Lahjavalvojaiset

Joulupukki toi mukanaan meille hirveästi lahjoja, paljon enemmän mitä osasimme edes toivoa. Kaikkien lahjat olivat todella mieluisia ja yllätyksiäkin mahtui joukkoon. Alisakin oli kerennyt olemaan pukin salainen pikku apuri ja paketoimaan oman yllätyksensä lahjapussiin. Nala sen sijaan oli onnessaan omista lahjoistaan, sillä hänellekin oli muutaman paketin pukki tuonut mukanaan.

 dsc_0144

received_10154579239427702

Alisan paketeista paljastui paljon ihania vaatteita kevääksi, uusi uimapuku kevään uinteihin, Muumi-emalimuki sekä muumipyyhkeitä, nukke ja pieni käsilaukku, jotka olivat matkanneet Saksan maalta Hampurin joulutorin hulinoista saakka, leppäkerttu-marakassit, ensijunarata, eläinaiheiset nuppipalapeli ja tunnustelukirja sekä vauvapulkka lämpimällä lampaantaljalla varustettuna. Alisa on ollut aivan innoissaan uusista leluistaan ja junaratakin Alisalle jo koottiin, vaikka Alisa ei vielä kauheasti junalla osaakaan puksutella, mutta tämän Vauvazillan junarataleikit tällä hetkellä ovatkin enemmänkin sellaisia ”hajoita ja hallitse” –tyyppisiä leikkejä. Ihanan upottavan ja pehmeän kainuun harmaksen taljan joulupukki oli pienelle vauvalle hakenut Rantakorven tilalta. Lampaantalja ennätettiin sovittamaan jo punaisen pulkan ylle ja lähdimme pulkkailemaan ulos, jotta Alisa pääsi laskemaan mäkeä uudella pulkallaan.

 dsc_0161 dsc_2211 dsc_2219

Nala sai lahjaksi herkkuja ja pari uutta lelua. Nala oli onnessaan herkuista, sillä Nalan sairastelujen vuoksi loppusyksyn tiukka erityisruokavalio sai päätöksensä juuri parahiksi jouluksi, joten vihdoin Nalakin sai taas herkutella luvan kanssa. Lelutkin olivat mieluisia ja uutta palloaan Nala on vingutellut, noutanut ja heitellyt pitkin joulua ja Alisakin oppi samalla heittämään Nalalle palloa. Tuo touhu on Alisasta niin hauskaa, että se saa pienen vauvan aina kikattelemaan, kun Nala juoksee hänen heittämänsä pallon luo. Lisäksi Nala sai jo Kroatian matka ensi kesän suunnitelmissa siintäen lahjaksi vesilelun, joka lähtee reissuun mukaan varmasti ja sen lelun kanssa pidetäänkin sitten rutkasti hauskaa suolaisten vaahtopäiden lyödessä rantahiekkaan ja auringon lämmittäessä siniseltä taivaalta saaden veden pinnan kimaltelemaan kuin kristallin.

 

Larin paketeista paljastuikin sitten yllättäen pastakone. Tämä lahja yllätti Larin täysin, sillä hän ei ollut osannut yhtään odottaa tällaista lahjaa, mutta heti alkoi suunnittelu, että millaisia ruokia aletaan ensimmäisenä testaamaan. Ilmaan lenteli ideoita ainakin lasagnesta, jossa on itsetehdyt pastalevyt sekä pekoni-juustotäytteiset raviolit. Lari sai lahjaksi myös toivomansa muistikortin, joten kohta pääsen vihdoin esittelemään teille toivon mukaan Larin isänpäivälahjankin, josta ei vielä olekaan täällä blogin puolella ollut mitään puhetta, sillä lahja on odotellut juurikin tuota kunnollista muistikorttia. Alisa puolestaan oli askarrellut isille aivan ihanan joulukuusen koristeen ja veikkaan, että tuo lahja tulee olemaan kaikista pitkäikäisin tämän joulun lahjoista. Kuusenkoriste tullaan kaivamaan säilöstä esille varmasti vielä 50 vuodenkin päästä ja haurastunut kartonkikoriste ripustetaan varoen kuusen oksille joka joulu.

 dsc_2200

Minun paketeistani löytyikin sitten juurikin niitä asioita, joita täällä blogissani nostin esillekin. Sain lahjakortin jalkahoidon ammattilaiselle, joka tekee perusteellisen jalkahoidon arjessa väsähtäneille jaloilleni. Ah, ihanaa! Voin vain kuvitella, miten jalkani tulevatkaan nauttimaan käsittelystä. Yhdestä paketista paljastui itsetehty merinovillainen rusettipanta, joka oli aivan ihanantuntuinen päähän ja kauniskin vielä. Ulkoillessa kerkesin pannan jo testaamaan ja korvat pysyivät hyvin lämpimänä! Sitten sain aivan yllättäen KonMarin! Blogimaailmassa KonMari-kirjasta on kohistu jo pitkään ja tuntuu, että käyttöön on jo vakiintunutkin tietyt sanonnat tuohon suosittuun kirjaan liittyen, kuten vaikkapa jos onnistuu järjestämään ja siivoamaan jonkin paikan todella perusteellisesti ja tiptop, niin voidaan sanoa, että tästä suorituksesta olisi KonMarikin ihmeissään/ylpeä. En kuitenkaan itse tuota kovasti hehkutettua kirjaa ollut vielä lukenut, mutta nyt joulunpyhinä olen jo kerennyt kirjan avaamaan ja monta kymmentä sivua lukemaan mielenkiintoista teosta. Paketista paljastui myös legginsit ja sitten Larin yllätys, josta voisin melkeinpä olla näreissäni, sillä Lari oli tehnyt ensi vuodelle jokaiselle kuukaudelle oman kirjekuorensa ja aina kuun ensimmäinen päivä saan avata sen kuun kuoren. Kuoresta sitten paljastuu milloin mitäkin. Vaikka lahja on siis superhauska idea, niin on se samalla ärsyttäväkin, sillä malttamaton luonteeni haluaisi avata kaikki kuoret jo nyt samantien! Tuosta lahjasta on ainakin iloa koko ensi vuodeksi ellei Lari ole sitten jaellut siivousvuoroja kirjekuorissa, mutta uskoisin, että ennemminkin kuoret sisältävät jotain ihanaa ja hauskaa.

 dsc_0164

Yhteiseksi lahjaksi saatiin Kroatian reissua silmällä pitäen matkakokoisia erilaisia ihania suihkusaippuoita ja kotispahan ihana jalkahoitosetti sekä käsirasva. Lisäksi saimme sähköhammasharjoihimme uudet päät. Noille oli todella tarve, nimittäin ehkä viimeinen asia, mistä muistaa vauva-arjessa huolehtia, on hammasharjan pään vaihto säännöllisin ajoin enkä kehtaa edes sanoa kauanko edelliset päät olivat olleet käytössä, liian kauan joka tapauksessa. Saimme myös pienen lasipurkin, jossa mukana oli viesti:

 

”AVIOPARIN KEHURASIA

Käyttö:

Pienelle palalle paperia,

muista toista kehua.

Käyttää saa rasiaa,

niin usein kuin haluaa.

Kun kumppania muistaa välillä kiittää,

se paria yhteen tiukemmin liittää.

Arjessa huomaat teon kauniin,

paperille kirjoitat lauseen auliin.”

 

Mikä ihana ajatus parisuhteen hoitamiseksi ja virkistämiseksi! Tämä rasia löytää meiltä paikkansa aivan varmasti ja tulee myös saamaan täytettä aina, kun siihen aihetta on eli toivottavasti usein. Myös joulukahvi ja –tee oli löytänyt tiensä lahjapussiin. Tulevana vuonna pääsemme myös kaksin elokuviin ja saimme myös hieman rahaa lahjaksi, joten nyt sitten mietitäänkin, että käytetäänkö rahoja uuteen leivänpaahtimeen vai laitetaanko ne pesämunaksi uutta läppäriä varten vai olisiko jotain muita ideoita joululahjarahojen käyttämiseksi. Ehkäpä yksi suloisimmista lahjoistamme Alisan tekemän lahjan lisäksi oli kummipojaltamme ja hänen perheeltään saatu kortti, jonka kummipoika oli omalla pienellä jalankuvallaan koristanut. Pienistä varpaista ja kantapäästä muodostui lumiukko kortin kanteen.

 dsc_0165

Lahjoistamme olemme aivan mielettömän iloisia ja kiitollisia. Lahjat osoittivat taas sen, että ollakseen mieluinen lahjan ei ole tarvinnut maksaa maltaita ja että kekseliäisyydellä ja viitseliäisyydellä voi ilahduttaa niin perin pohjaisesti. Kiitos ihan jokaiselle, joka meitä on lahjalla tai kortilla muistanut. Kiitos!

dsc_2235 dsc_2240

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: