Rakas Joulupukki

Rakas Joulupukki, 

 

halusin kirjoittaa sinulle pitkästä aikaa. Vuosiin et ole saanut minulta kirjettä, vaikka minä olen joka vuosi saanut monta ihanaa lahjaa jouluisin. Et ole unohtanut minua yhtenäkään vuonna. Olet aika huippu tyyppi, miten voitkin muistaa kaikki maailman ihmiset ja huomioida jokaisen jotenkin aina joka joulu? Minusta tuntuu etten onnistu siinä edes kaikkien omien läheisteni kanssa. 
dsc_2013
Tänä vuonna minulla on ollut melkoisen hurja vuosi. Tähän vuoteenhan on mahtunut koetteleva loppuraskaus, synnytyksen karmaiseva ja samalla niin voimauttava kokemus, upean esikoistyttäremme liittyminen osaksi perhettämme, kivulias ja henkisesti raskas imetystaival, äidiksi opettelemisen toisinaan kivinen ja toisinaan ruusuinen polku ja avioliiton töyssyt perhe-elämän välillä pomppuisellakin tiellä. Parhaani olen yrittänyt vuoden aikana tehdä ja jopa sysätä itseni syrjään, jotta olisi enemmän annettavaa lapselle ja perheelle. Täydellinen en ole kuitenkaan ollut. Uusi elämäntilanne on myös koetellut ja toisinaan olen ollut kuikkuinen ja tiuskinutkin rumasti ja aiheetta. Mutta tiedäthän sinä kaiken tämän, sillä olen huomannut, että olet lähettänyt vakiotontut vartioimaan meitä joka vuosi. Tonttujen kasvot ovat jo tulleet ihan tutuiksi ja he ovat löytäneet omat suosikkipaikkansa kodistamme. Saunassakin istuu yksi apulaisistasi, joten jos joku perheestämme on vähänkään tuhma, niin ei se sinulta jää varmasti kuulematta. 
dsc_2015
Tänä jouluna halusin kuitenkin kirjoittaa sinulle ja esittää muutaman toiveen. En kyllä tiedä, voitko kaikkia toiveita edes toteuttaa, mutta kerron ne silti. Meidän perhettä tänä vuonna on koeteltu etenkin taloudellisesti, joten sitä ajatellen toivon helpompia aikoja tulevalle vuodelle. Nalan terveys on reistannut koko syksyn ja olemme koko perhe olleet Nala-kullastamme huolissamme. Nalan eläinläärikulut ja fysioterapia on koitunut meille todella kalliiksi, joten annathan Nalalle ja toki myös meille muillekin aimo annoksen terveyttä ensi vuodeksi. Terveys on tärkeää siksikin, että oletkin tontuilta varmasti kuullut jo, että olemme lähdössä kesällä pitkälle matkalle Kroatiaan, joten sinne emme ylimääräisiä terveyshuolia kaipaisi kenellekään. Olisi hienoa jos Larillakin pysyisi hampaat suussa matkamme ajan, jotta meidän ei tarvitse turvautua hammaslääkärin palveluihin ihan vieraassa maassa. Myös perheemme luottokiituri eli ranskalaisrouva Peugeot on koetellut kärsivällisyyttä ja rahavarojamme syksyn aikana. Ranskalaisrouva toi mukanaan lähes puolentoista tonnin laskun syksyn myötä, joten toivon myös autorouvallemme parempia aikoja nyt kun on huollettu ja puunattu viimeisen päälle, jotta pääsemme ensi vuonna rautarouvan kanssa mukavalle matkalle ilman huolia. Näiden lisäksihän muistat varmasti, että syksyn myötä meiltä hajosi myös pyykinpesukone, jonka tilalle ostimme uuden, mutta oletkos kuullut sitä, että pari päivää sitten leivänpaahdinkin tuli tiensä päähän. Toivoisinkin tavallisen leivänpaahtimen sijaan uutta, hienoa, vintagehenkistä 50-luvusta muistuttavaa, pastellinsinistä leivänpaahdinta. Ne ovat kyllä aika hintavia, joten ymmärrän jos niin kallis lahja ei pukinkonttiin tänä vuonna mahdu mukaan. Jos näin on, niin säästän toivomaani leivänpaahtimeen rahat sitten kevään korvalla itse. Halvempia lahjatoiveita olisivat piilolinssit ja sähköhammasharjan vaihtopäät. Sellaiset käyttötavarat,  joita kuitenkin arjessa tarvitsee, helpottaisi tätä rahatilannettamme, kun näitä kuluja äitiyslomalla on riittänyt vähän liiankin kanssa. 
dsc_2014
Toivoisin myös vähän hemmottelua ihan vain itselleni. Muistat ehkä miten Joulumuori jalkojaan soimasi aikoinaan raskauden ja synnytyksen jälkeen, kun pientä vauvaa on hyssytelty sylissä yöt läpensä sekä päivällä työnnetty rattaissa kilometritolkulla ja jo raskauden aikana ylimääräiset kilot pistävät kintut koetukselle. Siinä joutuivat jalat koville myös minulla, joten lahjakortti kunnolliselle jalkahoitajalle olisi luksusta. Tästä lahjatoiveesta vinkkasin kyllä Larillekin, mutta voihan se olla, että Larilla onkin aivan muut lahjaideat jo mielessään. Luksusta meidän matkalaisten reissukassiin olisivat myös kevyet ja pieneen tilaan menevät, ihanat Hamam-pyyhkeet. Tällaisista kylpypyyhkeistä olisin ikionnellinen. Ne tulisivat varmasti ahkeraan käyttöön niin kotona kuin reissussakin. 
dsc_2017
No olihan siinä taas aikalailla toiveita. Tuppaan aina vähän innostumaan lahjalistani kanssa, anteeksi siitä. Jätin listastani pois kuitenkin kaikista kalleimmat toiveeni eli pienen ja kompaktin järjestelmäkameran sekä uuden läppärin, sillä uskon niiden olevan aivan liian kallita toiveita täksi jouluksi. Olen ollut toisinaan aivan liian kuriton ja tuhma, jotta uskaltaisin noin kalliita lahjoja toivoa, mutta ensi vuonna lupaan yrittää olla niin kiltisti koko vuoden, että olisin ehkäpä nuo, tai ainakin toisen, sitten silloin vuoden päätteeksi ansainnut. 
dsc_2018

Ihanaa joulua sinulle Joulupukki ja tsemppiä isoon lahjaurakkaan. Kiitos, että tuot maailmaan niin paljon pyyteetöntä iloa ja riemua! Muistathan pakata rekeen jouluksi mukaasi myös ison termarillisen kuumaa, pakkastuiskussa lämmittävää glögiä sekä hiukopalaksi paksun siivun kinkkua sekä monta joulutorttua! Porotkin tykkäisivät varmasti jouluherkuista raskaan matkan varrella. Sopisiko niille muutamat piparit herkuksi, jotta matka taittuisi jouhevasti? 

 

 

Jouluisin terveisin, 

Katriina 

 

P.S. Me täällä jo mietimme jos ensi talvena tulisimme ennen joulua moikkamaan sinua, muoria, tonttuja ja poroja sinne pohjoiseen. Ajattelimme matkustaa sinne yöjunalla, koska pitkä matka taittuisi koko perheellä mukavasti nukkuessamme tasaisessa junan kiskojen kolkkeessa hyvät yöunet. Aamulla ennättäisimme syödä vielä ravintolavaunussa vatsat pullolleen puuroa ennen kuin olisimme perillä ja sitten kiiruhtaisimme luoksesi. Voidaan sitten olla apuna vaikka paketoinnissa tai auttaa muoria jouluruokien valmistamisessa, kun tavataan. Lari valmistaa todella hyvää imellettyä perunalaatikkoa, odotahan vain kun pääset maistamaan. Minä puolestani osaan koristella ja paketoida kauniisti. Osaisikohan Alisa jo silloin laulaa sinulle jonkin kivan jouluisen laulun? 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: