri ja ruoka on itselleni vielä hieman mysteeri, mutta ehkäpä siihenkin vielä pääsen tutustumaan paremmin. Kroatian upeita luontokohteita; merta, luonnonpuistoja ja vuoristoja, olisi ihana päästä tutkimaan koko perheen voimin ja nauttia auringosta snorklaamalla turkoosin sinisissä, puhtaissa vesissä ja tutustuen kroatialaisen keittiön herkkuihin.

 

New York

24444226506_2028124153_c[1]

Photo credit: dkolitha via Foter.com / CC BY

 

New York on yksi niistä suurkaupungeista, johon todella haluaisin päästä tutustumaan. New Yorkissa on monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja monumentteja, jotka tahtoisin nähdä ja unelmien täyttymys olisi päästä lentämään helikopterilla kaupungin ylle ja nähdä monet kuuluisat nähtävyydet lintuperspektiivistä. New Yorkiin lähtisin jälleen vain tuon aviosiipan kanssa kahdestaan matkalle. New Yorkia en näe kovinkaan hyvänä matkakohteena, jos lapsen kanssa haluaa lähteä reissuun, vaikka varmasti sieltäkin löytyy loputtomasti tekemistä lapsen kanssa.

 

Malediivit

ahhhhh-maldives[1]

Photo credit: Edgar Barany via Foter.com / CC BY-NC-SA

 

Malediiveille varaan lentoliput siinä vaiheessa, kun akut ovat kulutettu omasta kropasta täysin loppuun. Malediivit kuvittelen mielessäni täydelliseksi keitaaksi meren keskellä, jossa voi nukkua täydellisiä yöunia, nauttia auringosta, löhöillä merenrannalla ja asettua täydellisen kiireettömään tilaan. Malediiveille en siis lähtisi lapsen kanssa, koska lapsi tuskin antaisi sitä täydellistä rauhaa ladata akkuja vain oman mielen mukaan. Allasbaarilla drinkkini nauttisin kahdestaan Larin kanssa.

 

Norja

15151956569_6f1c62e7fe_c[1]

Photo credit: mariusz kluzniak via Foter.com / CC BY-NC-ND

 

Edelleen haaveissani on päästä yhdessä perheen kanssa kiertämään Pohjois-Norjaa ja päästä kokemaan valassafari ja Lofoottien kauneus. Pohjois-Norjaan menopeliksi valikoituisi alle auto ja mukaan reissuun pääsisi toki myös Nala. Tätäkin reissua mielessä on pyöritelty jo pari vuotta, mutta vielä ei olla päästy toteuttamaan Norjan matkaa.

 

Olisihan noita matkakohteita toki sata muutakin, joihin haluaisin matkustaa, mutta josko tässä listassa olisi jo muutamiksi vuosiksi tavoitetta, mistä lähteä toteuttamaan unelmiaan. Ensi kesäksi meillä tosin on jo kutkuttavat lomasuunnitelmat ja jos vain mitenkään onnistumme suunnitelmamme toteuttamaan, niin valmisteluissa emme ainakaan ole yhtään liian ajoissa, koska suunniteltavaa, järjestelyjä ja tehtävää riittää, mutta niihin suunnitelmiin palaan myöhemmin, mikäli tässä kesän ja syksyn mittaan saamme suunnitelmillemme vihreää valoa. Siihen saakka tyydyn potemaan matkakuumettani ja unelmoimaan ulkomaailmasta, vaikka toki tällä kotivuodella on paljon annettavaa kotonakin.

2 Replies to “Matkakuumetta”

  1. Päivitysilmoitus: Matkahaaveita – Vesta box

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: