Nahkahääpäivän dinneri

dsc_0403

Aiemmin tällä viikolla meillä tuli täyteen kolme vuotta aviossa ja oli vuorossa siis nahkahäiden juhlinta. Pienet ja vaatimattomat, mutta tarkoin harkitut hääpäivälahjat vaihdettiin jo hääpäivänä tiistaina, mutta nahkahäiden juhlinta jäi viikonlopulle. Niinpä eilen koitti kauan odotettu hetki, kun pääsimme ensimmäisen kerran esikoisemme syntymän jälkeen kahdestaan ravintolaan syömään päivällistä ja minä pääsin vihdoin tilaamaan himoitun naudan pihvin mediumiksi paistettuna ja Lari puolestaan pääsi testaamaan porsaan poskea, joka sekin osoittautui suussa sulavaksi herkuksi.

dsc_0409 dsc_0413 dsc_0414

Minusta oli ihana laittautua illallista varten pitkästä aikaa. Arki menee aikalailla verkkarit tai tuulihousut jalassa, maitopukluinen kauhtunut paita päällä ja lenkkikengät jalassa. Kauppareissuja varten en todellakaan ala laittautumaan, vaan ihan ilman meikkiä hoidan päivittäiset asiamme. Niinpä oli kivaa valita kauniit vaatteet päivälliselle, vetäistä hame päälle ja sujauttaa jalat korollisiin nilkkureihin, vaikka eipä noissa kengissä korkoa taida olla kuin kaksi senttiä, mutta korko se on sekin ja ihan eri asia kuin ne multaiset lenkkarit. Oli mukavaa meikata huolellisesti, rajata silmät ja laittaa ripsiväriä. Olo tuntui heti erilaiselle, kun ei ollut silmälaseja vaan silmiin sujautin piilolinssit. Ja hiuksiinkin laitoin nopean, mutta kivan näköisen kampauksen pelkän ponnarin sijaan. Nauroinkin sitä asiaa Larille päivällisellä ollessamme, että onpa ihanaa tuntea itsensä nätiksi ja laitetuksi eikä vain haista ainaiselle mädäntyneelle maidolle! Tuo seikka oli mukavaa ehkä muidenkin ravintolassa ruokailleiden ihmisten mielestä! 😀

dsc_0826 dsc_0431 dsc_0426 dsc_0416

Hääpäivän päivällisen lähdimme nauttimaan Figaroon. Figaro valikoitui ravintolaksemme ensinnäkin siksi, että Lari voitti sinne lahjakortin työpaikaltaan ja toisekseen siitä syystä, että Figaro on mielestämme yksi Jyväskylän parhaista ravintoloista ja hääpäivähän ansaitsee vain parasta pötyä pöytään. Alisan kummitädit jäivät lapsenvahdeiksi luoksemme ja minä revin itseni väkisin kotoa liikkeelle. Aika haikeaa oli tälläkin kertaa jättää Alisa hoitoon, mutta kyllä tämä mamma sitkeästi vain opettelee olemaan hieman erossakin tuosta rakkaasta kääröstä. Toisaalta taas olimme odottaneet kahdenkeskeistä ravintolailtaa niin pitkään, että oli ihanaakin päästä hetkeksi kotoa pois ihan vain kaksistaan ja jutella jostain muustakin kuin vaipanvaihdosta, tuttipullojen tiskauksesta ja vauvan nukuttamisesta. Me muuten ihan oikeasti osasimme puhua muustakin kuin Alisasta päivällisemme aikana ja oli meillä hauskaakin. Päivällisen ohessa naurettiin monet naurut ja ihanaa oli huomata, että siellä se parisuhde edelleen porskuttaa elinvoimaisena, vaikka välillä se meinaakin hieman hautautua vauva-arjen alle. Niin ja tosiaan se nauru, se vain tekee niin hyvää ihmiselle, kun saa aidosti ja huolettomasti nauraa ääneen ja se onkin yksi niistä asioista, joihin Larissa aikanaan niin päätä pahkaa ihastuin. Lari saa minut nauramaan ja välillä jopa ihan nauruhepulin partaalle, mistä ei meinaa tulla loppua lainkaan. Onneksi tuo piirre on parisuhteessamme edelleen mukana.

dsc_0427 dsc_0428 dsc_0422 dsc_0423 dsc_0424 dsc_0433 dsc_0432 dsc_0435 dsc_0436

Kun olimme lähdössä ravintolasta, sanoin Larille, että otetaan pusukuva vielä tuossa Figaron ovella. Larin kommentti tähän oli, että hän ajatteli, että otetaan belfie! Just joo! No ei otettu belfieitä tällä kertaa, vaan peput pidettiin kurissa kuvien ulkopuolella, mutta pusukuva otettiin. Nyt sitten vain ensi vuoden hääpäivää odottelemaan!

dsc_0437

One Reply to “Nahkahääpäivän dinneri”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: