Riiviö-Nala ja muita viikonlopun kuulumisia

Nalalla on ollut oikea riiviöviikonloppu, jonka Nala aloitti jo perjantaina hyvissä ajoin. Olin perjantaina Alisan kanssa lounastamassa yläkerrassamme ruokapöydän ääressä. Alisalle oli sosetta ja maitoa ja minä lounastin myös sen jälkeen, kun Alisalla oli massu täynnä. Sillä välin Nala paistatteli päivää takapihallamme alakerrassa tai ainakin niin luulin, että hän nimenomaan vain paistatteli päiväänsä siellä pihalla, niin kuin tavallisestikin lähes päivittäin jos ei vain vettä sada. Tällä kertaa tilanne ei kuitenkaan ollutkaan niin seesteinen kuin kuvittelin ja kaikki valkeni minulle sillä sekunnilla, kun Nala tepasteli ruokapöydän viereen. Voin kuvitella, että punainen väri nousi kasvoillani aika rivakkaan, kun huomasin, että koira oli nenän päästä hännän päähän saakka aivan mullassa. Sen jälkeen aloin katsomaan Nalan jättämiä jälkiä lattialla. Joka paikassa, missä Nala oli kerennyt jo käymään, meni polku täynnä multaa ja hiekkaa. Asuntomme alkoi muistuttamaan pikemminkin hiekkalaatikkoa ja Nalahan oli ennättänyt sotkemaan makuuhuoneen, rappuset, Alisan huoneen, keittiön ja olohuoneen, jonka kautta pyörähti ruokapöydän viereen. Hiekkaa ja multaa oli siis kirjaimellisesti kaikkialla. Ja mistäkö kaikki sotku oli peräisin? Nala oli kaivanut pihallemme valtavan montun. Hei hei vain vaivalla pari kesää sitten kasvattamallemme nurmikolle. Ei auttanut muu kuin sulkea Nala kylpyhuoneeseen, ottaa Alisa kantoreppuun ja alkaa imuroimaan koko asuntomme kauttaaltaan. En ollut ajatellut pitää perjantaina siivouspäivää enkä varsinkaan lisätä tällaisia haastekertoimia siivoukselle. Kun vihdoin sain lattiat puhtaaksi, oli oma urakkansa vielä koiran siistimisessä.

DSC_0547_edited
Nalan kolttonen…

 

Lauantai-aamuna Lari sitten pääsi touhuamaan pihamme kanssa ja vesisateessa peitti monttua pihastamme ja kylvi nurmikon siementä ympäriinsä. Saa nähdä kerkeääkö tuo nurmikko yhtään enää tänä vuonna korjaantumaan, mutta uusi nurmikon kylvö on varmastikin edessä ensi keväänä. No Nala sitten päätti, että hän ei ainakaan enää tänä kesänä vietä aikaa takapihallamme lämpimistä päivistä nauttien. Tämä kolttonen ei tosiaankaan jäänyt Nalan viimeiseksi tämän viikonlopun aikana, mutta palaan kolttosiin takaisin seuraavassa postauksessa.

DSC_0159[1]_edited
Laria ei naurattanut Nalan jälkien korjailu varsinkin, kun kesken pihahommien alkoi vielä vesisadekin. No ehkäpä joskus tämäkin episodi vielä naurattaa.
 

Kolttosten lisäksi tänä viikonloppuna olemme ulkoilleet paljon metsässä. Perjantaina selvittyäni hiekkaepisodista lähdimme Alisan ja Nalan kanssa kolmisin ulkoilemaan lähimetsään ja sama lenkki tehtiin koko perheen voimin lauantaina. Tänään kävimmekin sitten Nyrölässä koko porukka sienestämässä, mutta siitä lisää myöhemmin. Alisa nukkuu kantorepussa todella hyvin ja vaipuu sikeään uneen jo heti alkumatkasta. Uniltaan Alisa havahtuu vasta tunnin lenkin jälkeen hieman ennen kotiin paluuta ja katselee mielenkiinnolla metsämaisemia repustaan.

DSC_0550_edited DSC_0552_edited

Viikonloppuna täytimme myös pakkasen marjoilla. Haimme pakastettavaksi viisi kiloa mansikoita ja kaksi kiloa vadelmia ja perjantai-iltana siivosimme marjat pakkaseen odottamaan talvea. Tosin voi olla, että meidän tapauksessa marjat eivät kerkeä talvea näkemään, koska marjat ja mehut meillä hupenevat hurjalla vauhdilla ja tuntuu, että aina ne on lopussa. Nytkin jo tekisi mieli tehdä pakkasen marjoista vaikka mitä herkkuja ja tekihän Lari jo heti ensimmäisenä raparperi-mansikkakiisselin meille herkuksi.

DSC_0554_edited
Mansikoita meni siivotessa muutama omaankin suuhun 🙂
DSC_0555_edited
Vadelmat saatiin hyvällä tuurilla puoleen hintaan!
DSC_0558_edited
Vadelmia saatiin pakkaseen neljä litraa.
DSC_0559_edited
Mansikoita tuli 7,5 litraa.

Alkukesästä istuttamamme chili tekee isoa, hienoa satoa ja ensimmäiset valtavan kokoiset chilit ovat saaneet jo hehkuvan punaisen värin niskaansa. Chileistä tullaan myöhemmin sadon kypsyttyä tekemään ainakin salsaa ja nyt viikonloppuna Lari tekaisi jo pari purkillista makeaa chilikastiketta. Testasimme kastiketta jo muun muassa tacoihin, jossa se antoi jauhelihalle todella hyvää makua. Innolla odotan millainen omatekoinen salsa myöhemmin kesästä keittiössämme syntyykään.

DSC_0557_edited
Edes yksi pihamme hyötykasveista on menestynyt hyvin! 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: