Joulu kotona

dsc_2086 dsc_2087

 

Me olemme viettäneet monta vuotta joulut jossakin muualla kuin omassa kodissa. Monesti myös tien päällä, koska lapsuuden perheemme ovat ripoteltuina eri puolille Suomea. Siksipä tänä jouluna päätimme, että tämä perhe linnoittautuu oman kotinsa suojiin ja kerrankin laitamme oman joulun, ihanat omat koristeet, kannamme sisälle joulukuusen, paistamme herkullisen kinkun ja nautiskelemme joulusta juuri niin kuin itse haluamme. Sellainen on meidän joulumme tänä vuonna.

 

dsc_2089

 

Kun joulusiivous saatiin kaikilta osin vihdoin ja viimein tehtyä, niin vuorossa oli kodin koristelu. Kuusi kannettiin sisälle ja ihana metsäinen tuoksu levisi kotiimme välittömästi. Tuntui ihan, että joulu saapui kotiin. Aitoa kuusta ei vain voita mikään ja siitä jos mistä joulumieli heräilee viimeistään. Kuusen koristelun lisäksi viimeisetkin tontut hyppivät hyllyille ja pöydille ja joululiinat kaivettiin kaapin perukoilta esille jälleen vuoden jälkeen ja silitettiin pöytien ja lipastojen päälle. Nyt on kyllä ihana katsella puhtoista kotia ja kauniita koristeita. Me olemme jo aikalailla valmiita joulun tuloon.

 

dsc_2090 dsc_2094

 

Saa nähdä muuten, että miten meidän olohuoneeseen mahtuu joulukuusi, hunsvotti koira ja pikkuisen utelias kahdeksan kuinen vauveliini. Kuka näistä kolmesta on ensimmäisenä kumossa? Selvitäänkö joulunpyhien yli ilman, että kuusi kaatuu? Kerkeääkö joku läpyttelemään kuusen jalasta vedet ympäri olohuoneen lattiaa ennen kuin äiti tai isä kerkeää väliin?

 

dsc_2091 dsc_2092 dsc_2093

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: