Salsat testissä

Tänään testasimme viime viikonloppuna itse valmistamiamme salsoja. Salsareseptit löytyvät TÄÄLTÄ. Testiin pääsivät ananassalsa sekä salsa verde cocido. Paprikasalsa saa vielä jääkaapissa reilun viikon ajan tekeytyä, mutta se on jo ennestään tutulla reseptillä valmistettu ja aiempina vuosina hyväksi havaittu, joten se toimii varmasti. Sen sijaan ananassalsa ja meksikolainen salsa verde olivat meille uusia tuttavuuksia, joten niitä testailtiin tortillojen kanssa tänään. Tokihan salsoja maisteltiin jo suoraan pannuilta valmistettaessa, että maut ovat kohdillaan, mutta nyt ne pääsivät tositoimiin ihan ruuan ohessa.

DSC_0694 DSC_0692

Aiemmin meille on kaupasta ostettu tortillojen ja tacojen kastikkeeksi kaupan valmissalsoja ja ne ovat omaan suuhun maistuneet oikein hyviltä ja maistuvat toki edelleen, mutta niistä ei herää makumuistoja Meksikon matkaltamme. Salsoissa on ihan eri fiilis kuin niissä salsoissa mitä söimme Meksikossa. Niinpä toiveet itsevalmistettujen salsojen osalta olivat korkealla. Josko nämä herättäisivät makumuistot taas eloon. Ja nyt on kyllä pakko myöntää, että näin myös kävi. Omatekoisissa salsoissa on se sama makujen puhtaus ja raikkaus, lämmin tulisuus sekä korianterin ihana vivahde, joka tuo ihanat muistot Meksikosta suoraan ruokapöytäämme. Teemme siis näillä resepteillä salsoja varmasti uudelleenkin. Siitä en mene sanomaan juuta enkä jaata, että ovatko nämä meidän käyttämämme reseptit lähelläkään aitoja meksikolaisten salsojen reseptejä, mutta ainakin niistä nousee esille aivan samoja makuja, joihin tutustuimme matkallammekin.

DSC_0695 DSC_0697

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: