Keittiöön uutta ilmettä

Kerkesinkin jo mainitsemaan, että minuun on iskenyt tässä syksyn mittaan sisustusvimma. Kodin sisustaminen meidän näköiseksemme ja säilytysratkaisuiltaan toimivaksi on ollut pitkään jäähyllä vauvan huonetta lukuun ottamatta, mikä sisustettiin viime keväänä. Tosin käytössä huomasimme, että hieman erilainen huonekalujen järjestely osoittautuikin toimivammaksi vauvan huoneessa, joten nykyisin sänky ja lipasto ovat sielläkin vaihtaneet päikseen paikkaa keskenään, mutta vauvan huoneen tyyliä näet keväällä julkaisemistani kuvista täältä.

 dsc_1713

Nyt syksyllä tuli kuitenkin fiilis, että kodin oleskelutilat saavat pienen pöllytyksen osakseen seuraavaksi. Keittiö, ruokailutila, olohuone ja eteinen pääsivät siis käsittelyyn ja niistä ensimmäisinä keittiö ja ruokapöydälle varattu tila. Suuria muutoksia verrattuna entiseen ei tullut ja investointeja tehtiin hurjan 15 euron edestä, mutta lopputulos on mitä ihanin. Toki ruokapöytämme ja tuolit odottavat edelleenkin vaihtoa, koska ne eivät istu sisustukseemme mielestäni kovinkaan hyvin, mutta ne olemme päättäneet uusia vasta, kun Alisa on oppinut joskus hamassa tulevaisuudessa syömään itse siististi. Ei ole mitään järkeä ostaa uusia pöytiä ja tuoleja nyt Alisan sotkettavaksi, vaan sotkekoon nyt nämä vanhat ihan rauhassa eikä minunkaan tarvitse olla niin hätää kärsimässä, kun sosetta voi toisinaan olla lattiasta kattoon saakka.

 dsc_1721 dsc_1712

Keittiömme on todella pieni ja kolmen hengen ruuanlaitto- ja astiansäilytystarpeisiin sellaisenaan aivan onneton. Jo aiemmin olemme siispä itse hankkineet keittiöön kaksi maalaisromantiikkaa henkivää astiakaappia, joista toinen on kiinnitettynä ruokapöydän yläpuolelle seinään ja toinen seisoo tukevasti jaloillaan keittiössä. Pitkään kuitenkin vielä seinähyllylle on ollut tilausta, koska vähäiset työskentelytasot keittiössä ovat olleet tupaten täynnä tavaraa ja leikkuulaudan mahduttaminen sekaan ruuanlaiton yhteydessä on välillä vaatinut jo sovittelua puhumattakaan siitä jos keittiössä kahdestaan on tehty ruokaa. Niinpä ostin keittiöömme 15 eurolla vanhasta harmaasta laudasta kyhätyn, yksinkertaisen, pienen hyllykön, jonne saatiin nostettua tavaraa pois työtasoilta ja kappas, meillähän mahtuu tekemään nykyisin ruokaa, ihan vaikka kaksistaankin! Hyllyyn sain myös kaappien ja laatikoiden perukoilta kaivaa esille keittokirjani. Koulusta saadun keittokirjan ja omien reseptikirjojemme lisäksi hyllystä löytyvät muun muassa myös matkoiltamme ostettuja ulkomaisia keittokirjoja. Jatkossa tulee varmasti enemmän haettua inspiraatiota esimerkiksi Turkin, Egyptin, Ranskan ja Italian keittiöistä osaksi omaa ruuanlaittoa, kun keittokirjat ovat keittiössä; siinä aivan käden ulottuvilla.

 dsc_1714 dsc_1715

Ruokapöydän päällä meillä ei ole ollut valoa kahteen ja puoleen vuoteen. Tämä johtuu siitä, että kattoomme ei voi kiinnittää mitään, paitsi juuri siihen kohtaan, mihin kattorasia on satuttu lätkäisemään. Meidän ruokailutilassa tuo kattorasia on lätkäisty ihan päin honkia, eikä se ole mistään suunnasta katsottuna keskellä. Meillä taas on ruokapöydän päälle sellainen valaisin, jota ei voi kiinnittää kattorasiaan suoraan vaan se pitäisi ruuvata kattoon kiinni. Tästä syystä siispä lamppu on puuttunut, koska en ole halunnut hankkia mitään muutakaan valaisinta ihanan Chianti-valaisimeni tilalle, vaan olen toivonut, että vielä joku päivä Chianti valaisee ruokailutilaamme. Nyt vihdoin sitten keksin nerokkaan ratkaisun, miten tuo valaisin saatiin kiinnitettyä kattorasiaan ja ruokapöytä käännettiin toisin päin kuin, miten se ennen on ruokailutilassa ollut ja ruokapöytää myös siirrettiin sitten sen mukaan, että vaikka se ei ikkunaan nähden nyt aivan keskellä olekaan, niin valaisin riippuu kuitenkin keskellä pöytää. Oikeastaan sekään ei haittaa, että pöytä ei ole keskellä ikkunaa, koska meidän verhot eivät ole symmetriset keskenään, joten ei siihen oikeastaan edes kiinnitä huomiota, että millä kohtaa pöytä sijaitsee. Lampun kiinnittämiseen tarvittiin pätkä puurimaa kolmeen osaan sahattuna, valkoista spraymaalia, rautalankaa ja vahvaa liimaa. Aikamme äherrettyämme lopputulos ei ehkä ole kaikkein kaunein, mutta lamppu on ja pysyy tukevasti katossa.

 dsc_1718 dsc_1707 dsc_1710

Samalla Lari istutti vielä kahteen siniseen rustiikkisen rouheaan pikkupurkkiin yrttejä, jotka tuovat ruokailutilaan ihanaa vihreää näköä ja hyvää tuoksua. Yrttipurkkeihin pääsi timjami ja basilika eli ne meillä varmasti eniten ruuanlaitossa käytössä olevat yritit. Ruukut ostin vuosi sitten Ranskasta Vichystä, kun olimme siellä matkalla. Ihastuin purkkeihin välittömästä, kun tuolloin bongasin ne pienen, paikallisen sisustusliikkeen ikkunasta ja pakkohan ne oli ostaa, vaikka hinta hieman suolainen olikin. Nyt olen yli vuoden odottanut, että löydän sen täydellisen paikan purkeille, jotta saan ne esille ja nyt ne mielestäni ovat juuri siinä missä kuuluukin.

 dsc_1717 dsc_1701

Nyt on siis keittiö ja ruokailutila tältä erää kunnossa, mitä nyt ehkä jossakin kohtaa vielä keittiöjakkara ja uudet ruokapöydän tekstiilit ovat hankintalistalla. Seuraavaksi keskitynkin sitten olohuoneen sisustuksen uusimiseen ja sinne onkin tulossa sitten ne suurimmat investoinnit ja ulkonäköön tulee todella iso muutos verrattuna entiseen. Siitä pitääkin muistaa ottaa myös ennen-kuvia näytille. Tosin olohuoneen muutokset ovat vielä aivan alkutekijöissään ja ottaa vielä aikaa ennen kuin sisustus siellä on valmis.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: