Lapsuusmuistosta tämän päivän traditioksi

Suomalainen mieshän on siitä kuuluisa, että hän ei puhu eikä pussaa sanonnan mukaan. Lari on kuitenkin siitä harvinainen mies, että hän tykkää puhua ja myös pussata, mutta keskitytään nyt siihen puhumiseen. Joskus tuo papupata höpöttää Runebergiäkin enemmän ja juttua riittää haasteltavaksi ihan kaikkien kanssa, jotka vain Larin juttuja jaksaa kuunnella. Pääsääntöisestihän puheliaisuus on vain hyvästä ja Larin juttuja kuunnellessa on Larin lapsuusajan muistotkin tullut koluttua pohjamutia myöten moneen otteeseen. Yksi Larin rakkaista lapsuusmuistoista liittyy hänen ja isäpuolensa yhteisiin hetkiin. Aikanaan heillä oli tapana aloittaa viikko aamu-uinnilla. Lari suuntasi siispä maanantaiaamuisin isäpuolensa kanssa uimahalliin ennen koulupäivän alkua, jossa viikko startattiin reippaalla kuntouinnilla. Uinnin päätteeksi haettiin tietysti herkut uimahallin kahviosta. Maanantaiaamut aloitettiin uinnin jälkeen kahvion lihapiirakoilla, josta sai energiaa kouluviikon aloitukseen, ja tämä lapsuusmuisto ja traditio on Larille yksi niistä erityisen rakkaista muistoista, joka on kultahippusin koristeltuna painettu syvälle muistin sopukoihin sinne rakkaimpien muistojen joukkoon. Yhteinen aika isäpuolen kanssa ja siihen linkittyvät pienet, mutta niin tärkeät yksityiskohdat ja niistä muotoutuvat perinteet ovat tietysti pojalle kuin pojalle tärkeitä.

 dsc_0912

Ei siis ihme, että Lari haluaa tämän perinteen tuoda osaksi myös meidän pienen perheemme perinteitä, joita tässä nyt hiljalleen rakennetaan sitä mukaa, kun Alisa kasvaa. Vauvauintia on nyt takana reippaan kuukauden verran ja nyt parina kertana lauantaiaamuisen vauvauinnin päätteeksi olemme hakeneet kaupasta paistopisteeltä tuoreet lihapiirakat ja menneet kotia nautiskelemaan ne aamupalaksi. Alisa ei tietysti vielä ole lihapiirakkaa saanut, mutta kunhan lapsi kasvaa ja oletettavasti meidän perheen yhteinen uintiharrastus vauvauinnin jälkeenkin jatkuu, niin eiköhän isi hae lihapiirakat silloinkin koko perheelle ja niitä sitten yhdessä herkutellaan aivan kuten Larikin lapsuudessaan. On ihanaa rakentaa oman perheen traditioita, joihin on kerätty joitain juttuja meidän lapsuudesta ja sitten niistä muokataan kaikkien uusien tapojen kanssa meidän oman perheen uudet perinteet. Yksi osa meidän perheen perinnejoukkiota tulee siis varmastikin olemaan lihapiirakoilla herkuttelu uimahallissa pulikoimisen päätteeksi ja sen muiston Alisa saa sitten aikanaan pitää ihan vain itsellään tai ottaa osaksi oman perheensä traditioita.

 dsc_1277

Lihapiirakoilla herkuttelun lisäksi kerkesin tässä viikonloppuna siirtämään blogini aivan uudelle blogipohjalle, kuten varmasti olette huomanneet. Kerkesin muokkaamaan vanhalla pohjalla olevan sivuston hieman uudenlaiseksi, mutta tuossa vanhassa pohjassa ongelmana oli se, ettei postauksia saanut näkymään niin, että etusivulla olisi vain kuva ja otsikko tai vain lyhyt poiminta postauksesta, vaan kaikki postaukset näkyivät kokonaisuudessaan alusta loppuun mikä aiheutti sen, että sivustoa sai selata aika pitkään jos jotain tiettyä juttua etsi. Tämä oli ongelma varsinkin ruokareseptikirjaston osalta. Niinpä siirsin blogin nyt tälle uudelle blogipohjalle, jossa postauksista näkyy vain poiminta kuvan ja otsikon lisäksi. Toivon mukaan tämä nyt palvelee hieman paremmin ja on selkeämpi käyttää. Katsotaanpa nyt josko tämä blogin pohja palvelisi taas hieman paremmin kuin edellinen versio.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: