Ennustuksia tulevalle vuodelle

Aloitetaanpa vuosi heti reippaasti koko tulevaa vuotta ennustaen. Eilen valoimme tinat ja perinteen mukaisesti mekin niistä pyrimme tekemään ennustukset tulevasta. Onko edessä onnea vai onnettomuutta, terveyttä vai sairautta, ystävyyttä vai epäsopua, rikkautta vai tyhjiä taskunpohjia? Ennustustapoja on useita ja me päädyimme kolmeen erilaiseen tinan tulkintatapaan. Ensimmäinen on tinavalun tulkitseminen sellaisenaan eli valusta tutkitaan sen muotoa, moniosaisuutta, sileyttä, röpelöisyyttä sekä erillisiä pisaroita. Toinen tapa on asettaa valu seinää vasten ja valolla heijastaa varjokuva seinälle. Tästä varjokuvasta pyritään sitten löytämään erilaisia muotoja, hahmoja, tavaroita ja muita asioita. Varjokuvia tulkitaan sitten valmiiden ennustusten pohjalta. Mikäli valmista ennustusta ei löydy, niin kolmas vaihtoehto on se, että varjokuvaa pyritään itse tulkitsemaan ja pohtimaan, mitä tinavalu ja sen muodostama varjokuva meille tahtoo kertoa tulevasta vuodesta. Näin meille tinat kertoivat vuodesta 2017.

 

_20170101_164337

 

Nala

 

Nalalla ei röpelöisyyttä ollut tinassa lainkaan ja senhän tiedämmekin, että Nala on ennemminkin perheemme rahareikä kuin rahasampo, joten rikkauksia Nalan valusta ei edes odotettu. Sileä pinta povaa tylsää vuotta sekä rauhanaikaa, mutta se voi myös tarkoittaa huonoa terveyttä. Tiedossahan meillä on, että suurella todennäköisyydellä Nalan terveyshuolet ovat tulleet jäädäkseen, joten toivottavasti huono terveys tarkoittaa vain näitä jo olemassa olevia huolia eikä lisää enää olisi tulossa. Toivotaan kuitenkin, että valun sileys povaisi ennemminkin tylsää ja rauhanomaista vuotta, mikä voisi tarkoittaa esimerkiksi terveyshuolien tasaantumista ja tilanteen rauhoittumista eikä lääkärissä enää tarvitsisi tulevana vuonna alvariinsa hypätä. Valussa oli myös erillisiä pisaroita jonkin verran ja pisarathan kuvaavat vuoden kyyneliä. Niitä on jonkin verran tiedossa. Toivotaan, että kyyneleet liittyisivät nekin jo näihin olemassa oleviin nivelvaivoihin tai sitten pikemminkin onnen kyyneliin, joita silmiin pärskyvä merivesi voi saada aikaan ensi kesänä Nalan hyppiessä ranta-aallokossa.

 

Nalan tinan varjokuvasta oli nähtävissä monia eri kuvia, joten Nala sai monta ennustusta tulevalle vuodelle. Laiva ennakoi matkaa, mikä oli meille oikeinkin osuva ennustus, sillä Kroatia, täältä tullaan ja tokihan Nala on mukanamme myös. Toinen varjokuvasta erotettava asia oli balettitanssija. Baletti kertoo vapauden kaipuusta. Voin hyvin kuvitella, että Nalan rinnassa vapaudenkaipuu kaihertaa, kun koko syksyn ja alkutalven monen kuukauden ajan Nalan liikuntaa on jouduttu kontrolloimaan niin paljon. Toisinaan on ollut liikuntakieltoa ja toisinaan vain hihnalenkkeily on ollut sallittua ja vapaana riehumiset ovat jääneet vähille. Kolmas valusta erotettava varjokuva oli sotatykki. Tykki puolestaan kuvastaa onnea. Josko tästä olisikin siispä tulossa onnen vuosi Nalalle huonon terveyden ja kyynelien sijaan.

 

Alisa

 

Alisan valussa oli myös sileä pinta, joten huonon terveyden sijaan toivotaan sitten mieluummin sitä rauhaa ja tylsää vuotta. Tosin tylsää tuskin on Alisan kanssa tulossa, sillä tuo hurjaa vauhtia kasvava ja kehittyvä jokaisen päivän päivänsäde ja ilopilleri pitää kyllä huolen siitä, että tylsyys pysyy kaukana.

 

Alisan tinan varjokuvasta ei voinut erehtyä. Se oli ilmetty virtahepo. Virtahevosta ei löytynyt kuitenkaan valmista ennustusta, joten otimme käyttöömme sen kolmannen tulkintatavan eli itse pyrimme tekemään ennustuksen virtahepoa ja siihen liittyviä asioita pohtien. Lähdin hakemaan ennustukselle pohjaa voimaeläimen kautta. Eli jos virtahepo olisikin Alisan voimaeläin. Afrikkalaisessa perinteessä virtahepo on pyhä eläin, joka on valtavan kokoinen ja viihtyy suuren osan päivästään vedessä. Veden symbolisen merkityksen pohtiminen kuuluu siis ehdottomasti osaksi ennustusta. Syntymä, luovuus, tunteet sekä parantuminen liitetään usein veden symboliikkaan. Alisan valu povasi sileydellään ehkäpä huonoa terveyttä, joten veden symboloima parantuminen voisi tuoda vastaiskun mahdolliselle huonolle terveydelle. Virtahepo voi yhdellä hengityksellä pysytellä pinnan alla jopa viisi minuuttia, mutta koska sen korvat ja silmät ovat korkealla päässä, niin samalla ollessaan sukelluksissa se kuitenkin näkee ja kuulee ympärilleen ja pysyy ympäristöstään jatkuvasti tietoisena. Tämä symboloi ehdottomasti sitä, että samalla kun elämä kantaa, niin voi huoletta ja ajan kanssa vajota tunteisiinsa ja omaan luovuuteensa. Virtahepo on kooltaan massiivinen ja painava, mikä symboloi sitä, että virtahepo voimaeläimenä kaiken tunteellisuuden ja luovuuden keskellä opettaa pitämään jalat tiukasti maassa sekä arvostamaan maanläheisyyttä.

 

Lari

 

Larilla valussa oli vain hieman röpelöisyyttä eli paljoa ei ole rikkauksia luvassa, mutta vähän rahaa kuitenkin. Larin valu oli aika litteä muodoltaan, mikä kertoisi laiskasta ja saamattomasta vuodesta ja kehottaa pohtimaan asenteita. Vaikea tuosta loputtomasta energialähteestä on kyllä kuvitella laiskaa ja saamatonta, mutta eihän sitä tiedä, jos väsymys esimerkiksi vauva-arjen ja työn yhdistämisessä pääsee yllättämään. Pidetäänpä siis silmät auki ja tuntosarvet kohollaan, ettei vuosi ihan saamattomaksi pääse livahtamaan, vaikka Kroatiassa ajattelimme kyllä laiskotellakin ihan luvan kanssa!

 

Larin tinan varjokuvasta oli erotettavissa krokotiili sekä maisema. Maisemakuva sai heti mielen vilisemään jo Kroatian rannikolla, missä palmumainen puu huojuu vienossa tuulessa ja taustalla on vuori. Vuori kuvastaa voimakkaita ystäviä ja jo olemassa olevien ihanien ystävien lisäksi uudet ystäväthän ovat tervetulleita elämään. Siellä Kroatiassakin ehdimme kahdessa kuukaudessa solmimaan varmasti monta voimakasta, ikimuistoista ystävyyssuhdetta. Puu sen sijaan elinvoimaisena povaa onnea ja vaurautta tulevalle vuodelle. Koska valussa ei kuitenkaan Larilla paljoa sitä röpelöä ollut, niin povaisikohan puu sitten tulevalle vuodelle enemmänkin sitä henkistä vaurautta? Maiseman sijaan Larin tinan varjokuvan saattoi myös nähdä krokotiilina. Krokotiilillekaan ei suoraan ennustusta löytynyt, joten jälleen piti laittaa vähän omaa pohdintaa kehiin. Tätäkin asiaa lähdin avaamaan voimaeläimen kautta, mikä voisi olla siispä alligaattori. Alligaattori elämässään sulattaa sekä nautintoja että kipuja, sillä se pyörähtää veden alle saaliinsa kanssa piilottaakseen sen ja syö saaliinsa vasta, kun vesi on pehmentänyt sen mukavammin syötäväksi. Vedessä oleillessaan ja pitkämielisenä tarkkaillessaan ympäristöään sekä odottaessa sopivaa saalista alligaattorista näkyvät pinnan yläpuolelle vain silmät ja sieraimet. Voimaeläimenä alligaattori opettaa siispä pitkämielisyyttä, kärsivällisyyttä, asioiden sulattelemista, ympäristön tarkkaavaista havainnointia, oikeaa ajoitusta sekä kokonaisuuksien hahmottamista. Alligaattori symboloi myös vahvuutta sekä piilotettuja voimia. Koska alligaattorin mukavuusaluetta on myös ehdottomasti vesi, on alligaattorilla myös parantavaa voimaa. Alligaattori kehottaa tarkastelemaan asioita myös eri näkökulmista ja punnitsemaan asioiden eri ominaisuuksia huolellisesti ajan kanssa.

 

Kati

 

Minun valuni oli kaikista röpelöisin, joten rahaa pitäisi olla tulossa ihan mukavasti tulevana vuonna. Olenkohan voittamassa siispä lotossa, koska kotihoidontuella tuskin tulen vuoden aikana rikastumaan? Myös kyyneliä tulevalle vuodelle oli tiedossa, kuten Nalallekin. Haluan uskoa tuon kuitenkin johtuvan vauvan aiheuttamasta herkistymisestä, sillä synnytyksen jälkeen olen muutenkin ollut paljon herkempi itkeskelemään sekä ilosta että surusta ja kyyneleet nousevat silmäkulmaan milloin mistäkin syystä.

 

Minun tinani varjokuvasta erottui aivan ensimmäisenä ja hyvin selkeänä yksisarvinen, jonka selässä oli ratsastaja. Varjokuvasta saattoi erottaa myös skorpionin. Yksisarvinen, jonka selässä minä toivon mukaan ratsastin kohti onnellista tulevaa vuotta, ennustaa yksiselitteisesti aina todella hyvää tulevaisuutta. Se symboloi onnea, syvällistä rakkautta sekä iloa. Skorpioni sen sijaan henkieläimenä kehottaa luopumaan sellaisista ihmisistä ja tilanteista elämässä, jotka myrkyttävät mielen. Skorpioni symboloi myös uudelleensyntymistä ja voimaeläimenä se antaa aimoannoksen päättäväisyyttä elämän poluille. Tulossa on siis onnellinen vuosi, joka vaatii kuitenkin päättäväisyyttä kaiken negatiivisuuden karsimisessa elämästä.

 

dsc_2268

One Reply to “Ennustuksia tulevalle vuodelle”

  1. Päivitysilmoitus: Uusivuosi – Vesta box

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: