Arkipäivien lokimerkinnät – puuhaa kellon ympäri

Kevään ja kesän taitteessa tilasimme itsellemme uudet luurit. Kumpaisellekin tuli tuliterän puhelimen mukana kaupanpäällisinä aktiivisuusrannekkeet. Tässäpä oli semmoinen laite, mistä olin monesti miettinyt, että sellaisella olisi kiva vähän seurata omaa elämää tilastojen, lukujen ja erinäisten käyrien valossa, mutta kuitenkin ranneke oli omasta mielestäni minun arkeani ajatellen vähän semmoinen turha hankinta, mihin nyt erikseen lähtisi rahaa laittamaan. Niinpä olikin kiva yllätys, kun puhelintilaustemme kylkiäisenä tuli nämä aktiivisuusrannekkeet mukana.

DSC_0772

Ranneketta olen nyt kerennyt aina silloin tällöin testailemaan muutaman kuukauden aikana. Oma elämäni vauvan kanssa on sen verran tasapaksua puurtamista, että kun rannekkeella on kertaalleen ottanut arjestaan faktat irti, niin sen jälkeen sillä ei ole enää itselleni paljoa annettavaa. Jokainen päivä meillä kun menee aikalailla samaa kaavaa eli Alisan rytmiä noudattaen. Toki aina aika-ajoin tulee sitten katsastettua rannekkeella taas, että missäs sitä tällä hetkellä aktiivisuuden ja esimerkiksi unen osalta mennään, koska muuttuuhan se arki aina sitten Alisan kasvaessa ja kun päiviin tulee vähän väliä uutta sisältöä tai uudenlainen rytmi Alisan kehityksen myötä.

 

Tänne blogiin ajattelin nyt sitten kirjoitella postauksen siitä, mitä arkipäivämme sisältää. Valitsin tähän kaksi sellaista päivää, joille ei ollut kalenteriin merkitty mitään sovittuja menoja eli kalenterin puolesta päivät olivat tyhjää täynnä ja edessä oli siis kaksi niin perusarkipäivää kuin vain olla ja voi. Kirjasin tekemisemme päivän ajalta ja rannekkeen kirjaamista tilastoista voi sitten katsoa, että miltä touhumme tilastoina näyttää.

 

Rannekkeen toiminnasta olen tehnyt myös tässä käytön aikana muutamia havaintoja, jotka näkyvät näissäkin parin päivän tilastoissa. Aktiivisuusranneke ei rekisteröi kaikkea ihan oikein. Esimerkiksi toisena yönä, kun kävelin alakerrasta yläkertaan lämmittämään maidon Alisalle ja takaisin alas, kertyi vain 12 askelta, vaikka onhan meillä jo pelkästään rappusia tuon verran. Unta puolestaan ranneke rekisteröi toisena aamuna 09:37 asti, vaikka kello herätti meidät yhdeksältä ja silloin nousin jälleen lämmittämään maitoa. Unen osalta myös vähän hankalaa on se, ettei ranneke tietenkään tiedä milloin olen unessa ja milloin en, vaan se rekisteröi unen määrän leposykkeen perusteella. Niinpä esimerkiksi jos illalla vaikka luen sängyssä tai en saa unta, niin ranneke kirjaa sen ajan jo kuitenkin nukutuksi. Ranneke rekisteröi toiselta päivältä myös autolla ajoa, kun lähdimme metsälenkille, vaikka ihan jalkapatikalla sitä lenkille mentiin eikä autoillen. Ranneke antaa kuitenkin hyvin suuntaa arjesta, aktiivisuudesta ja kulutetun energian määrästä. Itselleni rannekkeeseen on asetettu tavoitteeksi kahdeksan tuntia unta vuorokauden aikana ja 7500 askelta, mikä on mielestäni ihan hyvin pienen vauvan kanssa. Tosin koska satun pitämään ulkoilusta ja perheeseemme kuuluu myös koiruus, niin askelia kertyy lähemmäs 10 000 päivittäin ihan huomaamatta.

 

Pidemmittä puheitta tältä nämä päivämme nyt siis näyttävät.

 

01.09.2016 torstai

 

23:49 nukkumaan, mutta nukahtaminen vie 10-15 minuuttia aikaa

05:43 ensimmäinen herätys, kun Alisa heräsi. Maidon lämmitys, vaipanvaihto, syöttäminen ja nukuttaminen kehtoon.

06:18 pääsin itse takaisin sänkyyn, mutta yrityksistä huolimatta en enää saanut unen päästä kiinni

07:59 herätys. Lari lähtee töihin ja meillä on köllimistä sängyssä Alisan kanssa kaikessa rauhassa, maidon lämmitys, syöttämistä, minun aamutoimet, Alisan aamutoimet, tiskausta ja sterilointia, pyykkien viikkausta, minun touhutessa keittiössä Alisa masutteli lattialla ja oppi kierähtämään, jota sitten yritin videokuvata, leikkimistä, päikkäreille valmistautuminen, mm. maidon lämmitystä, vaipanvaihto ja syöttäminen

11:29 Alisa nukahtaa päikkäreille, minun lukuhetkeni

12:03 laitan lukemiset sivuun ja torkahdan itsekin

14:15 heräämme päiväunilta ja köllöttelemme hetken vierekkäin sängyssä ennen kuin nousemme lämmittämään sosetta, maitoa ja minulle myös lounasta.

15:46 vaipanvaihdon ja pukemisoperaation jälkeen lähdemme metsälenkille, jonka aikana kertyy päivän askelista noin puolet eli 5000 askelta. Lenkillä valokuvaamme myös maisemia ja Nalan temmellystä. Otimmepa kuvan Alisan villasukastakin, jonka mummo on kutonut.

16:45 saavumme kotiin tunnin mittaiselta lenkiltä. Riisumme ulkoilukamppeet, minä juon mehua, Alisa saa maitoa, pesen Nalan tassut ja pepun kylpyhuoneessa ja Nala pääsee parvekkeelle kuivattelemaan.

17:10 Lari saapuu töistä kotiin kauppakassin kanssa. Larin alkaessa valmistelemaan päivällistä, minä hilpaisen hääpäivälahjaostoksille, kunhan olen siistinyt itseni metsälenkin jälkeen.

17:44 lähden ajamaan autolla kaupoille ja käyn tekemässä ostokseni

18:23 ajelen kaupoilta takaisin kotiin, missä jo pikku hiljaa ruoka alkaa valmistumaan.

18:37 saavuttuani kotiin alan nukuttamaan Alisaa sylissäni iltapäiksyille, koska väsymys yllättikin jo aikaisin. Alisa torkahtaa sylissäni ennen ruokaa.

19:15 alamme syömään, jonka jälkeen on leikkihetki Alisan kanssa ennen Alisan iltapalaa ja muita iltatoimia

20:35 menemme Alisan kanssa makuuhuoneeseen, jossa ensin hörpätään iltamaito ja sen jälkeen nukutan Alisan kehtoonsa yöunille.

21:03 Alisa nukahtaa ja hipsin makuuhuoneesta hiljaa sulkien oven perässäni. Nyt on minun blogiaikani ja samalla hörppään Larin valmistaman iltapalasmoothien.

22:06 hetki telkkarin katselua ennen nukkumaan menoa.

23:18 iltatoimet

23:37 nukkumaan

 

Päivän saldo:

 • Askelia 10410
 • Unta yöllä 5h 54 min, josta syvää unta 1h 54 min
 • Unta päivällä 2h 12 min, josta syvää unta 1h 23 min
 • Autoilua 28 min
 • Kävelyä 1:25h
 • Viestittely 13 minuuttia
 • Valokuvia 24 kpl

 Screenshot_20160903-231030 Screenshot_20160903-231041 Screenshot_20160903-231052 Screenshot_20160903-231109 Screenshot_20160903-231124 Screenshot_20160903-231133 Screenshot_20160903-231157

02.09.2016 perjantai

 

00:21 Alisa on ähissyt kehdossaan siitä asti, kun tulin nukkumaan, joten en ole saanut vielä unen päästä kiinni. Alisa herää, käyn lämmittämässä maidon, syötän ja nukutan Alisan

01:09 käyn vihdoin itsekin nukkumaan. En saa unta, koska palelen paksusta peitosta huolimatta. Haen vielä liinavaatekaapista toisen peiton itselleni ja kahden peiton alla alan tuntea oloni lämpöiseksi ja nukahdan nopeasti.

06:29 Alisa herää. Lari käy lämmittämässä maidon ja vaihtamassa vaipan. Minä syötän ja nukutan Alisan sillä välin, kun Lari tekee aamutoimensa ja lähtee töihin.

07:24 Alisa on nukahtanut aamu-unilleen ja minäkin saan helposti vielä unen päästä kiinni.

09:00 heräämme. Käyn laittamassa maidon lämpiämään, köllimme sängyssä, syötän maidon Alisalle, teemme meidän molempien aamutoimet, tiskaan ja steriloin tuttipullot, laitan pyykit koneeseen peseytymään, pidämme leikkihetken ja valmistaudumme uusille päikkäreille juomalla maitoa ja vaihtamalla kuivan vaipan. Aamun aikana minä myös julkaisen blogissa edellisillan kirjoitukseni, jota en voinut illalla julkaista, koska WordPressin sivusto oli alhaalla.

11:50 Alisa nukahtaa päiväunille ja koittaa minun päivän lukuhetkeni.

12:28 minäkin päätän yrittää torkahtaa, mutta en saa unta. Lepäilen kuitenkin silmät kiinni Alisan tuhistessa kainalossani.

13:32 Alisa herää päiväunilta ja on aika jatkaa päivän touhuja. Lämmitämme sosetta ja maitoa ja Alisan lounaan jälkeen on myös minun lounaan vuoro. Ripustamme myös koneesta pyykit narulle kuivumaan.

15:33 alamme imuroimaan. Minun imuroidessa Alisa nukkuu päiväunet kantorepussa sylissäni.

17:05 Lari tulee töistä kotiin ja alamme valmistautumaan metsälenkille koko perheen voimin.

17:29 pääsemme liikkeelle. Starttaamme lenkin aurinkoisessa säässä, mutta jo aika alkumatkasta taivaan peittää tummat ukkospilvet, joten teemmekin aika paljon lyhyemmän lenkin tällä kertaa, jotta kerkeämme pahimman sateen alta pois. Syksyinen sade ennättää kuitenkin kastelemaan meitä ennen kuin olemme takaisin kotona.

18:18 olemme taas kotona. Nala pääsee suihkuteltavaksi. Samoin minä kipaisen suihkuun. Lari valmistelee Alisan kanssa päivällisen. Riisien kiehuessa Lari ennättää myös pitämään leikkihetken Alisan kanssa.

20:05 Alisan iltapalan aika. Bataatti-peruna-kukkakaalisose ei ole suosikkia Alisan mielestä, mutta siihen totutellaankin vasta ensimmäisiä kertoja. Samalla lämmitetään iltamaito ja soseen jälkeen sovitetaan vielä uimapukua seuraavan päivän ensimmäistä vauvauintikertaa varten, pakataan valmiiksi uintikassit ja Lari tekee Alisan kanssa iltatoimet

20:35 menemme Alisan kanssa makuuhuoneeseen, syötän Alisalle iltamaidon ja Alisa nukahtaa syliini pienen tuudittelun jälkeen. Alisa jatkaa unia kehdossa.

21:00 on vielä minun pieni hetki blogin parissa, kun valmistelen juttua seuraavaksi päiväksi.

21:23 pieni hetki telkkaria katsellen ennen nukkumaanmenoa. Tänään pyrkimys on päästä ajoissa nukkumaan, koska aamulla on aikainen herätys ja lähtö ensimmäiseen vauvauintiin. Jännittää!

22:25 iltatoimet

22:34 nukkumaan, mutta nukahtamiseen menee melkein tunti aikaa.

 

Päivän saldo:

 • Askelia 9642
 • Unta yöllä 7h 56 min, josta syvää unta noin puolet
 • Unta päivällä 0 min
 • Kävelyä 1:14h
 • Viestittely 15 minuuttia
 • Valokuvia 1 kpl

Screenshot_20160903-230629 Screenshot_20160903-230656 Screenshot_20160903-230720 Screenshot_20160903-230800 Screenshot_20160903-230851 Screenshot_20160903-230907 Screenshot_20160903-230959

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: