Kolmen ruokalajin lounas

Tänään tapahtui jotain ihan ihmeellistä. Jotain mikä tapahtui ensimmäistä kertaa sitten vauvan syntymän. Minä nimittäin nautiskelin kolmen ruokalajin lounaan ja olin vauvan kanssa siis kahden kotona. Ja nimenomaan lounaan. Elämässäni en muutenkaan ole kolmen ruokalajin lounaita järin montaa kertaa syönyt, vaan kyllä ne pidemmän kaavan ruokailut ovat enemmän painottuneet päivällisille ja illallisille. Joskus satunnaisesti kolmen ruokalajin lounaan olen saattanut syödä, kun olen esimerkiksi työpäivän aikana käynyt jossakin lounasravintolassa syömässä ja olen saattanut ottaa alkusalaatin, pääruoan ja jälkkärin lounasbuffetista tai sitten matkustellessa olen voinut hemmotella itseäni pidemmän kaavan mukaan nautitulla lounaalla. Nämäkin kerrat ovat laskettavissa varmasti kahden käden sormilla.

 img-20161107-wa0000

Tänään kuitenkin viikko alkoi niinkin juhlallisissa tunnelmissa, että minä ihan oikeasti nautiskelin alkukeitoksi lauantailta ylijäänyttä kurpitsakeittoa, pääruoaksi eilen valmistettua lihapullakastiketta peruna-porkkanamuusilla ja jälkkäriksi mansikka-raparperikiisseliä, jonka Lari valmisti viikonloppuna uunipuuron kaveriksi, mikä oli hautunut yön yli kymmenen tuntia uunissa. Vauvan syntymän jälkeen meillä on kolme ruokalajia nautiskeltu kotosalla päivällisen merkeissä esimerkiksi äitienpäivänä tai kun Lari valmisti minulle illallisen hääpäivälahjana ja kerran olemme ennättäneet Figaroon ihan kaksistaan rauhassa nauttimaan valmiista ateriasta, mutta ei kyllä ole tullut kuuloonkaan, että näin ruhtinaallisiin lounaisiin, varsinkaan ollessani vauvan kanssa kaksin, olisi suotu mahdollisuuksia. Voitte siis vain kuvitella, miten nautiskelinkaan tästä tilanteesta tänään!

 dsc_1705

Larille lähetin töihin kuvat annoksistani myös jo päivällä ja hänen kommenttinsa ensimmäisenä jälkkärikuvaan oli, että et sitten enempää saanut mahtumaan tuohon lasiin sitä kiisseliä. Minun vastaukseni oli, että jäihän tuohon milli tai kaksi vielä matkaa lasin reunaan eli en lainkaan lähtisi sanomaan, että lasi on ääriään myöten täynnä. 😀 Ja tottahan toki jälkkäriäkin pitää nautiskella silloin aimo annollinen jos tällainen tilanne suodaan, että maanantain saa aloittaa näin huikealla lounaalla! 🙂

 dsc_1706

Mukavaa alkavaa viikkoa!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: