Uusivuosi

Uuttavuotta me juhlimme pienimuotoisesti ihan vain oman perheen kesken kotona. Uudetvuodet ovat aina niitä hankalimpia juhlia vuodessa Nalan paukkuarkuuden vuoksi. Linnoittaudumme siis aina neljän seinän sisään, syömme hyvin, valamme tinat ja katselemme ikkunasta raketteja. Niin myös tänäkin vuonna.

dsc_22751 dsc_2268 _20170101_164337 dsc_22781

Päivällä pulkkailimme ulkona. Alisa nauttii mäenlaskusta uuden, hienon, punaisen pulkkansa kyydissä, missä istuu lämpimästi lampaantaljapesässä. Pulkkailun päälle valoimme ensin tinat, joista ennustimme tulevalle vuodelle suuntaviivoja ja sitten nautittiinkin pitkään ja hartaasti perheen yhteisestä raclette-hetkestä. Raclette-pannussa paistettiin paprikaa, sipulia, kesäkurpitsaa, perunaa, naudan paistilihaa sekä sitruunan kuorella ja valkosipulilla marinoituja ruskeita herkkusieniä. Vihannesten ja lihojen päälle kipattiin vielä herkullista, sulanutta raclette-juustoa. Lisäksi oli fetasalaattia, lämmintä valkosipulipatonkia ja dippiä. Alisalle paistettiin myös paprikaa ja kesäkurpitsaa ja tuntui varsinkin kesäkurpitsa neidille maistuvan! Välillä ruokailu keskeytyi siihen, kun huomasimme naapurustossa jonkun aloittavan hienon ilotulituksen ja kiirehdimme ihastelemaan taivaalle kauniisti levittäytyviä raketteja ikkunasta. Alisa tykkäsi katsella raketteja ja kihersi innosta katsellessaan taivaan väriloistoa. Racletten lisäksi pikkunälkään olimme edellisenä iltana leiponeet lihapiirakoita, joita naposteltiin pitkin päivää lounaaksi ja iltapalaksi. Hieman jännitti etukäteen, miten Alisa paukkeeseen reagoisi, mutta eihän Alisa ollut moksiskaan. Tosin ulos emme menneet pauketta kuuntelemaankaan. Yöunensakin Alisa nukkui keskeytyksettä eikä edes puolen yön pahimpaan ryskeeseen tuo unikeko havahtunut. Uskomattomat unenlahjat, keneltä lie perinyt!

dsc_22791 dsc_22841 dsc_22851 dsc_22861 dsc_22921

Jokaiseen juhlaan kuuluu myös aina puhe meidän perheessämme. Olemme oikein puheiden fanaatikkoja! Tällä kertaa puheenpito lankesi minulle. Tietysti kiitin perhettäni menneestä vuodesta, upeista hetkistä ja kokemuksista, Alisasta, joka täydensi perheemme juuri sellaiseksi kuin sen toivoin olevankin ja kerroin rakastavani perhettäni, ihan jokaista heitä ja pirusti rakastankin. Tulevalle vuodelle toivoin vain lähinnä terveyttä meille kaikille, koska terveyshuolet ovat langettaneet varjoaan viime vuoden ylle. Kilistelimme ja toivotimme hyvää uutta vuotta 2017. Uusivuosi oli mitä ihanin ja näissä tunnelmissa oli hyvä kääntää uusi lehti elämässä ja ottaa käyttöön tyhjä kalenteri, johon alkaa hahmottelemaan sitten tulevaa vuotta.

dsc_22991

Ensi vuodelle en tehnyt mitään lupauksia. Oma kokemukseni on, että uudenvuoden lupaukset tahtovat aina unohtua tammikuun puoliväliin mennessä. Tosin viime vuoden lupaukseni pidin, sillä lupasin synnyttää ja niin myös totisesti tein! Täksi vuodeksi ajattelinkin, että pitäisikö vuodelle lanseerata lupauksien sijaan ennemminkin teema? Teeman sisältö löytyisi todella helposti Robbie Williamsin uuden sinkkulohkaisun lyriikoista. Kappaleen nimi on I love my life ja sanat menevät muun muassa näin:

 

” So one day you’ll say to me

 

I love my life

I am powerful

I am beautiful

I am free

I love my life

 

I am wonderful

I am magical

I am me

I love my life”

 

Ajattelinkin siis tuosta kappaleesta inspiroituneena, että jospa tämän vuoden aikana opettelisi myös kuuntelemaan itseään ja omaa hyvinvointiaan entistä paremmin, opettelisi olemaan oma paras kaverinsa ja näkemään sen hienouden, mitä tässä jo on olemassa. Ei tarvita lupauksia rikottaviksi vaan huomaisi, että tässähän on jo kaikki onnellisuuden avaimet omissa käsissä ja omassa elämässä. On lupa rakastaa omaa elämäänsä ja sanoa joskus itsellekin: ”Hei, sä oot oikeastaan aika kiva tyyppi!” Siitäpä haastetta ja kantavaa teemaa vuodelle 2017, jotta vuoden lopussa jokainen voisi todeta, että rakastan elämääni.

dsc_23131

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: