Syntymäpäivälahjani!

Ei tarvinnutkaan odotella sinne syyskuun puolelle asti syntymäpäivälahjaa, koska hyvä tuuri puuttuikin peliin jo nyt. Olin siis toivonut Larilta lahjaksi uimahalliin kymmenen kerran sarjakorttia. Lari vain ei voinut hankkia lahjaa minulle vielä syntymäpäiväkseni, koska en ollut päättänyt mihin uimahalliin kortin haluaisin. Ajattelin käydä kerran ensin uimassa Vaajakosken uimahallissa ennen kuin päättäisin ottaisinko kortin sinne. Se toki on lähin uimahallimme, joten siinä mielessä Wellamo olisi paras ratkaisu. En vain ollut käynyt Wellamossa ihan hetkeen. Tarkemmin sanottuna 18 vuoteen. Viimeksi olen Vaajakosken uimahallissa uinut, kun lapsena asuimme vielä lapsuuden perheeni kanssa Palokassa ja Palokan ala-asteen uimaopetus järjestettiin Vaajakoskella. Noilta uintireissuilta on jäänyt mieleen hyvät muistot uimahallista. Muistin ison saunan ja sen kuinka eritasoisia me lapset uimataidoissamme olimmekaan. Toiset uivat jo kuin pikkukalat altaassa samalla, kun toiset totuttelivat kastamaan pään veteen. Uintireissuilla käytiin ala-astekavereiden kanssa myös Vaajakosken kirjastossa ja joskus myös Pandan tehtaanmyymälässä ostoksilla. Silti edellisestä kerrasta oli paljon aikaa, joten halusin nähdä millainen uimahalli olisi nykyisin ennen kuin hankkisin sinne sarjakortin. En kuitenkaan voinut lähteä testaamaan uimahallia ennen syntymäpäivääni, kun imetyksen lopettaminen oli juuri tapetilla. Mitä siitäkin olisi tullut, kun maitotehtaani olisi suihkutellut maitoa mihin sattuu. Ajattelin siis, että pääsen testaamaan hallin vasta syyskuun puolella.

DSC_0710

Jyväskylän uimahalleihin oli tänä viikonloppuna kuitenkin kampanjahinnat ja 20 kerran sarjakortin sai vain hieman kalliimmalla, mitä 10 kerran kortti olisi maksanut normaalihinnalla. Niinpä rohkaistuin jo tänään lähtemään uimaan ja hyvinhän se meni. Nyt on ikioma sarjakortti lompakossa visusti tallessa ja pääsen harrastamaan taas pitkästä aikaa rakastamaani lajia, kuntouintia. Uusi uimapukukin palveli minua paremmin kuin hyvin ja jo senkin takia olo oli todella hyvä. Raskausaikana uimiseni olivat hyvin vähällä, koska kunto ei ollut mikään loistavin ja kuntoilu oli lähinnä terveyttä ylläpitävää liikuntaa kaikkine vaivoineni ja särkyineni. Niinpä raskausaikana kerralla uin vain 500 metriä, vaikka kyllä siitäkin matkasta jo hyvä olo tuli ja se auttoi muun muassa kipuilevaan selkääni todella hyvin. Nyt niistäkin uimisista on kerennyt jo vierähtämään reilusti yli viisi kuukautta, joten otin tavoitteeksi uida kilometrin. Uituani kilometrin uiminen tuntui kuitenkin niin hyvälle, että uin vielä 500 metriä lisää. Olin ylpeä 1500 metrin saavutuksestani, jonka polskutin menemään tunnissa. Eihän näillä vauhdeilla vielä seuraaviin olympialaisiin kannata ilmoittautua, mutta tärkeintä, että itselle tuli todella hyvä olo liikkumisesta ja uimisesta.

DSC_0711

Vauva-arkeenkin mukavaa vaihtelua ja piristystä tuo se, kun pääsee hieman tuulettumaan kodin seinien ulkopuolelle. Altaassa polskutellessa saa tyhjentää pään kaikista ajatuksista ja keskittyä vain altaan päätyjen laskemiseen. Ja niitähän riitti, kun 1500 metrin matkalla altaan pääty tuli vastaan 60 kertaa. Tai sitten siinä päätyjen välillä saattoi mietiskellä ihan mitä vain päähän sattui juolahtamaan. Kuten vaikkapa sitä, että mitä tästä reissusta blogiini kirjottelisin illalla.

DSC_0713

Hyvinvointi ja liikunta on yksi niistä asioista, joihin mielestäni pitää panostaa niin ajallisesti kuin rahallisestikin. Toki liikkua voi ihan ilmaiseksikin ja lenkille pääsee sen kun vain ovesta ampaisee vauhtiin, mutta jos esimerkiksi uimisesta tulee hyvä olo ja se auttaa jaksamaan sekä on liikuntamuotona motivoiva, niin siinä on sellainen sijoituskohde, missä ei voi mennä vikaan. Kaksi asiaa, joihin minun mielestäni saa ja pitää panostaa rahallisesti, on hyvä, laadukas ruoka sekä liikunta ja hyvinvointi. Jos niissä alkaa pihistelemään, niin uskoisin, että aika pian edessä on paljon ongelmia. Ainakin minulla huono ravinto ja vähäinen liikunta näkyvät elämässä todella nopeasti. Paino heittelehtii, olo on vetämätön, asiat jäävät tekemättä ja mieli on apea sekä ärtyisä. Niinpä meillä syödään kunnollista ruokaa ja liikutaan silloin, kun tuntuu siltä, että nyt pitää saada luut ylös sohvalta ja lisää energiaa elämään. Lähes joka päivä tulee liikuttua jollakin tapaa, vähintäänkin hyötyliikuntaa tai Nalan kanssa lenkkeiltyä.

 

Kiitos siispä Larille mielettömän ihanasta syntymäpäivälahjasta! Juuri sellainen lahja, joka tulee tarpeeseen etenkin tässä elämäntilanteessa pienen vauvan kanssa. Mamma pääsee viettämään hieman omaa aikaa ja huolehtimaan hyvinvoinnistaan ja samalla isä ja tytär saavat viettää tärkeää laatuaikaa yhdessä ilman, että mami on nurkissa höösäämässä.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: