Synttärit!

Tänään on vietetty minun syntymäpäivääni. Ikävuosia on tähän mennessä kertynyt siis 28 ja nyt jo on muutamia kyselyitä tullut mahdollisesti orastavasta kolmenkympin kriisistä. Vielä tuo kriisi ei ole kuitenkaan nostellut päätään, mutta saa nähdä heräilenkö kriiseilemään tässä tulevien parin vuoden aikana, kun kolmenkympin raja lähestyy vain lähestymistään. Toisaalta ikä ei ole koskaan ollut minulle mikään hirveän iso juttu, joten toivotaan ettei kauhean pahaa kriisiä pääse syntymäänkään.

DSC_0612_edited

Tänä vuonna vietin syntymäpäivääni ensimmäistä kertaa äitinä, mikä teki päivästä hieman erilaisen kuin aiempina vuosina. Erilaisuus näkyi siinä, että vapaapäivää kotitöistä ei herunut syntymäpäivänäkään, koska päivä sattui arkipäivälle, jolloin Lari tietystikin oli töissä ja koska itse olen vauvan kanssa kotona, niin päivä on tuttuun tapaan täyttynyt tuttipullojen pesemisestä, syöttämisestä, nukuttamisesta, vaipanvaihdosta ja leikkihetkistä. Tämän lisäksi päivän aikana Alisa nukkui päiväunet kantorepussa samalla, kun minä imuroin asunnon. Aika normaalia arkea siispä tänään on tullut vietettyä. Larin tullessa töistä kauppakassin kanssa, alkoi sitten yhdessä ruuan laitto ja pääsimme herkuttelemaan synttäriherkuilla. Lisäksi sain ihania ruusuja tuolta rakkaalta aviosiipalta ja se tietysti oli vähän spesiaalia normaaliin arkeen verrattuna.

_20160818_090815_edited

Syntymäpäivän herkkuihin on kuulunut Quiche Lorraine, jonka reseptin löydät aiemmasta blogipostauksestani TÄÄLTÄ. Jälkkäriksi nautiskeltiin itsetehtyä mansikka-raparperipiirakkaa vaniljakastikkeen kera. Kuvan oton jälkeen tuli ahmittua vielä pari palaa lisää makeaa piirakkaa ja ähkyhän siitä tuli. Eikös se kuitenkin ole hyvän syntymäpäivän merkki, että tulee vetäistyä kevyet makeaähkyt? Superhelpon marjapiirakan ohjeen löydät alta. Marjapiirakassa toimii oikeastaan mitkä tahansa marjat, kuten mansikat, mustikat ja vadelmat, joita olemme sekoittaneet raparperin kanssa.

DSC_0614_edited DSC_0615_edited

Marjapiirakka

 

  • 3 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 100g voita
  • 1 ½ dl vettä
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2tl leivinjauhetta

 

Päälle:

  • Marjoja
  • Sokeria
  • Vaniljasokeria

 

Kiehauta kattilassa voi ja vesi. Sekoita kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe sekaisin huolellisesti. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää ohuena norona voi-vesiseos koko ajan sekoittaen. Sekoita kevyesti sekaan jauhot. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle uunipellille. Ripottele päälle runsaasti haluamiasi marjoja, sokeria ja vaniljasokeria. Paista 175 asteessa 25-30 minuuttia.

DSC_0620_edited

Syntymäpäivälahjaani saan odotella vielä tovin, koska toivomani lahja voidaan hankkia vasta, kun olen ensin päättänyt mistä sen lahjani hankin. Palataan lahjaan sitten, kun se on hankittu, mutta menee varmastikin syyskuun puolelle. Tänä vuonna minun ja Larin lahjat keskenämme eivät ole mitään kovin suuria yllätyksiä, koska molemmat ovat etukäteen hyvin selvästi sanoneet mitä haluaa lahjaksi ja Larinkin lahja on jo Larin toimesta tilattu netistä ja minä vain toimin paketin maksunaisena.

 

Kiitos kaikille onnitteluista, joita tänään on sadellut tännepäin pilvin pimein! Hyvää syntymäpäivää minulle! 🙂

DSC_0611_edited

One Reply to “Synttärit!”

  1. Päivitysilmoitus: Marjapiirakka | Vesta box

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: