Vuoden 2016 kohokohdat

Listasin vuosi sitten odotuksia ja toiveita vuodelle 2016, jotka pääset lukemaan uudestaan täältä. Nyt, kun luin tuon vuoden takaisen postauksen uudelleen kirjoitettuani ensin tämän tekstin lähes valmiiksi, huomasin, että vuosi on ollut kutakuinkin sellainen, millaiseksi sen vuosi sitten kuvittelinkin. Mietitäänpä siispä hetki kulunutta vuotta ja mitä se toikaan tullessaan.

 

Tämä vuosi on ollut elämäni huikein, mikä on ehkä sinällään outoa minulta sanoa niin, koska ennen tätä vuotta esimerkiksi matkustaminen on ollut itselleni yksi niistä suurimmista onnellisuuttani nostattavista asioista elämässä. Matkakokemukset ovat tuoneen arjen keskelle wow-elämyksiä ja sisältöä. Tämä vuosi sen sijaan on ollut enemmän kuin koskaan nimenomaan ihan sitä tavallista arkea ja kotitöitä ja ulkomaille en ole päässyt kertaakaan ja silti sanon, että vuosi on ollut elämäni huikein. Löiköhän joku minua alkuvuodesta paistinpannulla päähän? No, vitsailut sikseen, kaikessa huikeudessaan vuosi on ollut tosiaankin elämäni parasta aikaa ja niin paljon on tapahtunut vain 12 kuukauden aikana, etten meinaa itsekään pysyä muutoksessa mukana. Olen joskus kuullut sanonnan, että ainoa pysyvä asia elämässä on muutos. Toisaalta se on pelottavaa, sillä ne asiat, jotka nyt on hyvin ja tekevät minut onnelliseksi, haluaisi pitää sellaisinaan, mutta kuten sanonta sanoo, niin nekin asiat tulevat muuttumaan ajan saatossa. Toisaalta taas sanonta on lohdullinen, sillä ne asiat, mitkä ovat huonosti ja aiheuttavat huolta, tulevat myös jokainen asia ajallaan muuttumaan. Tämä vuosi on tosiaan ollut yhtä muutosten tuulta, joka on välillä puhaltanut hirmumyrskyn lailla pistäen kaiken uuteen uskoon kertaheitolla, toisinaan yllättänyt pohjoisen puuskana, joka saa vilun hypähtämään selkäpiihin ja lehdet lennähtämään maasta, toisinaan se tuuli on hiljaa hiveltänyt lämpimänä ja lempeänä etelästä, joskus heittänyt helmoja korviin ja ravistanut hihan suusta, mutta kaikista eniten tämä tuuli on pyyhkinyt hiukset kasvoilta sivuun, jotta korvasta korvaan levittäytyvä hymy näkyisi leveämpänä.

 

Vuosi alkoi heti iloisilla uutisilla, sillä saimme tietää, että oman esikoisen lisäksi saamme myös kummilapsen, joka oli meille molemmille ensimmäinen. Kummilapsemme on tuonut meille elämään hurjasti iloa. Hänen ristiäisensä ja kaikki kohtaamisemme vuoden aikana ovat olleet täynnä iloa ja rakkautta. Kummipoikamme on ehdottomasti yksi vuoden kirkkaista kohokohdista!

 

WP_20160227_13_31_57_Pro_edited

 

Vuoden alussa jäin äitiyslomalle. Tuo hetki kuuluu ehdottomasti vuoden kohokohtiin, sillä työuran aloitettuani kuukauden kesälomia pidempiä vapaita töistä minulla ei ole ollut ja jo kouluaikana kesälomat ja muutkin loma-ajat olivat minulle työntäyteisiä. Äitiysloman alku oli myös se käännekohta, jossa alettiin hiljalleen kääntää uutta lehteä elämäni kirjassa esille ja maalaamaan uutta tarinaa tyhjälle, valkealle sivulle. Pitkä katko työelämästä on ehdottomasti tehnyt hyvää ja toimistopölyn tuulettaminen elämästä totaalisesti on tuonut varmasti ihan uutta virtaa kaikin puolin. Pidempi tauko työstä ja omaan elämäänsä täysillä keskittyminen, vaikka se ei arkea kummempaa olisikaan, on kyllä ehdottomasti suositeltavaa ihan jokaiselle. Jos sitä vapaata ei ole mahdollista pitää äitiysloman, vanhempainvapaan tai hoitovapaan muodossa, niin ehkäpä sitten vuorotteluvapaa tai joku vastaava järjestely voisi mahdollistaa vapaan?

 

WP_20160329_20_29_26_Pro_edited

 

Seuraava vuoden huippuhetki on ehdottomasti synnytyksen kokeminen. Synnytys näyttäytyi minulle alkuun pettymyksenä, koska kehoni ei osannut käynnistää synnytystä itse niin kuin luonto sen on tarkoittanut, mutta pienen alkupotkun jälkeen oli upeaa nähdä ja kokea, mihin oma keho tiukan paikan tullen oikeasti pystyykään. Kaikessa karmivuudessaan synnytys oli kuitenkin voimauttava kokemus ja minut valtasi suunnaton ylpeys siitä, että osasin sitten kuitenkin lopulta synnyttää ja kestin koko shown ilman puudutteita tai särkylääkettä kummempaa kivunlievitystä. Tosin luomusynnytys ei ollut oma valintani, vaan siihen jouduin olosuhteiden pakosta synnytyksen edetessä niin hurjaa vauhtia, ettei mitään kivunlievitystä yksinkertaisesti keretty antamaan.

 

Synnytyskokemusta seurasi heti perään vuoden ja koko elämäni paras hetki eli esikoisvauvani syntymä. Tuo hetki oli ehdottomasti elämäni mullistava tapahtuma. Siihen eivät sanat riitä kuvailemaan sitä tunnetta, kun vastasyntyneen vauvansa saa rinnalleen. Vauvan iho on vielä valkean kinan peitossa aivan kuin hänet olisi juuri rasvattu ja pienestä suusta kuuluu ensiparkaisu sen merkiksi, että hei äiti ja isi, täällä ollaan, maailmassa ja kaikki on hyvin. Se hetki, kun saa ensimmäisen kerran tervehtiä omaa lastaan ja toivottaa hänet tervetulleeksi meidän perheeseen, ei unohdu mielestäni ikinä.

 

IMG-20160403-WA0002

 

Pian vauvan syntymän jälkeen saimme juhlia ristiäisiä, joissa Alisa sai kauniin, tarkoin harkitun ja rakkaudella valitun nimensä. Ristiäiset olivat ehdottomasti tämän vuoden ihanimmat juhlat ja niitä saimme juhlia iloisissa tunnelmissa kera perheen, kummien ja lähimpien sukulaisten.

 

DSC_0103_edited_edited

 

Vauvan syntymästä alkoikin sitten pitkä, mutta samaan aikaan niin ohikiitävän nopea ajanjakso, kun vauva ensimmäisen elinvuotensa aikana kasvaa ja kehittyy aivan silmissä.  Kehityksen seuraaminen on täynnä viikko viikolta hienoja hetkiä ja vuoden kohokohtia, joista on perheenä yhdessä joka kerta iloittu yhtä paljon. Kehityksen virstanpylväistä niitä hienoimpia ja ikimuistoisimpia ovat ensimmäinen hymy, ensimmäinen nauru, ensimmäinen kierähdys, ensimmäinen ruokailu syöttötuolissa, ryömimään oppiminen, ensimmäisen hampaan puhkeaminen, konttausasentoon nouseminen, ensimmäinen vilkutus ja jaloille nouseminen. Kaikki nuo hienot hetket ovat mahtuneet vuoteen 2016 eli on sanomattakin selvää, että vuosi on ollut täynnä jatkuvaa ylpeyden ja ilon tunnetta oman lapsen huikean kehityksen johdosta.

 

WP_20160415_21_22_17_Pro_edited

 

Tämän vuoden kohokohtiin lukeutuu myös kesäkuinen Queenin keikka, minne emme ikinä olisi uskoneet pääsevämme, kunnes yllättäen konserttiliput paljastuivat lahjapaketista vuosi sitten jouluaattona. Konsertti oli meille Larin kanssa jo itsessään huikea elämys, mutta myös ensimmäinen hetki vauvan syntymän jälkeen, kun saimme viettää hetken myös kahden kesken ja ajatella jotain muutakin kuin vaipanvaihtoa, vaikka kyllähän se hotellissa kummien hoidossa oleva vauva keikankin ajan vähän väliä pyöri aika tiiviisti mielessä.

 

WP_20160603_21_45_05_Pro_edited

 

Vuoteen mahtui myös äitien- ja isänpäivät, jotka olivat meille ensimmäiset laatuaan vanhempina. Nämä päivät tuntuivat saavan aivan uuden merkityksen, kun itse on vanhempi. Jotenkin juhlapäivät toivat myös mieleen ajatuksen siitä, ettei se ole mikään itsestäänselvyys, että meitä tässä nyt vanhempina juhlitaan ja lapsen saamista ja vanhemmuutta todella osasi arvostaa. Päivän tärkeintä antia olikin nimenomaan perheen kanssa yhdessä vietetty aika.

 

WP_20160508_19_08_52_Pro_edited WP_20160508_18_19_57_Pro_edited

 

Matkustaminen ei enää ole numero yksi elämässä, mutta ehdottomasti se on meidän perheelle edelleen asia, joka tuo iloa ja tavoiteltavia kokemuksia ja elämyksiä. Tälle vuodelle haaveilin vuosi sitten mahdollisesta roadtripistä Norjaan, mutta vauvan syntymän myötä ulkomaanmatkahaaveet lykättiin suosiolla eteenpäin, sillä oman vauvan kanssa kotosalla vietetty aika nousikin arvoonsa arvaamattomaan. Halusimme rauhoittaa ja pyhittää vauvan ensimmäisen vuoden ihan vain meidän perheelle ja toisiimme tutustumiseen. Matkasuunnitelmien teko ensi vuodelle onkin sitten ollut yksi vuoden kohokohtiin kirjattavista asioista, sillä tänä vuonna tosiaan ulkomailla ei ole päästy käymään ja ensi vuoden kahden kuukauden ulkomaanloma tuntuu aika kihelmöivältä ja kutkuttavalta suunnitelmalta. Perheen yhteisen reissun ja ennen kaikkea yhdessä olemisen suunnittelu on ollut todella mukavaa, koska lomallamme koko perhe saa olla koossa ja nauttia elämästä ilman tavallisia työarjen tuomia velvoitteita. Kyseessä on myös pitkäaikaisen unelmamme toteuttaminen eikä ihan mikä tahansa reissu, joten siksikin matkasuunnitelmien teko on ollut erityisen hauskaa.

 

Vuoden kohokohtiin kuuluu myös ensimmäinen joulu perheenä. Tästä joulusta meille jää ihanat muistot muun muassa mantelin metsästyksestä, mikä jatkui vielä lounaallakin, joulusaunasta, missä vesi pärskysi, kauniista koristellusta jouluisesta kodista, herkullisista joulupöydän antimista, pukin vierastamisesta ja lopulta hieman pukin sylissä nauramisestakin, vaikka edelleen joulupukki ujostutti Alisaa, ihanista lahjoista, rauhasta, ilosta ja tunnelmallisuudesta.

 

img-20161224-wa0003

 

Ennen kaikkea kaikesta selviäminen on yksi vuoden kohokohtiin kirjattavista huomioista. Vuosi on sisältänyt raskaita hetkiä ja vaiheita, kuten synnytyksestä palautumista, vauva-ajan väsymystä, imetysvaikeuksia, Nalan terveyshuolia ja rahallisia takaiskuja, joten yksi kohokohta ehdottomasti on kaikesta tästä yhteistuumin selviäminen, mikä sitoo entisestään perhettämme yhteen. Tämänkin vuoden ja etenkin tämän vuoden jälkeen voidaan siispä iloisina todeta, että meidän perhe on tosi hyvä tiimi, jonka saumat on hitsattu taas hieman tiiviimmin yhteen.

 

Kiitos vuosi 2016! Olit ikimuistoinen ja mahtava ja ennen kaikkea kiitos esikoisestani, elämäni parhaasta lahjasta!

 

img-20161227-wa0002

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: