Larin synttäripopot

dsc_0810_edited

Meille muutti taas uusi pari kenkiä, nimittäin Larin synttärilahja, ja mitäpäs muutakaan Lari olisi tilannut kuin Adidakselta kustomoidut Top Ten -lenkkarit. Edellisiä kustomoituja kenkiään tilatessaan Lari hullaantui täysin sydänjuuriaan myöten tällaisiin persoonallisiin, uniikkeihin kenkiin ja tuolloin hän pyöritteli ainakin neljää eri kenkäparia tietokoneen näytöllä parin viikon ajan, kunnes pystyi päättämään, mitkä kengät hän lopulta tilaisi. Tuolloin päädyttiin molemmat Stan Smitheihin, joista postaukset voit käydä vilkaisemassa TÄÄLTÄ ja TÄÄLTÄ. Silti Larilla mieleen kaihertamaan jäi toinenkin kenkäpari, koska Stanien ja näiden toisten kenkien väliltä päätöksen teko oli tiukkaa vääntöä. Niinpä ihan ohi mennen vihjasin, että voisihan noita toisia kenkiä toivoa vaikka synttärilahjaksi ja katsoa, että käykö tuuri.

dsc_0811 dsc_0801

Olihan se lupaus sitten lunastettava ja pari viikkoa sitten sanoin Larille, että suunnittelee kengät valmiiksi ostoskoriin, niin pistän tilauksen menemään. Kenkien toimitusajaksi lupailtiin taas 4-6 viikkoa, mutta kengät saapuivatkin kuin tilauksesta juuri Larin syntymäpäivää edeltävänä päivänä. Itse asiassa luulin, että Lari tiesi kenkien saapuneen, koska paketti saapui kotiovellemme ehkä puoli minuuttia sen jälkeen maanantaiaamuna, kun Lari oli lähtenyt töihin. Luulin, että hän olisi nähnyt postin auton saapuvan pihaamme, mutta eipä tuo ollutkaan nähnyt postipatea, vaan he olivat menneet juuri sopivasti ristiin pihassamme. Niinpä me Alisan kanssa paketoimme paketin kauniisti ja koitin pitää naamani peruslukemilla, kun Lari illalla valitteli vähän suruissaan, kun synttärilahja ei saapunut syntymäpäiväksi. Yllätys olikin sitten iloinen syntymäpäivän aamuna, kun Lari sai onnittelulaulun kera sänkyyn syliinsä ison paketin ja itsetehdyn kortin.

dsc_0381 dsc_0802 dsc_0803

Meidän molempien mielestä Stan Smithit ovat kyllä olleet ehdottomasti parhaat kengät, mitä olemme jalkoihimme koskaan vetäneet, mutta istuvat nämä Top Tenitkin kuulemma Larin mukaan jalkaan kuin valetut. Ja onhan nuokin kengät kieltämättä todella hyvännäköiset! Vielä kun oppisimme molemmat käyttämään pohjallisia kengissä. Pohjalliset mieltää monesti jalkavaivaisten jutuksi tai huonojen kenkien pelastukseksi, mutta se ei ole kuin vasta kolikon toinen puoli. Pohjallisille olisi tilausta hyvien huippukenkienkin kanssa, koska ne pidentävät kenkien käyttöikää. Ohut pohjallinen esimerkiksi vähentää kengän oman sisäpohjan kulumista ja kun pohjallinen on kulunut huonoksi, niin voi sen vain sitten vaihtaa uuteen ja kenkä saattaa olla vielä kuin uusi. Myös hajuhaittoja pohjalliset ehkäisevät, koska jalkahiki ei imeydy itse kengän pohjaan, vaan pohjalliseen, joten pohjallinen on sitten helppo aika-ajoin pestä tai vaihtaa uuteen ja kenkä on puhdas ja raikas sisältä taas uuden tai pestyn pohjallisen myötä. Huonoon tai ohutpohjaiseen kenkään kunnolliset pohjalliset tuovat toki myös käyttömukavuutta, jotta kengillä kävely olisi jalkaystävällisempää. Eli pitäisiköhän seuraavaksi kenkien sijaan satsata muutamiin pohjallisiin jos vaikka oikeasti opettelisi käyttämään niitä?

dsc_0804 dsc_0805 dsc_0806 dsc_0808

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: