Viimeiset kesäpäivät

Nyt alkaa sitten olla viimeiset kesäpäivät käsillä ennen kuin kesä taittuu syksyyn jo ihan kalenterinkin puolesta. Onneksi tähän ihan kesän loppuun meille on kuitenkin tarjoiltu vielä niitä viimeisiä lämpimiä auringon säteitä ennen kuin syksy vyöryy päälle syysmyrskyineen ja sateineen. Meillä näitä viimeisiä kesän lämpimiä päiviä on eletty kirjaimellisesti kuin viimeistä kesäpäivää, on nimittäin tullut touhuttua vaikka millä mitalla.

DSC_0674

Tänään aamu vaihtui päiväksi aurinkoisissa merkeissä, mikä oli enemmän kuin positiivista, koska päivälle oli suunniteltu kaikenlaista ulkoilmapuuhaa. Aamupäiväunien ja lounaan jälkeen pakkasimmekin itsemme ja viimeiset pestävät matot autoon juuriharjoineen ja mäntysuopineen ja lähdimme kohti matonpesupaikkaa. Matkalla koukkasimme kuitenkin ystäviemme pihakirppiksellä. Lasten ylläpitämä (kevyesti isänsä avustamana) kirppiskioski oli ehdottomasti meidän suosikki ja pikkuroposilla kioskista parempiin suihin lähti tonnikalapiirakkaa, omenapiirakkaa, mustikkapiirakkaa, pillimehut ja vähän karkkiakin. Vautsi vau, mikä pop up –kioski pihakirppiksen yhteydessä lapsilla olikaan. Löytyihän sieltä kirppiksen tavaroista meillekin shoppailtavaa, nimittäin Alisalle mukaan lähti söpö vaaleanpunainen kylpypyyhe.

DSC_0235

Vatsat täynnä kioskin hyviä herkkuja jatkoimme matkaa kiireen vilkkaan mattojenpesupaikalle, sillä tuuli kertoi syksyn saapuvan minuutilla millä hyvänsä. Tuuli riepotteli jo pihakirppiksen tavaroita aivan samoin kuin se syksyisin tanssittaa kellastuneita lehtiä pitkin lakastuvaa pihanurmea. Minä pesin matot sillä välin, kun Lari opetti Alisalle geokätköilyn saloja ja taisivat nuo käydä metsästämässä muutaman pokemoninkin ja leikkipuistossa kävivät testaamassa jos jonkinlaisia kiikkuja ja keinuja. Syksyn kolkuttelun huomasi kyllä mattopesulla. Samalla kun tuuli tuiversi hiukset sekaisin, niin järvestä pesupaikalle tuleva vesi oli jo kipristelevän viileää. Pesuveden pärskyessä vatsaan ja reisiin ja sormien kastuessa mattoja hangatessa tunsi jo vilun kulkevan luihin ja ytimiin. Heitti tuo tuuli pesuveteenkin jo puista putoilevia lehtiä, joista ensimmäiset olivat jo kellastuneet.

DSC_0241 DSC_0251 DSC_0257 DSC_0252

Mattopesulta kotiuduttuamme suuntasimme vielä koko konkkaronkka lähimetsään metsälenkille. Syksyinen tuuli jatkoi vain yltymistään ja aurinko oli jo hautautunut paksujen pilvimattojen taakse. Mietittiin jo lähtiessä, että saadaankohan oikein syksyinen sade niskaamme lenkillä, mutta kuivana päästiin onneksi kotiin asti. Metsässä tosin kuuli, näki ja tunsi kuinka syksy vyöryi jo päälle eikä olisi antanut enää laisinkaan tilaa viimeisille kesäpäiville. Tuuli heitti hiukset sekaisin ja tarttui hupparin huppuun ja tuulihousujen lahkeisiin. Myrskytuuli oli myös kaatanut kymmeniä puita metsässä. Isot männyt olivat kaatuilleet ristiin rastiin, toiset katkeilleet keskeltä vartta, kun taas toiset lähteneet maasta juurineen päivineen. Puitakin enemmän tuuli oli repinyt puiden oksia mennessään ja sotkenut metsän kauttaaltaan. Puiden latvustoissa tuuli humisi niin, että itselläkin olo muuttui tarkkaavaiseksi, ettei seuraava kaatuva mänty humahtaisi omaan niskaan.

DSC_0259 DSC_0260

Onneksi tuulen kylmettämät jalat ja sormet lämpesivät vielä illansuussa saunan lauteella, kun löylyt sihahtelivat ihanasti kiuaskivillä. Päälle laskeutuva saunan lämpö karkotti alkavan syksyn viimat ja koleuden hetkeksi ja päästä varpaisiin laskeutui vain lämmin tunne touhukkaan päivän päätteeksi. Alisa polskutteli varpaitaan lämpimässä kylvyssä ja samalla harjoiteltiin jo tärkeitä taitoja viikon päästä alkavaa vauvauintia varten. Miten kiva päivä tänään onkaan ollut ja toivottavasti vielä viimeisiä kesäauringon säteitä riittää näille lopuillekin elokuun päiville ennen kuin syksy sitten saa luvan saapua.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: