Hyvää itsenäisyyspäivää!

On onni asua Suomessa, itsenäisessä Suomessa. Tämän upean maan, näiden vihreiden metsien, tuhansien järvien, henkeäsalpaavaan kauniiden tunturien, valkoisten kinosten, viljavien peltojen, ruokamme tuottavien maatilojen, yllämme kaartuvan sinisen taivaan ja pimeässä leiskuvien revontulien sekä tuikkivan tähtitaivaan ja ennen kaikkea vapautemme tähden isoisämme ja isoisoisämme ovat sodissa puolestamme taistelleet. He ovat taistelleet meille vapauden, itsenäisyyden. Kiitos sotiemme veteraanit siitä uskomattomasta työstä, minkä olette maamme puolesta tehneet!

 dsc_1993

Mitä sitten on vapaus? Mitä merkitsee itsenäisyys? Minulle se merkitsee sitä, että elän Suomessa, jossa me suomalaiset saamme päättää omista asioistamme. Meillä on äänioikeus, myös naisilla, ja saamme äänestää maamme tärkeistä asioista, kuten eduskunnastamme sekä presidentistämme. Meillä on julkinen sananvapaus, ihan jokaisella, eikä sitä valtion toimesta pyritä vaientamaan. Suomessa saat olla juuri se kuka olet kaikissa sateenkaaren väreissä. Maamme on yksi maailman tasa-arvoisimmista. Tänne mahtuvat kaikki ja se on kansakuntamme rikkaus. Olemme saaneet itse rakentaa yhden maailman parhaimmista koulutusjärjestelmistä. Meillä myös kouluun lapset voivat kävellä ilman pelkoa maailman hirveyksistä, mitä jossain muualla lapset joutuvat kokemaan. Vapaassa Suomessamme kaikista pyritään huolehtimaan vauvasta vaariin ja jokainen meistä on tärkeä yhteiskunnassamme. Olemme itse saaneet rakentaa myös yhden maailman kattavimmista terveydenhuoltojärjestelmistä sekä vanhustenhuollon. Vaikka monessa yksityiskohdassa maassamme olisikin paljonkin parannettavaa, niin kokonaiskuvaa katsoessa ja verrattaessa muuhun maailmaan onhan tämä meidän itsenäinen, rakas oma maamme melkoinen lintukoto, josta voimme olla hurjan ylpeitä.

 dsc_1995

Ollaan ylpeitä Suomesta, meidän Suomestamme, omasta lipustamme, kielestämme ja kulttuuristamme. Täällä meillä on hurja määrä kaikkea, mistä voimme olla ylpeitä aina etelän kaupunkilaisista lappalaisiin poromiehiin ja isoista valoissa kylpevistä kaupungeista persoonallisuuttaan huokuviin pikkukyliin. Kaikesta, mitä maamme pitää rajojensa sisäpuolella, voimme olla kiitollisia veteraaneillemme sekä kaikille meille, jotka olemme Suomesta vuosien saatossa rakentaneet hyvän paikan olla ja elää, jokainen omalla pienellä panostuksellaan ja olemisellaan.

 wp_20160319_12_02_24_pro_edited

Ihanaa itsenäisyyspäivää siis ihan jokaiselle! Onnea myös 99-vuotiaalle Suomelle!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: