Ruokakuulumisia

Tänään me vierailimme jälleen lähellä sijaitsevalla Rantakorven tilalla ja innostuimme shoppailemaan lampaanlihaa. Mukaan pakkaseen lähti lampaanjauhelihaa, kyljyksiä sekä niskaa. Näistä olemme kaavailleet, että kokkailisimme Shepherd’s pie:ta, nyhtölammasta ja kyljykset valmistaisimme ihan sellaisinaan herkullisella marinadilla maustettuna. Näiden lisäksi ostimme lammaswurstia sekä aivan ihanaa savuleikkelettä. Tiedän toki, että Rantakorven tilalta ostettu lammas on varmasti parasta mahdollista ja vaikka puhun lampaasta, niin kyseessä on siis karitsanliha, mutta tuosta lammasleikkeleestä voin jo ihan maisteluiden perusteella sanoa, että on aivan ihanaa. Herkuttelimme iltapalaleivät lammasleikkelein ja en ole eläissäni parempaa leikkelettä syönyt. Liha on niin mureaa, että se vain katoaa suuhun ja maku on aivan taivaallinen. Itse asiassa tämä herkku kiilasi tiensä jo suoraan meidän joulupöytään kylmäsavulohen rinnalle, mikäli vain savustettua lammasleikkelettä saamme vielä lisää ennen joulua.

img-20161030-wa0014
Alisakin viihtyi Rantakorvella oikein hyvin 🙂

 

Joku aika sitten saimme myös Larin tädin mieheltä pakkaseen hirvenlihaa ison satsin. Pääsemme siis myös ideoimaan mitä hirvenlihasta valmistaisimme. Hirvikin on aivan superherkullista ja siksi onkin mietittävä tarkkaan, mihin ruokaan tällaista herkkulihaa raaskii käyttää. Ainakin jokin pitkään hauduteltu pata on aina takuuvarma hittiruoka, kun on hirvenlihasta kyse. Myös esimerkiksi hirvenlihahampurilaiset voisivat olla aika mahtavat. Ei saa vastaavia ketjuravintoloista. En malta odottaa, että ennätämme testailemaan kaikkia ihania mielessä pyöriviä reseptejä näistä hirven- ja lampaanlihoista, mitä meillä on nyt pakkasessa yllin kyllin.

 

Tänä iltana vauvan nukahdettua yöunilleen me herkuttelimme suklaalla ja mansikoilla. Touhukas viikonloppu oli kyllä täydellistä päättää löhöilyhetkeen sohvalla ja dippailla Roosa nauha –kampanjan mansikoita sulaan suklaaseen. Tänä iltana ei siis olisi voinut olla parempi omatunto herkuttelusta, kun ensin iltapalaleivän päällä on tutulta lampurilta maailman ihaninta lampaanlihaa, joka on lähellä tuotettua, eettistä, ekologista ja nämä lampaat ovat varmasti eläneet onnellisen, arvoisensa elämän ja sen jälkeen jälkkäriksi on mansikoita, joilla tukee Roosa nauha –kampanjaa ja parin kilometrin päässä Vaajakoskella valmistettua suklaata.

dsc_1615 dsc_1616

Mukavaa alkavaa viikkoa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: