Ensi kesälle ihania suunnitelmia

Jo pari kuukautta sitten alkoi meillä ensi kesän suunnittelu ja ihanien unelmiemme toteutumisesta haaveilu. Olenkin täällä blogissa tuonut esille sitä, kuinka hirveä matkakuume minulla on. Viimeisestä ulkomaan matkasta alkaa olla nyt vuosi aikaa, koska enää raskauden ensimmäisen kolmanneksen jälkeen emme reissanneet eikä pienen vauvan kanssa olla viitsitty lähteä reissuun, vaan on keskitytty nauttimaan vauva-ajasta ihan täällä kotosalla tai ainakin kotosuomessa. Ensi kesälle suunnitelmat ovat kuitenkin aivan toiset. Ensin oli ajatuksena tehdä ihan perinteinen viikon pakettimatka perheen kesken esimerkiksi Kreikkaan Korfulle tai Italiaan Sisiliaan, mikä sekin olisi ollut varsin ihanaa. Mieltäni on kuitenkin jo pidempään korventanut halu päästä ulkomaille pidemmäksi aikaa, mutta muuttamaan minusta ei ulkomaille kuitenkaan olisi, koska Suomessa on niin paljon hyviä asioita, minkä vuoksi Suomi tuntuu parhaalta vaihtoehdolta kotimaaksi. Heinäkuussa lueskelin kuitenkin vanhaa Vauva-lehteä ehkä vuodelta 2012 ja siellä oli tarina perheestä, joka äidin hoitovapaalla päätti lähteä kolmeksi kuukaudeksi autolla Eurooppaan niin, että kuukauden he olivat kierrelleet eri paikoissa ja kaksi kuukautta asustelleet Espanjassa pienessä merenrannalla sijainneessa kylässä. Tuohon lehtijuttuun oli laskettu auki koko heidän matkabudjettinsa ja kaikki kustannukset, mitä heille matkasta oli kertynyt. Siinä vaiheessa havahduin, että hetkinen hetkinen. Eihän tuo ulkomailla oleilu niin järjettömän kalliiksi tulisikaan, kun suunnittelisi homman huolellisesti. Ja siitä se ajatus sitten lähti.

6041095682_8d74d1bbcc_b[1]

Photo credit: Antti Simonen via DesignHunt / CC BY

 

Ensi kesänä olen vielä hoitovapaalla, joten minun vapaat oli helposti sumplittu. Larilla olisi kuukauden kesäloma ja työpaikan kanssa Lari sai sovittua viiden viikon lisävapaista tekemällä osan tunneista sisään saldopankkiin ja osa jää palkattomaksi vapaaksi. Ensimmäisenä oli siis sovittu vapaista ja meillä olisi 9 viikkoa aikaa ensi kesänä toteuttaa unelmamme. Matkakohteeksi valikoitui Kroatia monestakin syystä. Ensimmäinen oli sijainti. Halusimme Välimeren tuntumaan nauttimaan lämpimistä merivesistä, mutta mahdollisimman lyhyen matkan päähän kuitenkin Suomesta, jotta pienen lapsen kanssa automatka pysyisi edes jotenkuten kohtuullisena. Matkaa Kroatiaan Adrianmeren rannalle kertyisi reilut 2500 kilometriä ja saman matkan tulisimme huristelemaan takaisin sitten loman päätyttyä. Autolla meillä on siis tarkoitus lähteä reissuun. Toinen syy oli se, että koska Nala lähtisi tietysti mukaamme, niin matkakohteen olisi oltava koiraystävällinen myös ja Kroatiasta löytyy esimerkiksi uimarantoja myös koirille ja muutenkin kaikkiin lemmikkieläimiin suhtaudutaan iloisesti ja myönteisesti. Kolmas syy oli se, että Kroatian luonto on kaiken kuulemani ja näkemieni kuvien perusteella upea ja meillä ajatuksena oli, että yhdeksän viikon lomamme aikana haluamme nauttia luonnosta kaikin mahdollisin tavoin perheenä. Haluamme meren läheisyyteen, päästä patikoimaan lähivuoristoihin ja nähdä muitakin upeita luontokohteita, joista yksi upeimpia varmasti tulee olemaan Plitvicen kansallispuisto. Myös Kroatian ruokakulttuuri houkutteli meitä kovasti ja olisi varmasti sovitettavissa helposti myös Alisan ruokatottumuksiin, vaikka meillä on siis aikomuksena käydä itse ruokaostoksilla paikallisessa ruokakaupassa ja itse tehdä pääsääntöisesti ruuat loma-asuntomme keittiössä, niin varmasti käymme useampaankin otteeseen myös paikallisissa ravintoloissa tutustumassa kroatialaiseen keittiöön. Kroatiaan siis, mutta kaupunki ei ole vielä tiedossa. Kohdekaupungin suhteen meillä on vielä suunnitelmat auki ja selvitystyö kesken.

21992819505_9461bb37e8_c1

Photo credit: Kamil Porembiński via Foter.com / CC BY-SA

 

En malta odottaa reissuamme, mutta tehtyäni To do –listat, mitä kaikkea meidän pitää varmistaa, tarkistaa, tehdä, ostaa, suunnitella, ottaa selvää ja valmistautua reissua varten, niin tehtävälistalla asioita on ehkä jo lähemmäs sata. Siinä mielessä on siis enemmän kuin hyvä, että lähtöömme on nyt kuitenkin aika tasan kymmenen kuukautta aikaa, joten meillä on hyvin aikaa valmistautua. Reissua varten oikeastaan ainoat asiat, mitkä on jo tehty, on juurikin nuo monet tehtävälistat, matkabudjetin laskenta, vapaista on sovittu sekä Neuvolan kanssa on sovittu Alisan lisärokotuksista ja niiden aikataulusta. Mainittakoon muutamia asioita mitä tehtävälistamme sisältää; Alisan rokotukset, Alisalle passin hankinta, kaikille Eurooppalaisen sairaanhoitokortin uusinta, Nalalle EU-passin hankinta, Nalan trimmaus, matka-apteekin kokoaminen, auton huolto, auton renkaiden ja kaikkien nesteiden tarkistus, auton öljyjen vaihto, matkavakuutusten laitto voimaan, kaikkien laskujen muunto e-laskuiksi ja Netpostin käyttöönotto, talovahdista sopiminen, Larin hammaslääkärikuvioiden selvitys Kroatiassa, ajoreitin suunnittelu, ajomatkan yöpaikkojen suunnittelu, johon koirakin on tervetullut, kalustetun loma-asunnon vuokraus, autoon taakkatelineiden, suksiboksin sekä peräkontin tilanjakajan hankinta sekä matkarattaiden hankinta. Tuossa nyt siis joitakin esimerkkejä siitä, mitä kaikkea vielä pitää tehdä ja hankkia ennen kuin auton nokka voidaan kääntää kohti Viron autolauttaa ja startata auto ihanalle matkallemme.

2120057647_13ca34a76a_b1

Photo credit: jafsegal via Foter.com / CC BY-NC-SA

 

Olen todella innoissani matkasuunnitelmistamme ja matkajärjestelyjemme edetessä tulen kirjoittelemaan juttuja varmasti tänne blogiinkin siitä, miten suunnittelu edistyy ja sitten matkamme aikana tänne päivittelen varmasti paljon matkakertomuksia. Minusta on jännittävää lähteä tekemään pitkää automatkaa pienen lapsen ja koiran kanssa enkä ole aiemmin edes ajanut Suomen rajojen ulkopuolella, joten siltäkin osin ihan uusia juttuja on tiedossa. Haaveissamme on elellä pari kuukautta nauttien lämmittävästä auringosta, Adrianmeren kirkkaista vesistä, upeasta luonnosta, herkullisesta ruuasta ja siitä, että meillä on aikaa vain toisillemme ja elämästä nauttimiseen. Pääsemme kokemaan perheenä varmasti paljon ainutkertaisia asioita ja vaikka arkea lähdemmekin Kroatiaan elämään, niin arki siitä varmasti on kaukana. Toivottavasti pääsemme tutustumaan Kroatian kiehtoviin saariin ja veneretki merelle olisi varmasti ihana tapa viettää perheenä aurinkoista päivää. Nyt vain niitä unelmia toteuttamaan todeksi!

2620145235_496c87e312_b1

Photo credit: Lena_Ni via Foter.com / CC BY-ND

 

Meille saat muuten jakaa omat matkavinkkisi, mikäli takataskusta löytyy hyviä vinkkejä autolla Euroopassa matkustamiseen, Kroatiassa lomailuun, loma-asunnon vuokrauksesta, lapsen tai koiran kanssa reissaamisesta tai ihan mistä vain, mikä nyt tähän aiheeseen edes löyhästi liittyy. Kaikki vinkit ovat kyllä tervetulleita.

 

3 Replies to “Ensi kesälle ihania suunnitelmia”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: