Sairastuvasta päivää!

Eihän eläinten viikon tällainen pitänyt olla, että mitään ei saa tehdä. Eläinten viikon piti olla erityisesti mukavaa yhdessä oloa lemmikin kanssa. Vaikka joka viikko vuodesta onkin lemmikin kanssa yhteistä arkea ja liikkumista, monia rapsutuksia ja hölmöjä keskusteluja hassulla äänellä, niin silti olisi toivonut, että eläinten viikko nyt erityisesti olisi oikein extramukava. Tänä vuonna meillä eläinten viikko nyt kuitenkin on sitä, että sairastuvassa pötkötellään ja liikunta on pannassa lähes kokonaan.

 dsc_1164-2

Meillä on täällä kotona ollut nyt nimittäin vajaan viikon verran sairaslomalainen. Nala on viettänyt lepopäiviä jouduttuaan pakkolevolle viime lauantaina. Lauantaipäivä meni ihan normaalisti eikä mitään sen kummempaa tapahtunut. Kävimme metsälenkillä niin kuin joka päivä ja Nala oli aivan pirteä oma itsensä. Alkuillasta Nalan noustessa uniltaan ylös toinen etujalka oli kuitenkin lähes tulkoon kokonaan pois pelistä. Nala yritti varata painoa vasemmalle etujalalle, mutta se ei vain kestänyt alla ja Nala ontui todella voimakkaasti. Päätettiin seurata tilannetta viikonlopun ajan ja mennä maanantaina lääkäriin jos kipuilu vielä jatkuisi. Tunnustellessani jalkaa kevyesti en tuntenut siellä mitään jalkaan kuulumatonta eikä Nala aristanut jalkaa lainkaan, kun kosketin ja tunnustelin jalan läpi. Toisaalta Nala on luonteeltaan sellainen, ettei se pienistä märise. Jos Nala osoittaa jonkinmoista kipua, niin silloin sattuu sitten jo kovasti. Mielessä kerkesi kuitenkin jo viikonlopun aikana vilistää jos jonkinmoista diagnoosia Nalan vaivaan. Oireet kun olisivat sopineet niin moneen vaivaan, kuten vaikkapa borrelioosiin, nivelrikkoon, luupiikkiin tai puujalkaan.

 

Lääkäriinhän me suuntasimme maanantaina ja siellä kuluikin mukavasti useampi tunti. Sanotaanko, että meinasi olla haasteellista yksinään pärjätä Nalan ja Alisan kanssa. Ensin Nala tuttuun tapaan vauhkoili vähän kaiken vuoksi, arkajalka kun on, ja sitten nukutuksen jälkeen tuo koiruus vasta sekaisin olikin. Siihen lisäksi puolivuotias vauva, jonka päiväuniaika olisi ollut juuri silloin, kun me olimme lääkärissä. Vuoroin yritin siis nukuttaa Alisaa, joka heräsi jokaiseen kilahdukseen ja kolahdukseen mitä nyt eläinlääkärissä kaikenmoisia koviakin ääniä välillä kuuluu ja välillä nälkäkin pääsi yllättämään ja hörpättiin maitoa. Vuoroin sitten taas yritin rauhoitella Nalaa ja olla Nalan tukena, kun lääkärissä olo ja tutkimukset jännittivät Nalaa. Meinasi siispä kädet loppua kesken, mutta hyvin me lääkäristä selvittiin kuitenkin. Eläinlääkärissä Nala siis tutkittiin perusteellisesti ulkoisesti ja nukutuksen aikana, kuvattiin röntgenillä luusto, jonka todettiin olevan hyvässä kunnossa kaikin puolin eli luustoperäinen vaiva ei olisi kyseessä. Lääkärin arvio tässä kohtaa oli, että Nalalla on olkavarren lihaksessa puujalan tyyppinen lihasvamma tai sitten lihas on tulehtunut. Lääkärin tutkiessa jalkaa ainoa reaktio tuli siis tuota olkavarren lihasta painellessa, jolloin Nala vähän nykäisi jalkaa ja säpsähteli. Hoidoksi lääkäri määräsi ensin muutaman päivän totaalilevon ja sen jälkeen parin viikon ajan vain kevyttä liikuntaa hihnassa. Lisäksi Nala sai tulehduskipulääkekuurin ja klinikalla lihakseen annettiin suoraan piikillä aimo annos kipulääkettä myös.

 img-20161007-wa0000

Alkuun Nala reppana kannettiin siis portaatkin ylös ja alas ja ulkona käytiin vain juuri sen verran, että Nala kerkesi tarpeensa tekemään. Parin päivän levolla ja lääkkeillä jalka kuitenkin on toipunut jopa odotettua nopeammin ja eilen päästiin ensimmäiselle hihnalenkille, josta jalka ei tuntunut ärtyvän enää lainkaan. Nyt siispä jatketaan vielä ensi viikon loppuun asti kevyttä liikuntaa ennen kuin päästään taas tarpomaan metsäpoluille. Tässä kohtaa uskallan jo hieman huokaista, että näyttäisi siltä, että Nalan kanssa selvittiin tällä kertaa säikähdyksellä ja jalka paranee todella hyvin, mutta tietysti huoli rakkaasta ystävästä kerkesi jo kasvaa suureksi. Nalan kannalta tämä eläinten viikko muodostui nyt vähän mälsäksi, mutta korvataan liikunnan puutetta superannoksella rapsutuksia joka päivä.

 

3 Replies to “Sairastuvasta päivää!”

  1. Päivitysilmoitus: Meidän Nala – Vesta box

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: