Tekemättömät työt

Viime päivät meillä on kulunut leikkiessä ikiliikkuvaa kodinkonerobottia. Kesälle mahtuu aina kaikenlaisia kotitöitä, jotka on huomattavasti järkevämpää hoitaa pois päiväjärjestyksestä kesällä kuin talvella. Meillä tällaisia kotitöitä ovat ikkunan pesu, auton sisäsiivous ja mattojen pesu. Olisihan nuo hommat ollut aikaa tehdä pikku hiljaa kesän mittaan, mutta jotenkin emme saaneet mitään aikaiseksi, vaan keskityimme Larin lomankin aikana vain kivoihin kesäreissuihin ja mukavaan olemiseen. Niinpä kaikki tekemättömät työt jäivät tältä kesältä ihan tänne loppukesään. Nyt elokuun alku onkin sitten mennyt tosiaan kotityörobottia imitoidessa. Tähän mennessä on keretty pesemään jo puolet matoista, auto on siivottu, ikkunat pesty ja verhot on myös pesty, silitetty ja ripustettu uudelleen ikkunaan. Vielä kun jossakin välissä kerkeää muutamat matot käydä pesemässä, niin alkaisi näidenkin hommien osalta helpottaa ja aikaa jää taas mukavammalle puuhalle. Se tuli ainakin huomattua, että vauvan kanssa kaikkiin kotitöihin menee nykyisin vähintäänkin kaksi kertaa enemmän aikaa ellei jopa enemmänkin. Kotitöihin ei saa sellaista keskeytymätöntä tekemisen rauhaa, vaan hommia pitää koittaa puurtaa vauvan päiväunien aikaan minkä kerkeää tai sitten molempien aikuisten ollessa kotona toinen viihdyttää vauvaa ja toinen tekee kotitöitä. Aiemmin kotitöihin oli kuitenkin kaksi käsiparia aina samaan aikaan käytössä. No tulee ne hommat tehtyä näinkin.

received_10154168637217702_edited
Alisa piti isin aisoissa sillä välin, kun minä pesin ikkunoita.

 

Ihan kuitenkaan kaikki aika ei ole viime päivinä mennyt kotitöihin, vaan on sinne päiviin mahtunut rennompiakin hetkiä. Tällä viikolla kävimme muun muassa Alisan kanssa kahvittelemassa kummieni kanssa Kuokkalan kartanolla. Oli ainakin hienot puitteet nautiskella suklaakakkua tulevan syntymäpäiväni kunniaksi. Minua jännitti lähteä Alisan kanssa kotoa liikkeelle, koska vaunulenkkejä lukuun ottamatta me ei oltu Alisan kanssa käyty aiemmin missään kaksistaan. Perheenä kolmisin olemme käyneet siellä sun täällä, mutta tosiaan meidän tyttöjen kesken tämä oli ensimmäinen kerta. Hyvinhän tuo kahvihetki kuitenkin sujui eikä meillä ollut mitään hätää. Ihan hyvin uskallamme lähteä Alisan kanssa ihmisten ilmoille uudelleenkin ja tällaisista onnistuneista hetkistä on ihanaa saada lisää varmuutta omaan vanhemmuuteensa ja siihen, että kyllä me pärjäämme. Samalla vahvistuu tunne, että tunnen lapseni ja hänen tarpeensa ja osaan reagoida niihin kodin ulkopuolellakin.

DSC_0517_edited
Kuokkalan kartanolla herkuttelin omenaisella suklaakakulla. Kyllä maistui hyvälle!
DSC_0519_edited
Synttärikukat piristävät ihanilla väreillään.

 

Kahvittelun lisäksi eilen meillä kävi Alisan isotäti miehensä kanssa. Alisa sai tuliaisiksi vaippoja ja hauskat muumiaiheiset kylpylelut. Tuliaisiksi tuli myös kesäkurpitsa, joka oli lähes Alisan kokoinen pötkylä! Valtava kesäkurpitsa oli tervetullut tuliainen siitäkin syystä, että tänä kesänä jostain syystä meidän oma kesäkurpitsamme ei tehnyt yhtään kurpitsaa. Aiempina vuosina kesäkurpitsoja on tullut useampikin yhdestä taimesta, mutta nyt jostain syystä kaikki kesäkurpitsan alut ovat kuolleet ja näivettyneet jo heti alkutaipaleella, vaikka muuten kasvi voi hyvin. No mutta onneksi tuliaiskurpitsasta muutamat kasvisherkut tekaisee. Tähän mennessä uunissa valmistui jo iso satsi kesäkurpitsa-aurajuustopaistosta ja Alisalle pakkaseen tehtiin porkkana-kesäkurpitsasosetta ja jääkaapissa odottelee vielä puolikas kesäkurpitsa syöjiään.

IMG-20160810-WA0005_edited
Facebookissa ennätettiin jo kyselemään, että onko tyttö pieni vai kesäkurpitsa suuri 😀

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: