Sisustussuunnitelmia

Kun lumet sitten ottivat ja lähtivät kuten toki oli odotettavissakin tähän aikaan vuodesta, niin minun piristyksenä tähän mustaan ja sateiseen syksyn vaiheeseen on ollut kotimme sisustusprojekti. Sisustaminen minulle on aika hidasta ja aikaa vievää puuhaa. Pohdin nimittäin tarkasti jokaista hankintaani ja mittailen moneen kertaan, että minkä kokoinen kaluste mihinkin kohtaan sopii. Pohdin moneen kertaan, mitä kultakin kalusteelta vaaditaan ja minkälainen haluan sen olevan ulkonäöltään. Tämä pohjautuu siihen, että haluan olla lopputulokseen ehdottoman tyytyväinen ja haluan myös, että valintani kestävät aikaa. Trendien perässä minusta ei ole juoksemaan, vaan toivon, että se sisustus minkä tänään valitsen miellyttäisi vielä vuosienkin päästä.

 

Nyt olen jo useamman viikon etsiskellyt vanhoja kalusteita, jotka voisin itse kunnostaa juuri meidän sisustukseen ja värimaailmaan sopivaksi. Huonekalujemme värit ovat monesti hyvin neutraalia ja luonnonläheistä sävyä. Silloin väreihin ei pääse kyllästymään, koska värimaailmaa voi sitten vaihtaa vaikka tekstiileillä nopeasti ja edullisesti tarvittaessa. Olen viehättynyt aivan sydänjuuriani myöten 50-luvun kalusteisiin. Niiden muotokieli puhuttelee minua jotenkin niin, että aivan kuin kalusteet oikein kutsuisivat luokseen. Löysinkin olohuoneeseemme aivan ihanan 50-luvun pikkulipaston, joka odottaa vielä totaalista muodonmuutostaan. Lipasto tulee saamaan nimittäin maalipesun, pohjamaalin sekä pintamaalin ennen käyttöönottoa, vaikka rakastankin tuota lipastoa jo ihan sellaisenaankin. Samanlaisen käsittelyn tulevat saamaan myös eteisen kalusteet, jotka tosin odottavat vielä löytämistään ja tuunattavaksi olen myös etsinyt vanhaa lampunjalkaa, jollainen on tulossa olohuoneeseemme.

 dsc_1861

Aika paljon on siispä tee-se-itse-nikkarointia luvassa tähän joulun alle, mutta luulen, että tämä on juurikin sitä ihanaa puuhastelua tähän vauva-arjen oheen. Saapahan vähän muutakin ajateltavaa välillä kuin pelkät vaipanvaihdot ja maidon lämmitykset ja josko uuden luominen ja itsensä toteuttaminen antaisivat vähän energiaa tänne kaamoksenkin keskelle, kun tätä vuoden pimeintä aikaa nyt elellään muutama kuukausi. En ole mikään rakennusseppä tai mitenkään erityisen taitava käsistäni. Tapaan kuitenkin sanoa, että muut tekevät mitä osaavat ja minä teen mitä haluan. Tuolla sanonnalla ajan takaa sitä ajatusta, että en todellakaan aina osaa tehdä jotakin asiaa, kun kuitenkin päätän johonkin projektiin ryhtyä. Ajatusmalliini kuitenkin kuuluu sellainen oppija-asenne. Ajattelen, että siinähän sitä tehdessä oppii ja jos ei mene kerta laakista niin kuin piti, niin ainahan voi yrittää uudestaankin. Keväällä esimerkiksi nojatuolia päällystäessäni tai kehtoa kunnostaessani minulla ei ollut hajuakaan, miten tulisin noista projekteista selviämään, mutta niin vain valmista tuli ja lopputulos on mitä ihanin molempien huonekalujen kohdalla. Toivottavasti samoin käy myös näiden uusien projektieni kanssa ja saan nauttia ihanasta lopputuloksesta. Jälleen kerran aiheesta on ainakin katsottu monta Youtube-videota eli teoria ainakin on hanskassa. Toivon mukaan hanskat eivät sitten ole työhön ryhdyttäessä hukassa.

 

Tänään saan vihdoin käsiini värikartat ja –lastut ja pääsen valikoimaan maalisävyjä näihin nyt käsillä oleviin huonekalujen muodonmuutosprojekteihini. En malttaisi odottaa, että pääsisin jo sutimaan pensselin kanssa uutta maalia huonekalujen pintaan ja pikku hiljaa näkemään, miten mielessäni maalailtu mielikuva sisustuksestamme tulee pikku hiljaa ihan eläväksi ja todeksi silmieni eteen. Toivottavasti viikonloppuna olisi aikaa jo ryhtyä ensimmäisen huonekalun kimppuun…

 

One Reply to “Sisustussuunnitelmia”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: