Geelisormivärit perheen pikkuiselle

Tänään perhepiiriimme mahtui kahdetkin syntymäpäivät. Oli siispä aika taas askarrella syntymäpäiväkortti ja tällä kertaa Alisa pääsi toimimaan ihan itse taiteilijana. Alisa tuppaa vähintäänkin maistamaan aivan kaikkea, mitä käsiinsä saa. Vauvalle tyypilliseen tapaan Alisakin tutustuu maailmaan suun kautta, jolla tunnustellaan erilaisia koostumuksia, makuja, lämpötiloja ja hajuja. Ensin kosketaan käsin, tutkitaan ja sitten sujautetaan pieneen suukkuun kaikki pikkukivistä lähtien vanhempien silmän välttäessä, niinhän se vauvojen kanssa menee. Päätimme siispä kaupasta ostettujen sormivärien sijaan valmistaa Alisalle sormivärit itse, jotta voimme olla täysin varmoja, että värit ovat Alisalle turvallisia ja jotta hän ihan oikeasti pääsee toteuttamaan itseään sormiväreillä eikä meidän vanhempien tarvitse olla koko ajan estelemässä ja kieltämässä. Niinpä geelimäiset sormivärit syntyivät vedestä, maissitärkkelyksestä sekä elintarvikeväristä ja näitä geelivärejä jos Alisa sujauttaa suuhunsa osana maailmantutkimusmatkaansa, niin siitä ei varmastikaan mitään pahaa tapahdu, korkeintaan maissitärkkelys nyt saattaisi laittaa rupsuttamaan, jos sitä hirveitä määriä alkaisi syömään.

 img-20161211-wa0010

Geelisormivärit vauvalle/taaperolle

 

  • 1dl maissitärkkelystä
  • 3dl vettä
  • 3tl elintarvikeväriä

 

Sekoita kaikki ainekset tasaisesti sekaisin pienessä kattilassa vispilällä. Kuumenna seosta levyllä keskilämmöllä koko ajan pohjaa myöten sekoittaen, jotta neste pysyy liikkeessä. Kun seos alkaa paksuuntua, nosta kattila levyltä ja vispaa tasaiseksi geeliksi. Kaada geeliväri pakastusrasiaan ja sulje kannella. Anna geelivärin jäähtyä kunnolla ennen kuin annat värit lapsen taiteilijahetken iloksi. Mikäli haluat syvemmän värin, käytä enemmän elintarvikeväriä suhteessa muihin aineksiin. Kannella suljettuna värit säilyvät myös seuraavaan käyttökertaan, joten seuraavalla kerralla picassomaisen inspiraation hetkellä ei muuta kuin paperi ja värit esille ja itsensä toteuttaminen voi taas alkaa. Valitse aina kerrallaan käytettäväksi vauvalle sellaisia värejä, joita sekoittaessa syntyy kauniita värejä. Jos annat vauvalle esimerkiksi punaista ja vihreää, paperilla lopputulos on todennäköisesti lähinnä ruskea, mutta jos annat vaikka sinistä ja punaista, niin paperille syntyy myös kauniita violetteja sävyjä. Meillä oli käytössä vaaleanpunaista ja keltaista ja siitä paperille syntyi myös oransseja vivahteita.

 img-20161211-wa0009

img-20161211-wa0014

 

Korttiin teippasin maalarinteipillä sanan ”Mummu”, sillä olihan kortti menossa Alisan mummulle, jonka syntymäpäivää tänään juhlistettiin. Kun Alisa oli taiteillut värit haluamallaan tavalla ympäri korttia, niin irrotin varovasti maalarinteipit reunoilta ja Mummu-sanasta, jolloin korttiin jäi kiva teksti Alisan taideteoksen ympäröimänä. Samalla idealla syntyisi myös ihanat, persoonalliset joulukortit näin joulun alla! Vesipohjaiset värit saavat paperin herkästi käpristymään, joten kun pinta on kuivunut kosketuskuivaksi, kannattaa kortti siirtää vaikkapa painavan kirjan alle tekeytymään, jotta se pysyy suurin piirtein suorana. Ihania hetkiä askarteluun perheen pikkuisten taiteilijoiden kanssa!

 dsc_2020 dsc_2019

 

Tänään on myös perhepiirissämme toinenkin syntymäpäivä merkitty almanakkaan. Larin joulukalenterista löytyi lappu, jonka teksti kuului näin: ”Tänään on hyvä päivä, koska on isäsi syntymäpäivä. Isäsi olisi ylpeä pojastaan, jos olisi täällä tänään, koska omasta pojasta on kasvanut mitä esimerkillisin isä. Sytytetään kynttilä isäsi muistolle.” Näin siis teimme. Kynttilä Larin isän muistolle ja hyvää syntymäpäivää myös hänelle sinne jonnekin.

 

3 Replies to “Geelisormivärit perheen pikkuiselle”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: