Kanelipullan päivä

dsc_1255

Tänään 4.10. on vietetty kansallista kanelipullan päivää, joten tietysti meilläkin on leivottu herkullisia korvapuusteja. Korvapuusteja olen leiponut ison satsin vuosittain aina kanelipullan päivänä, mutta itse asiassa viime vuonna kanelipullan päivä pääsi unohtumaan, joten sulatimme sitten päivän kunniaksi pakkasesta tavalliset pullat, joista teimme laskiaispullat. Maistuivat nekin taivaallisen hyvälle tuolloin, mutta tänä vuonna virhe on siis korjattu ja tänään on leivottu iso kasa pullia ja Lari teki omia voilla ja fariinisokerilla kyllästettyjä kierrepullia myös. Tällä kertaa en tehnyt aivan perinteisiä korvapuusteja, vaan kanelin lisäksi täytteeseen sirottelin myös vaniljasokeria. Lisäksi joka vuosi olen harmitellut korvapuustieni suunnattoman rumaa ulkonäköä, koska en vain saa korvapuusteja näyttämään kauniilta, vaan ne leviävät ja kaatuilevat joka suuntaan. Niinpä tänä vuonna korvapuusteillani on aivan uusi luukki, jonka opin jokin aika sitten ruotsalaisesta leivontaohjelmasta, missä korvapuustit tehtiin taikinasuikaleista, jotka kieriteltiin kierteelle ja pyöriteltiin palloksi sormien ympärillä. Lopputuloksesta tuli tosi kaunis ja nyt minunkin korvapuustini näyttävät jo edustuskelpoisilta!

 dsc_1252

Korvapuustit

 

 • 5dl maitoa
 • 50g hiivaa
 • 2 kananmunaa
 • 1 ½ tl suolaa
 • 1 ½ dl sokeria
 • 1rkl kardemummaa
 • 16 dl vehnäjauhoja
 • 150g margariinia

Täytteeksi:

 • 50g margariinia
 • sokeria
 • vaniljasokeria
 • kanelia

Voiteluun:

 • kananmunaa

 

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen murennettu hiiva. Lisää kananmunat, suola, sokeri ja kardemumma ja sekoita vispilällä. Lisää jauhoja aina muutama desi kerrallaan ja sekoita. Kun kaikki jauhot on lisätty, niin lisää kulhoon vielä sulatettu rasva. Vaivaa taikinaa kunnes rasva on imeytynyt taikinaan kokonaan ja olet saanut aikaiseksi pehmeän, kiinteän taikinan. Jätä taikina kulhoon kohoamaan liinan alle. Taikinaa kannattaa kohottaa vedottomassa lämpimässä paikassa. Taikinaa tulee kohottaa noin tunnin ajan kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Tämän jälkeen ota taikina kulhosta, ripottele pöydälle hieman jauhoja taikinan tarttumisen estämiseksi ja vaivaa taikina taas kiinteäksi. Jaa taikina kahtia ja kaulitse ensimmäisestä puolikkaasta suorakaiteen muotoinen levy. Sudi taikinalevylle pehmennyttä rasvaa ohuelti. Ripottele päälle sokeria, vaniljasokeria ja kanelia. Taita levy kahtia kuin kirjan kannet vastakkain niin, että täyte jää taikinalevyjen väliin. Siivuta taikinapyörällä ohuita suikaleita levystä. Kierrä suikaleet kierteelle ja sen jälkeen pyörittele sormien ympäri sikin sokin palloiksi ja jätä suikaleiden päät pullien alle. Anna pullien kohota pellillä leivinpaperin päällä liinan alla kymmenisen minuuttia. Voitele pullat kananmunalla ja paista 200 asteessa noin 12 minuuttia uunin keskitasossa. Tee korvapuustit myös taikinan toisesta puolikkaasta samalla tavalla.

dsc_1224 dsc_1229 dsc_1230dsc_1232 dsc_1238 dsc_1246 dsc_1251

dsc_1231

Nyt sitten koti ihanasti tuoreilta korvapuusteilta tuoksuen onkin hyvä istahtaa sohvalle katsomaan Syöpäsäätiön Roosa nauha –iltaa telkkarista ja syödä yksi tai kaksi… no okei, monta!!! korvapuustia kylmän maidon kera. Tästä on hyvä startata myös eläinten viikko (4.-10.10), joten rapsutellaanpa tällä viikolla oikein extra paljon rakkaita karvakamujamme myös. Ihanaa kanelipullan päivää sekä eläinten viikkoa kaikille!

dsc_1254

One Reply to “Kanelipullan päivä”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: