Vauvauinti on meidän perheen juttu

Olihan meillä tiedossa jo etukäteen, että Alisa rakastaa vettä ja kylpemistä. Ensimmäinen kylpy aikanaan oli karmaiseva, kun Alisa kylpi isän ehkä jopa hieman jännityksestä vapisevilla käsivarsilla, kun olimme vielä sairaalan osastolla. Siitä asti kylvyt ovat kuitenkin olleet isän ja tyttären yhteisiä mukavia hetkiä pari kertaa viikossa ja Alisa rakastaa läpsytellä vettä jaloillaan niin, että vesi vain loiskuu. Lämmin vesi selvästi rauhoittaa Alisaa ja tyttö nauttii veden hellivästä tunteesta iholla. Vauvauintiin ilmoittauduimme siis ilman muuta. Minä olen pienenä ollut vauvauinnissa vanhempieni kanssa ja se tuntui myös kivalta harrastukselta meidän perheelle varsinkin, kun Alisa niin paljon vedessä läträämisestä tykkää. Silti vähän jännitti, että miten Alisa vauvauintiin reagoisi. Olisihan se aivan eri asia polskutella isossa hallimaisessa tilassa, jossa äänet kaikuvat kovina ja kolkkoina ja uima-allaskin on valtava verrattuna kotikylppärin pieneen vauvan ammeeseen. Niin ja olisihan siellä ympärillä myös paljon muitakin ihmisiä ja etenkin kaikkia hauskan näköisiä vauvakavereita.

DSC_0304

Vauvauinti jännitti minua etukäteen jopa niin paljon, että näin yöllä vähän painajaistakin ensimmäisestä uintikerrasta. Minä olin altaassa Alisan kanssa ja toisessa kädessä minulla oli vedenkestävä kertakäyttökamera. Lähdin tekemään Alisan kanssa ensimmäistä sukellusta, mutta kesken kaiken unohdin lapsen ja aloin ottamaan kamerallani kuvia uinnista. Yhtäkkiä tajusin unohtaneeni vauvan altaan pohjaan ja aloin hätääntyneenä etsimään vauvaani vedestä. Kerroin tästä unestani jopa yhdelle äidille vauvauinnissa, joka oli vauvansa kanssa pukuhuoneessa aivan meidän kaapin lähellä. Kun tulimme vauvauinnista takaisin pesutiloihin, niin hän naurahtaen totesi minulle, että katsos, tehän tulitte molemmat sieltä eikä jäänyt vauva altaan pohjaan.

 

Turhaan tosiaan olin vauvauintia jännittänyt. Kaikki meni niin loistavasti kuin vain voi mennä ja Alisa nautti olostaan koko vauvauinnin ajan. Vesi ei ollut lainkaan pelottavaa eikä uimahallikaan tuntunut olevan Alisasta ollenkaan hassumpi paikka. Meidän uintivuoro oli aamuvarhain kahdeksalta. Olemme ensimmäisessä vauvauintiryhmässä, joten meillä on aivan puhtoinen vesi, joka on koko yön puhdistunut eikä siinä ole vielä aamulla kukaan uinut ennen meitä. Harjoiteltiin massullaan, selällään ja kyljellään polskuttelua, laulettiin ja läpsyteltiin vettä. Alisa löysi hauskan Nalle Puh –uimalelun, jolle oli hauska hymyillä uinnin lomassa. Moni vauva väsähti jo ennen kuin puolen tunnin uima-aika kului loppuun, mutta Alisa läträsi koko uima-ajan loppuun saakka naureskellen ja hymyillen ja viimeisenä nousimme altaasta juuri ennen kuin seuraava ryhmä ryntäsi jo polskuttelemaan. Uinnin jälkeen lämmittelimme lämpöisen suihkun alla sylikkäin ja kävimme yhdet löylytkin ottamassa ala-lauteella, jotta Alisa sai lämmitellä kunnolla uinnin jälkeen. Kun pukuhuoneessa Alisa sai vielä kunnon annollisen maitoa, niin hyvä, että kerkesimme laittaa turvakaukalon auton telakkaan kiinni, kun Alisa oli jo unessa makoisilla unilla. Kotia päästyämme harjoittelimme vielä puuron syömistä ja hörpättiin lisää maitoa, jonka jälkeen unta riitti vielä 2,5 tunniksi. Aika väsynyt oli tuo meidän tuleva uimamaisteri ensimmäisen uintikerran jälkeen.

DSC_0310

Nyt innolla odotan jo seuraavan viikon uintia. Niin oli kyllä meidän perheen juttu ja ihana harrastus tämä vauvauinti. Toivottavasti tämä olisi alku meidän perheen yhteiselle uintiharrastukselle joka minun puolestani saisi jatkua läpi koko Alisan lapsuuden. Uiminen kun on aina ollut minulle ja Larillekin hauskaa puuhaa ja tykätty harrastus, joten sitä olisi mahtavaa harrastaa myös koko perheen voimin. Katsotaan päästäänkö ensi kerralla jo harjoittelemaan sukelluksia, joita varten kotona onkin tehty jo kylpyjen yhteydessä hengityksenpidätysharjoituksia uimakoulun ohjeiden mukaisesti.

 

One Reply to “Vauvauinti on meidän perheen juttu”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: