Suklaakalenteri

Vähän jälkijunassa viime tinkaan sain kuin sainkin suklaakalenterin viritettyä seinälle. Aivan marraskuun lopulla Lähiömutsin blogista huomasin ihan loistoidean joulukalenterista ja päätin toteuttaa samalla idealla meille suklaakalenterin kaupan valmiin kalenterin sijaan. Onpahan tänä vuonna ainakin hyvää suklaata kalenterissa, kun on itse saanut valita. Kalenterin toteutus meni vain aika myöhäiseen, koska meillä pari päivää on ollut melkoista hurlumheitä! Osta työtä Suomeen –päivän kunniaksihan me kävimme tänään ruokaostoksilla ostamassa viikonlopun sapuskat ja myös joululaatikkoainekset, koska laatikot on tarkoitus paistaa viikonlopun aikana. Ihanaa saada aitoa joulun tuoksua kotiin joululaatikoiden myötä! Ostoksilla pyrittiin kaikki mahdollinen tietysti valitsemaan suomalaisena eikä tuonne ostoskoriin paljoa ulkolaisia tuotteita päätynytkään. Kaneli piti ostaa ulkomaisena, koska Ceylonin kaneli kun ei valitettavasti Suomessa kasva. Myös joulukalenteriin ostettiin suomalaisia, ihania kiiltäviin papereihin käärittyjä konvehteja Fazerilta, joten tämän päivän myötä on hyvä jatkaa joulun odotusta sinivalkoisin mielin. Mites teillä Osta työtä Suomeen –päivä on sujunut? Tuliko tehtyä suomalaisia hankintoja?

 dsc_1940dsc_1942

Kalenteri syntyi siis risukosta haetusta kepistä, erivärisistä villalangoista, jotka löytyivät kaapin perukoilta jo valmiiksi, paperipussukoista, joihin kiinnitin tarroilla päivien numerot, sekä pikkuisista pyykkipojista, joilla ripustin pussukat eri mittaisiin lankoihin. Kalenterin pussukoihin sujautin molemmille joka päivälle suklaan, mutta päätinpä vielä kirjoittaa Larille lisäksi joka päivälle jonkin viestin, missä kerron miksi tänään on hyvä päivä. Mielestäni oli hauska idea antaa vähän positiivista ajateltavaa heti aamuun, sillä eihän sitä mihinkään iltapäivään malta odotella suklaakalenterin kanssa, vaan aamullahan se luukku käydään aina avaamassa heti, kun silmänsä on auki saanut. Idea mukaviin viesteihin tosiaan tuli siitä, kun Lari teki minulle ensin tuon hyvän mielen kalenterin, jossa kertoo 24 syytä, minkä vuoksi rakastaa minua. Pakkohan noin ihanan imelään kalenteriin oli antaa vastaus ja tuoda suklaan lisäksi muutenkin hyvää mieltä joulun alla myös Larille. Larin ensimmäisistä kahdesta luukusta löytyivät viestit ”Tänään on hyvä päivä, koska saa avata joulukalenterin ensimmäisen luukun. Jouluun on alle 3,5 viikkoa aikaa. Hyvää joulun odotusta!” ja ”Tänään on hyvä päivä, koska suklaakalenteri on valmis ja saat suun makiaksi suklaalla. Joko olet suunnitellut milloin paistetaan joulutorttuja? Olet maailman paras joulutortun leipoja!

dsc_1943dsc_1944

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: