Hirvipata ja juuresmuusi (sisältää myös vauvalle sopivan version)

Hirvipata

 

 • 600g hirven paistilihaa
 • 2 sipulia
 • 5 porkkanaa
 • 5 valkosipulinkynttä
 • 2rkl soijaa
 • 3 ½ dl tummaa olutta
 • 5 dl lihalientä
 • 1 tl savusuolaa
 • muutama oksa tuoretta timjamia
 • 2 dl omenamehua
 • 1-2 laakerinlehteä
 • mustapippuria
 • suolaa

 

Kuullota kattilassa pitkään ja hartaasti (noin puoli tuntia) miedolla lämmöllä silputtu sipuli ja valkosipuli rypsiöljyssä. Puolessa välissä lisää soija ja puolen tunnin jälkeen lisää kaikki muut mausteet, lihaliemi, olut ja omenamehu. Kiehauta ja sekoita. Sillä välin, kun kastike on tekeillä, niin ruskista paistopohjaisessa uunipadassa levyllä margariininokareessa siivotut ja pilkotut paistilihat. Kun lihat on ruskistettu, niin lisää pataan porkkanat ja kattilasta kastike. Hauduta uunissa 11 tuntia 110 asteessa uunin alaosassa kannen alla. Tarjoa herkullisen juuresmuusin kera.

dsc_1799 

Juuresmuusi

 

 • 10 perunaa
 • 6-8 porkkanaa
 • 2 palsternakkaa
 • margariinia
 • suolaa

 

Kuori ja pilko perunat, porkkanat ja palsternakat. Laita vihannekset kattilaan ja lisää vettä niin, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Keitä kypsiksi ja kaada vesi pois, mutta ota keitinvesi talteen. Soseuta sauvasekoittimella kasvikset ja lisää keitinvettä sen verran, että koostumus on mieleinen. Lisää makusi mukaan suolaa ja muutama reilu nokare voita. Sekoita sähkövatkaimella, jotta saat hieman kuohkeutta koostumukseen.

 

Vauvan versio hirvipadasta ja juuresmuusista

 

Laita pieneen uunin kestävään astiaan noin 100 grammaa paloiteltuja hirvenlihoja, 1 paloiteltu porkkana, ¼ sipulia pilkottuna, 2 valkosipulinkynttä paloiteltuna, ¼ laakerinlehti, pieni ripaus mustapippuria, 2 rkl omenamehua ja desi vettä. Hauduta uunissa kolmisen tuntia samaan aikaan yllämainitun hirvipadan kanssa. Kun pata on hauduteltu, niin lisää juuresmuusista ennen suolan ja rasvan lisäämistä 6-7 ruokalusikallista muusia vauvan padan sekaan ja soseuta sauvasekoittimella samettisen pehmeäksi. Säädä koostumus vauvalle sopivaksi juuresmuusin keitinvettä hyödyntäen. Pakasta annospusseissa myöhempää käyttöä varten.

 

Alkuperäisen postauksen ” Isänpäivän viettoa” voit lukea täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: