Roosa nauhassa on voimaa ja positiivisuutta

dsc_1130_2

Nyt on minullakin ensimmäinen ihka oma Roosa nauha, joka löysi oman paikkansa laukkuni etumuksesta. Siinä se nyt keikkuu kauniina ja minä kannan sitä ylpeydellä mukanani. Roosa nauhan tie laukkuni etumukseen ei kuitenkaan ollut ihan itsestään selvä. Aiempina vuosina olen syksyisin suosinut kyllä ostovalinnoissani Roosa nauha –kampanjan tuotteita, kuten vaikkapa viime syksynä tuli ostettua Roosa nauha –heijastimia, mutta Roosa nauhaa en ollut aiemmin hankkinut. Kai se tässäkin asiassa oli sitten odotettava niin kauan, että liippaa tarpeeksi läheltä, jotta itse huomaa keräyksen tarpeellisuuden ja tärkeyden. Omasta lähipiiristä löytyy useampikin rohkea, vahva nainen, jotka ovat aivan hiljattain käyneet oman taistelunsa syöpää vastaan. Kaikki nämä lähi- ja tuttavapiirini upeat, vahvat naiset ovat taistelleet yleisiä naisten syöpiä vastaan ja osa on kamppaillut juurikin rintasyöpää vastaan. Kun syöpä käy tarpeeksi lähellä, niin vasta silloin sen pelottavuuden, voiman, repivyyden ja armottomuuden ymmärtää ja näkee selvemmin. Ennen sitä se tuntuu jotenkin etäiseltä, että eihän se voi minua tai läheisiäni koskettaa. Naiivi ajatus, mutta niin se vain omalla kohdallani on mennyt. Tänä vuonna kuitenkin kävi mielessäni, että olisikohan minunkin aika satsata omaan Roosa nauhaan ja tuoda näin oma korteni kekoon. Sunnuntaina kauppareissulla huomasinkin sitten Roosa nauhat myynnissä kassalla ja pidinkin jo yhtä kaunista nauhaa kädessäni. Mietin, että laitanko kolme euroa Roosa nauhaan tärkeän asian puolesta. Joku ihmeen pihi kitsastelija kuitenkin nosti päätään sisälläni ja käski laittaa nauhan pois kädestäni. Ajattelin, että no jos jää harmittamaan, etten osta nauhaa, niin voin ostaa sen vielä seuraavasta kaupasta, johon olin menossa joka tapauksessa käymään, koska minun piti hakea paketti Postin pisteeltä. Niinpä laskin nauhan kädestäni ja maksoin muut ostokseni ja pyyhälsin kauppakasseineni autolle. Istahdettuani autoon aloin miettimään, että mitä minä oikein ajattelin, kun jätin nauhan kauppaan. Eihän minun elämäni nyt kolmesta eurosta kiinni ole, vaikka äitiyslomalla olenkin ja kuka tietää jos vaikka itse olen seuraava, joka tuolle matkalle joutuu taistelemaan syöpää vastaan. Kuinka lohdullista silloin olisi, että rintasyöpätutkimusta on tuettu ja käytössä on alati kehittyvät ja tehokkaammat hoitomuodot ja enemmän tietotaitoa taistella tuota musertavaa sairautta vastaan. Niinpä päätin, että ostan Roosa nauhan seuraavasta kaupasta, mutta enpä ostanutkaan, koska siellä nauhoja ei ollut myynnissä vaikka oikein myyjältä asiaa kävin tiedustelemassa. Sain siispä nauhani vasta tänään, kun Lari kävi ruokaostoksilla ja sanoin hänelle, että toisiko tullessaan nauhan minulle, jotta vihdoin saisin oman nauhani myös.

dsc_1137_2

En voi edes kuvitella millaista on joutua sille taisteluiden tielle, missä joutuu kamppailemaan syöpää vastaan. En voi kuvitella kuinka rankka tuo sairaus on käydä läpi niin henkisesti kuin fyysisestikin. En voi muuta kuin ihailla ja kunnioittaa kaikkia niitä tuhansia ja tuhansia ihmisiä, jotka päivä päivältä taistelevat tuota musertavaa ja haurastuttavaa sairautta vastaan. Osa heistä varmastikin kokee jonkinlaista voimaantumista, kun saavat erävoittoja sairautta vastaan ja puhkeavat kukkaan viimeistään sairauden voitettuaan, mutta aivan liian moni myös kuihtuu sairauden riuduttamana ja juuri siksi tutkimustyötä varten kerättävät varat ovat äärimmäisen tärkeitä. Toivon, että Syöpäsäätiö tekisi kerätyillä varoilla merkittäviä harppauksia rintasyövän hoidossa, jotta yhä harvempi joutuisi tuolle hirvittävälle matkalle kamppailemaan syöpää vastaan ja niistä jotka sille tielle joutuvat, yhä useampi saisi huippulaadukasta hoitoa ja paranisi mahdollisimman nopeasti. Mikä olisikaan hienompaa kuin se, että rintasyöpäpotilaat saisivat yhä tehokkaampia hoitomenetelmiä ja lääkkeitä parantumisensa tueksi, jotta hoitotulokset kehittyisivät yhä edelleen parempaan suuntaan, jotta tuo matka päättyisi yhä useamman kohdalla onnellisesti. Nyt kun minulla on myös oma tytär niin toivon, että joskus aikanaan, kun hän on siinä iässä, että riski rintasyövälle kasvaa, olisivat hoidot jo niin kehittyneitä, ettei rakkaan tyttäreni tarvitsisi pelätä enää niin kuin tämän päivän naisten tuon armottoman sairauden edessä.

dsc_1139_2

Olemme saaneet Larin kanssa toisinaan kritiikkiä muun muassa siitä, että lahjoitamme ulkomaille varoja, kun Suomessakin on kipeästi apua tarvitsevia. Se on totta, että apua tarvitaan myös Suomessa, mutta niin sitä tarvitaan kaikkialla muuallakin. Niinpä mielestäni kaikkia apua tarvitsevia tulisi auttaa parhaan kykynsä mukaan. Me olemme viimeisen vuoden aikana tukeneet ulkomailla kehitysmaissa ja kriisialueilla hädässä olevia ihmisiä muun muassa Unicefin, Planin ja kirkon ulkomaanavun kautta. Emme ole kuitenkaan unohtaneet suomalaisiakaan. Viimeisen vuoden aikana olemme tukeneet pienillä roposillamme muun muassa Lastensairaalan rakentamista, Suomen SOS-lapsikyliä, sotiemme veteraaneja, lastenklinikoita sekä lastentautien tutkimustyötä ja nyt viimeisimpänä syöpäsäätiön tutkimustyötä rintasyöpää vastaan. Eikä auttaminen tähän lopu. Jatkossakin tuemme varmasti tasapuolisesti niin meitä suomalaisia kuin sitten kriisialueiden ja kehitysmaiden apua tarvitseviakin ja jos joskus itse joudun turvautumaan lahjoitettuun apuun, niin toivon, että silloin edelleen Suomesta ja maailmalta löytyisi ihania ihmisiä niin kuin tänäkin päivänä, jotka lahjoittavat yhteisen hyvän puolesta, vaikka itselläkään ei paljoa olisi mistä antaa. Nyt kuitenkin minulla on oma kaunis Roosa nauhani ja lokakuussa mikäpä muu olisi parempi tekosyy ostaa tuoreita mansikoita kuin se, että sillä voi tukea myös rintasyöpätutkimusta.

dsc_1135_2

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: