Pavlova vadelmilla ja kinuskikastikkeella

Pavlova

Pohja:

 • 4 valkuaista
 • 2 dl sokeria
 • 1 tl perunajauhoja
 • 1 tl vaniljasokeria
 • 1 tl valkoviinietikkaa

Päälle:

 • 2 ½ dl kuohukermaa
 • 200g mascarponea
 • 1 ½ tl sokeria
 • 1 ½ tl vaniljasokeria
 • 400g vadelmia
 • 1dl mantelilastuja

Kinuskikastike:

 • 1 dl kuohukermaa
 • 1dl fariinisokeria
 • nokare margariinia

 

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita sokerit ja perunajauho keskenään. Lisää sokeriseos valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan samalla vatkaten. Sekoita joukkoon etikka. Laita leivinpaperi uunipellille ja piirrä halkaisijaltaan 25cm leveä ympyrä. Levitä marenki ympyrän sisään siten, että reunat jäävät vähän korkeammalle kuin keskusta. Paista 125 C-asteessa uunin alatasolla 1 ½ tuntia. Avaa uunin luukku ja anna pohjan jäähtyä samaa tahtia uunin kanssa. Laita uunin luukku kiinni ja säilytä marenki uunissa täyttöön asti. Pohjan voit siis valmistaa jo vaikka edellisenä päivänä valmiiksi ja antaa sen olla yön yli jäähtyneessä uunissa.

 

Valmista kinuskikastike. Kiehauta kerma ja fariinisokeri pienessä kattilassa ja anna sen porista miedolla lämmöllä noin vartin ajan ja lopuksi sekoita joukkoon pieni nokare margariinia. Anna jäähtyä. Paahda mantelilastut pannulla, mutta älä polta niitä. Anna manteleiden jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon mascarpone ja sokerit. Levitä kermaseos marenkipohjan päälle. Ripottele päälle kohmeiset tai tuoreet marjat. Valuta päälle kinuskikastike. Ripottele mantelilastut kakun päälle.

WP_20150710_18_49_36_Pro (2) WP_20150710_18_50_05_Pro (2)

 

Alkuperäisen postauksen ”Illalliskemut” voit lukea täältä.

One Reply to “Pavlova vadelmilla ja kinuskikastikkeella”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: