Joulumieli markkinoilta

 

dsc_0011dsc_1956

Tänä viikonloppuna Jyväskylässä järjestetään perinteiset Joulumarkkinat Paviljongilla. Me olemme perinteisesti tykänneet koluta kaikki markkinat läpi ja käydä ostamassa omat tutut suosikit ja aina testailla jotakin uutta, mitä nyt milloinkin markkinoilla vastaan tulee. Tänä vuonna vauvan syntymän vuoksi markkinahumu meiltä on kuitenkin mennyt tyystin ohi. Pienen vauvan kanssa ei tullut kesällä tai syksyllä lähdettyä markkinoille, mutta Joulumarkkinoita ei voinut ohittaa ja nyt on Alisakin käynyt katsastamassa ensimmäiset markkinat ja tervehtinyt jo tutuksi tullutta markkinamyyjääkin, jolta käymme aina ostamassa tutun satsin sinappia, salaatinkastiketta ja valkosipulimajoneesia; nuo meidän ehdottomat markkinaherkut, jotka pitää aina markkinoilta vähintäänkin ostaa. Nuo herkut eivät koskaan meidän kaapissa kauaa vanhene, vaan herkut hupenevat vauhdilla markkinoiden jälkeisinä päivinä ja viikkoina.

dsc_1951dsc_1952dsc_1953dsc_1954 

Tuttujen ostosten lisäksi Lari osti itselle herkuksi kuivattua hirvimakkaraa, johon ihastui täysin ja minä ostin olohuoneeseemme aivan ihanan, sympaattisen pienen tontun, joka sopii paremmin kuin hyvin vartioimaan meidän perheen tuhmuuksia ja kiltteyksiä ja listaamaan niitä muistiin Joulupukille. Tontulla on hatussaan tervanarusta tehty rusetti, josta voi tuoksutella mietoa tervan tuoksua, kun läheltä käy nuuhkaisemassa. Muutenkin Joulumarkkinoilla olisi aivan loputtomasti ostettavaa. Monta markkinakojua täynnä mitä ihanampia pienten lasten vaatteita, täyteläisiä glögejä, mitä maukkaimpia erilaisia juustoja ja loputtomasti erilaisia käsitöitä. Joulumarkkinat ovat myös näin Osta työtä Suomeen –päivän jälkimainingeissa oiva paikka tehdä suomalaisia löytöjä sillä suurin osa markkinoilla myytävistä tuotteista on suomalaista alkuperää ja suomalaisten käsityöläisten taidonnäytteitä. Markkinoilta löytää kyllä ideat joululahjoihin, koristeisiin ja joulupöytäänkin löytyisi vaikka mitä herkkuja ja oiva kattaus myös esimerkiksi suomalaista vaatetusta alkavaan talveen. Ostosten lisäksi meille ainakin markkinoilta löytyi myös oiva annos joulumieltä.

 dsc_0017dsc_1957dsc_1959dsc_1961dsc_1962

Markkinoiden lisäksi joulumieltä nostattaa jouluinen musiikki, jota kuulee markkinoiden lisäksi toki joka marketissa myös näin joulun alla ja tietysti myös Jouluradiosta. Meillä viikonlopun ajan on radiosta kuunneltu välillä perinteistä Jouluradiota ja välillä Rouhea joulu –kanavaa, josta tulee raskaampia joulukappaleita. Mikäs sen ihanampaa kuin odotella joulua joulumusiikki soiden ja pitää hauskaa tuon ihanan vauvelin kanssa lempijoulubiisejä tanssien ja laulaen. Meillä myös joulumieltä tulvii tällä hetkellä uunista, kun ensimmäiset joululaatikot paistuvat siellä ja ovat aivan kohta valmiit. Kodin valtaa ihana porkkana- ja lanttulaatikon tuoksu. Ai että, onneksi kohta on joulu, kun onhan sitä jo taas juhannukselta saakka odotettu!

dsc_1963

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: