Mattokaupoilla

Eilen lähdimme mattokaupoille, koska vanha eteisen käytävämatto oli lievästi sanottuna jo tullut elinkaarensa päähän. Vanha kumipohja hilseili pahemman kerran, mattoon oli ajansaatossa tullut repeämä ja sivukanttaukset alkoivat purkautumaan vähän sieltä täältä. Uudelle matolle oli siis todella suuri tarve ja sitä lähdimme siispä mattokaupoilta metsästämään.

 

Kotimme kaikki matot on hankittu aikana, jolloin Nala ei ollut vielä edes pilkkeenä isäpappansa silmäkulmassa, joten mattojen hankinnassa ei ole todellakaan otettu huomioon sitä, soveltuuko matot millään tapaa koiratalouteen, joten voitte varmasti hyvin päätellä, että eiväthän ne sovi. Meillä on muun muassa neljä valkeaa karvamattoa. Tai siis ostettaessa kaikki ovat olleet hyvinkin valkeita. Nykyisin pesunkin jälkeen ne näyttävät likaisen harmaantuneilta. Valkoinen väri ei siis todellakaan ole koiraperheen valinta mattojen väriksi. Lisäksi karvamatto on materiaalina aivan täyskatastrofi partacollieperheeseen. Karvamatosta on tuskaa puhdistaa sisälle koiran mukana kulkeutuvat hiekat, pikkukivet, neulaset ja muut tuomiset metsästä ja heinikoista. Vaaleiden karvamattojen lisäksi meillä on keittiön ruokapöydän alla nukkamatto, joka imuroi itseensä kaikki koirasta irtoavat karvatukot. Koiran ei tarvitse kuin kävellä maton yli, niin jo siinä on karvoja sikin sokin ja ruskeapohjaiselta matolta harmaat pitkät koiran karvat erottuvat kilometrien päähän. Niinpä meillä siivotaan juuriharjan kanssa. Ei toivoakaan, että matot saisi puhtaaksi pelkästään imuroimalla vaan ensin ne on pää hiessä ja käsien lihakset tulessa harjattava juuriharjalla, sitten imuroitava ja vielä kerran harjattava pois juuriharjalla imuroinnin jälkeen esiin nousseet karvat.

DSC_0685

Niinpä nyt mattokaupoille mennessämme ensimmäinen kysymys joka liikkeessä myyjälle oli, että tarttuuko tuohon ja tuohon maton materiaaliin koiran karvat ja kaikki vaaleat matot kiersimme kaukaa. Kävimme neljässä eri liikkeessä katsomassa mattoja, mutta päädyimme ostamaan uuden eteisen käytävämaton sitten kuitenkin ihan alan liikkeestä, joka siis on erikoistunut nimenomaan mattoihin. Myyjä taisi huomata, että nyt on tumpelot asialla, koska mattojen materiaaleista ja ominaisuuksistahan meillä ei ollut mitään hajua. Myyjä kuitenkin kertoi meille todella hyvin matoista ja levitteli lattialle vaihtoehtoja. Materiaaliksi valikoitui tiukasti kudottu polypropeeni, jonka pitäisi kaikista materiaaleista olla se yksi vähiten koirankarvoja itseensä keräävä vaihtoehto ja toisaalta myös puhdistamisen pitäisi olla todella helppoa. Toivon siis että edes tämän maton kohdalla saamme unohtaa juuriharjan ja pikku hiljaa, kun muutkin asuntomme matot menevät uusintaan, kun edellisistä aika jättää, niin voitte olla varmoja ettei meidän talouteen osteta enää yhden ainutta valkoista karvamattoa tai muitakaan koirankarvamagneetteja. Maton väriksi valitsimme vaalean harmaan. Liian tumma väri olisi tehnyt muutenkin pienestä eteisestämme entistäkin ahtaamman tuntuisen. Vaalean harmaasta ei erotu Nalan karvat eikä liiemmin ulkoa sisälle kantautuvat liatkaan, joten toivon mukaan värivalinta osui paremmin nappiin kuin edellisten mattojen osalta.

DSC_0686 DSC_0687

Maton lisäksi yhdestä kaupasta mukaan tarttui kuusenjalka! Kyllä, ensimmäinen jouluun liittyvä hankinta on nyt tehty. Elokuussa! En silti aio vielä aloittaa jouluintoiluani täällä blogin puolella, vaan säästän lukijoitakin vielä tältä aiheelta parin kuukauden ajan. Kuusenjalka oli kuitenkin pakko napata mukaan alelaarista, kun sen sain -80%-lapulla varustettuna eli ihan muutamalla eurolla. Kuusenjalka meillä joka tapauksessa ensi jouluksi olisi hankintalistalla, koska aikomuksena on viettää ensimmäinen meidän perheen joulu ihan vain pikkuisella oman perheemme porukalla täällä kotosalla ja laittaa koti kauniiksi joulua varten ja hankkia olohuoneen nurkkaan pieni joulukuusikin, mihin toivon mukaan löydän kaupasta ”Baby’s first Christmas 2016” –joulupallon vaaleanpunaisen tai punaisen sävyisenä.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: